Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród - moje miejsce, mój dom, moja pasja 13:45, 31 lip 2012

Do góry
Jestem tu od dawna, ale sobie siedziałam cichutko, czytałam, oglądałam i podziwiałam, a teraz chcę się podzielić moimi zdj, pokazać wszystkim jak wygląda mój ogród. Zapraszam do oglądania i komentowania Zaczynam od zdj mojego oczka wodnego, przy którym spędzamy każdą wolną chwilę, relaksując się i zapominając o całym świecie.

A tu kącik modrzewiowy i olbrzymi kamień, na którym każdy siada by w cieniu odpocząć.

A na zdj niżej wejście do domu

lubię być otoczona zielenią
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:33, 31 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pisałam o hortensji Limelight, Anabelce robimy bambusowy płotek.

A Limelight

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1196-podwiazywanie-wysokich-hortensji

Miodzio.
Spotkanie u Kapiasów - wrzesień 2012 13:31, 31 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Większość opowiada się za 8. września - sobotą, wobec czego nie pozostaje nic innego jak przychylić się do propozycji! Zatem spotkanie u Kapiasów ustalamy na 8.września Pozostaje jeszcze do ustalenia godzina

ale fajnie zrobiłąś Ewo to zaproszenie, bardzo widoczne i takie jak piórko!

Dziękuję Irenko
Dziewczyny, została jeszcze godzina do ustalenia no i kilka spraw organizacyjnych.
Sporo z nas ma kilka godzin jazdy, trzeba by może uwzględnić jakiś posiłek. Pikniku na trawie raczej tam nie zrobimy, chyba, że ktoś mieszkający w okolicy użyczy nam swojej łąki
Nie wiem, jak to się odbywało dotychczas podczas spotkań w innych ogrodach w Polsce?
Może ktoś coś podpowie? .....

To co kocham :) 13:24, 31 lip 2012

Do góry
Jestem tu nowa , kocham rośliny i chciałabym pokazać Wam swój raj . Ogród mój ma 4 lata jest jeszcze nie skończony i myślę że nigdy nie bedzie bo wydaje mi się że ogrodu nie można skończyć ,ciągle się w nim coś zmienia.

Nasz przydomowy ogródek 13:22, 31 lip 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
A tu Krysi obwódka wokół Hakuro - bedą kwitły astry.

Irenka pisze że u niej na każdym zdjęciu jest taczka - a u mnie Bari. Łazi za mną krok w krok.

ale Bari prezentuje się pięknie; jaka poza dostojna! łazi, bo cię kocha
pięknie u was, wielkie zmiany i dojrzałam bluszcz, już się wspina, fajnie to wyglada
a ketmia....brak słów
Mój kawałek raju II 13:16, 31 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Vianetta coraz bardziej rozkwita Avant-Garde Arabella Chandos Beauty pachnie obłędnie Chopiny takie wysokie,że następne zdjęcie będę robiła na drabince ścigają się z werbeną moja bohaterka róża Maritim pięknie odbija , no i kwitnie mam nadzieję,że ten olbrzymi stelaż znowu zapełni swoimi kwiatkami no i piękna New Dawn

Piękna ta Vienetta A co z jej listkami się stało?

Róże przecudne. Normalnie zazdraszczam

Tesia, w noc przed tornadem było tak zimno,że listki i pąki wszystkie zrobiły się bordowe i potem uschły , niżej tylko jeden pęczek został i teraz kwitnie, już myślałam,że ją straciłam jak Josephine
Ogródek Hanusi po zimie 13:15, 31 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Weroniko, nic teraz nie napiszę, bo mi słów zabrakło

mnie też!
Haniu, miłego odpoczynku
kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 13:14, 31 lip 2012

Do góry
seliza napisał(a)
a teraz widoki po zakonczonych pracach (stan praktycznie taki jak obecnie)

w tym kwadracie chciałam duże białe otoczaki i najpierw sobie to wymyśliłam, później zrobiliśmy kwadrat, a póżniej szukałam i sprawdzałam - ceny mnie dosłownie powaliły na kolana, więc muszę wymyślić cosik inniejszego

reszta pól ma być obsypana grysem bądź zwirem, albo będzie pomieszna 0-trochę grysu , trochę żwiru...

Witaj, Elizo
Piękna ta kostka i M. pięknie się spisał I kawał roboty odwalilaś, no, no
Tylko nie wiem, czy dobrze rozumiem: chcesz rabaty, wszędzie tam, gdzie lezy folia wysypać grysem lub żwirem?
Mój kawałek raju II 13:13, 31 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
pomidory nie mają prawie pestek są pyszne i zawierają likopen,który występuje w czerwonych pomidorach

może do Ani je przywieziesz? chetnie kupię

Irenko na sprzedanie nie mam, ale na spróbowanie do Ani postaram się przywieźć przywieźć
Mój kawałek raju II 13:10, 31 lip 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Muszę poczytać o Twojej Vianett, jest super. Pokaż mi Aniu tę swoją pełną malwę i czarną też i zapomniałem o żółtej.

czarnej zdjęcie zrobie jak zakwitnie
Mój kawałek raju II 13:10, 31 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Vianetta coraz bardziej rozkwita Avant-Garde Arabella Chandos Beauty pachnie obłędnie
Hej! Ależ cudne Aniu szkoda ze zapachu nie czuję niestety
jak przyjedziesz to chyba będzie jeszcze kwitł do mnie łatwo trafić jak zobaczysz taki balkon po lewej to będziesz wiedziała,że jesteś u mnie

cudny ten balkon, ale i budynek też
Mój ogrodowy azyl 13:05, 31 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Witaj, Agnieszko I ja trafiłam do Twojego ogrodu.
Pięknie masz Tak porządnie, wszystko zadbane i poukładane
A co to na tym zdjęciu powyzej, to niebieskie? Znam, ale nie wiem, jak się nazywa.
Cud
ne to zestawienie

Witaj Tess miło mi . To krewniak ostu, przegorzan, ma kwiaty niczym blękitne kule.
Mój ogrodowy azyl 13:02, 31 lip 2012

Do góry
Mój kawałek raju II 13:02, 31 lip 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)

Vianetta coraz bardziej rozkwita Avant-Garde Arabella Chandos Beauty pachnie obłędnie
Hej! Ależ cudne Aniu szkoda ze zapachu nie czuję niestety
jak przyjedziesz to chyba będzie jeszcze kwitł do mnie łatwo trafić jak zobaczysz taki balkon po lewej to będziesz wiedziała,że jesteś u mnie
Mój ogrodowy azyl 12:56, 31 lip 2012

Do góry
Tytoń ozdobny rozgościł sie na całego.

Mój ogrodowy azyl 12:48, 31 lip 2012

Do góry
AgnieszkaB napisał(a)

Witaj, Agnieszko I ja trafiłam do Twojego ogrodu.
Pięknie masz Tak porządnie, wszystko zadbane i poukładane
A co to na tym zdjęciu powyzej, to niebieskie? Znam, ale nie wiem, jak się nazywa.
Cudne to zestawienie
Ogród do odświeżenia 12:32, 31 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Hortensje Limelight i Anabell mam zamiar posadzić w tym miejscu między jałowcami (nie do końca są urodziwe, ale szkoda mi je usunąć), a w rogu pomyślę o zacisznym kąciku z ławeczką i parasolem, bo tam patelnia cały dzień.

Julita, te jałowce zostaw, ale wytnij je dośc wysoko, tak, ze będzie widać pień, a górę formuj albo w kulę albo w stożek; dołem posadż hortensje limki, cały szpaler i będzie super; dodatkowo możesz tam zgrupować tulipany, będą kwitnąc wiosną, dopóki limki nie ruszą

Dzięki Irenko za podpowiedź. Jakiś pomysł z odsłonięciem pnia jest, więcej miejsca będą miay hortensje, to fakt. Myślałam, żeby pomieszać je z Anabelkami. Napiszcie mi czy to dobry pomysł?
kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 12:31, 31 lip 2012

Do góry
c.d.

i teraźniejszy widok z góry (proszę nie zwracać uwagi na chwaściska - będą stłamszone na amen roundupem jak już będę grys kupowała, bo teraz nie nadążam ich usuwać..

kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 12:28, 31 lip 2012

Do góry
a teraz widoki po zakonczonych pracach (stan praktycznie taki jak obecnie)

w tym kwadracie chciałam duże białe otoczaki i najpierw sobie to wymyśliłam, później zrobiliśmy kwadrat, a póżniej szukałam i sprawdzałam - ceny mnie dosłownie powaliły na kolana, więc muszę wymyślić cosik inniejszego

reszta pól ma być obsypana grysem bądź zwirem, albo będzie pomieszna 0-trochę grysu , trochę żwiru...
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:25, 31 lip 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Nie mogę sie doczekać, jak skończę pracę sobie ją skręcę!

O, jaki fantastyczny nabytek
Też bym taką chciała, ale cena za teakową zaporowa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies