W ogrodzie Łucji też mieszkają pszczoły i na własne oczy widziałam, że lubią hortensje:
Łucja ma hortensje, takie nasze"zwykłe", ale trochę niezwykłe, bo wyprowadzone na jednym pniu:
Z lewej roślina, którą znam i mam dzięki Łucji: słoneczniczek szorstki w odmianie 'Loraine Sushine':
I jeszcze:
I biel do kompletu:
No, niestety, to nie jest ta róża
Moja ma całkiem inny pokrój i kwiaty zebrane po kilka w bukiety. Mam jeszcze inne zdjęcie, ale płatki obżarte przez konika polnego. Też nie miał sobie co upodobać. W jednym roku obżarł mi prawie wszystkie róze na jednym krzaku!
On tak dziwnie pachnie, niezbyt przyjemnie, pamiętam, że jako dziecko bawiłam się w parasole nad Bugiem rosły
Danusiu pamiętam takie liście podczas naszych kąpieli w Liwcu w dzieciństwie
I ten specyficzny zapach: wakacji, wody, piasku i młodości- niezapomniane chwile!
Pozdrawiam
Witam!
Co to za roślina po lewej stronie na dolnym zdjęciu i w centrum na górnym - tata przywiózł mi ostatnio kawałeczek tego od kogoś z ogródka i spytał czy chcemy to do nas(musi mieć to samo co ja, czyli i do nich do ogrodu i do mnie), a w sumie nie wiem czy chcemy, bo nie wiem co to?
Pozdrawiam
Ewelinko, niestety nie wiem jak się to nazywa. Kiedyś bardzo popularny (kwiatek?). Podobno robił karierę w bukietach ślubnych (tak mi Babcia mówiła)
Z obserwacji mogę powiedzieć, ze jest niekłopotliwy i zawsze sie udaje.
JulkaAd - wrzucam wszystko cokolwiek ma zapach najlepiej to już nieco podsuszone w jakimś ciemnym miejscu. Super myśl z odwiedzeniem Any, dzięki! Właśnie się wczytuję i do końca dojść nie mogę - w jednym utwierdzam się coraz bardziej - mus u mnie na balkonie ogródek na palecie zrobić
Joanna - patent na linki żeglarskie bardzo dobry! Szukam właśnie raczej takiego sznurka co nie podda się zbytnio zawirowaniom atmosferycznym i zimie. Będę takiego sznurka potrzebowała dużo, oj dużo, mógłby być nawet już jakiś używany
Swoją drogą - czas w moim MIKRO-kosmosie na coś wyższego i z rozmachem... sezon polowań na trawy i rozchodnik otwarty!
Na dobranoc:
Wszyscy mają lawendę - mam i ja! ............................. Nabytek wczorejszy, taka ,,inna" była