Witam wszystkich Ogrodomaniaków i Ogrodozapaleńców!
Mam na imię Katarzyna. Mieszkam w Wielkopolsce jak się okazało niedaleko forumowiczki Jagny, którą pozdrawiam serdecznie bo jakoś zagineła Czterdzieści lat minęło, prawie jak jeden dzień. Na szczęście mam swoje miejsce na ziemi - mały biały domek z ogrodem. Do Ogrodowiska trafiłam dzięki wątkowi Ani, która leci w kulki a mimo to jest inspiracją już chyba tysięcy Polaków. No i Pani Danusi, która uratowała nasz wymarznięty i wysuszony trawnik. A właściwie nauczyła założyć nowy, nawet ładny wyszedł.
Cieszę się bardzo, że jest takie ciekawe miejsce w internecie. Tyle przyjaznych osób, motywujących a nie przemądrzałych. Mam ochotę na własny wątek, ale to pewnie jesienią bo teraz tyle "roboty w polu", że na forum jestem tylko z doskoku. Pozdrawiam wszystkich Kasia.
Moi mili
Dzisiaj spędziłam pół dnia na odwiedzaniu Waszych ogrodów.Nie można się oderwać od tych widoków Od jutra, zacznę przeglądać zdjęcia .Już wczoraj zaczęłam powolutku,a dzisiaj
nie dałam radypozdrawiam ciepło
Jakie piekne Foksy u Ciebie znalazłam
Witaj Moniko!
Ale sprawiłaś mi niespodziankę i wielką przyjemność;odgrzebałaś stare fotografie!
Dla Ciebie specjalnie najładniejsze floksy jakie mam
Ewciu, te zdjecia, które wkleiła Anita, z poprzedniego sezonu, ale teraz też już sporo pomidorków nabiera rumienców
Do wątku o narzędziach, zgodnie z życzeniem Danusi wkleję zdjęcia przed/po w temacie przycięcia lawendy cudnymi nozycami kupionymi w Ogrodowiskowym sklepie, ale i tutaj się pochwalę
Dzisiaj zaczęłam od największej lawendy, jutro polecę z obcinaniem pozostałych, szkoda mi trochę, ale jak teraz obetnę, to jeszcze raz w tym roku zakwitną.
A to drugie zmartwienie - jak je obsadzić ? Na pewno chcę cisy przy ramieniu bramy ale co dalej?
Nie mam za dużo miejsca do schodów , więc szaleć nie mogę
Wygospodarowałam takie miejsce i zastanawiam się czym je obsadzić
Przesadziłam bez do tyłu i uzyskałam trochę fajnego miejsca z przodu. Myślę o Rh przed bzem i horti po lewej stronie ale pewnie coś jeszcze by się przydało Co radzicie??
Dodam że jest to widok z jadalni, więc fajnie by było aby zwalał z nóg
A obok jest tak :
Tutaj myślę o przesadzeniu dereni ???? Ale co w zamian ???
Wybaczcie ale sama jej nie podniosę... i tak jestem z siebie dumna bo ją osobiście skręciłam, bez instrukcji (nie dali łobuzy Jak wróci M postawimy centralnie względem okienka od garażu...
Wybaczcie ale sama jej nie podniosę... i tak jestem z siebie dumna bo ją osobiście skręciłam, bez instrukcji (nie dali łobuzy Jak wróci M postawimy centralnie względem okienka od garażu...
i kolejne zdobycze - już pokazywane, ale teraz ładniej ubrane i przystrzyrzone - zwłaszcza cis, który był strasznie poczochrany (to jeden z tych czterech z OBI)
tutaj w tle nowo tworzona rabatka (będzie wysypana żwirkiem, ale wiadomo co z nim na razie więc nie będę się powtarzać )
i ostatni zakup na pchlim targu - glinany garnek, a w nim lawenda kupiona na giełdzie kwiatowej, ale zupełnie inna odmiana niż miałam do tej pory - ma bardzo duże kwiatostany