Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 00:11, 12 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jak mi raz pokazesz, to juz zakoduje na zawsze

Ja daję 1 liść bo tylko ja te koktajle pije A u Ciebie ktoś z rodziny też chętny?

No dokładnie tak jak szpinak, tylko z takim prosto z krzaka nie bardzo wychodzi, robi się jakis taki żylasty, wiec ja daje do zamrazarki i dopiero przyrządzam.
Jak go przemrozi to ten etap można pominąć.

Tak więc do zamrażalki, oki, zakodowałam Moje chłopaki piją, ale to różnie bywa, raz wypiją pół szklanki, innym razem tylko skosztują (młodszy bardziej wybredny jest), a M i córa nawet nie dotkną. Z owocami robię.
Tu ma być ogród :) 00:06, 12 paź 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Ja cały rząd z 10 będzie

haha, no to pojechałaś
Tu ma być ogród :) 23:57, 11 paź 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Ja często zaglądam tu http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/jarmuz/przepisy.html
bo też jarmużu zasiałam jak gupia

o dzięki, kilka pozycji na pewno warte wypróbowania.

To ile masz krzaczków? bo ja 3 i chyba zacznę nadwyżki rozdawać
Tu ma być ogród :) 23:54, 11 paź 2016

Do góry
Marta napisał(a)

Jak na młode okazy i jeszcze przesadzane (dobrze pamiętam??)to są super. Do Ciebie mogę przyjechać zawsze najlepiej ciąć je drastycznie na 3-4 oczka i tak "warstwowo"
Do koktajli daję z trzy, chyba, że zerwę takie wielgaśne, to mniej. Muszę wypróbować Twój sposób, zupełnie jak szpinak, że też nie pomyślałam

Jak mi raz pokazesz, to juz zakoduje na zawsze

Ja daję 1 liść bo tylko ja te koktajle pije A u Ciebie ktoś z rodziny też chętny?

No dokładnie tak jak szpinak, tylko z takim prosto z krzaka nie bardzo wychodzi, robi się jakis taki żylasty, wiec ja daje do zamrazarki i dopiero przyrządzam.
Jak go przemrozi to ten etap można pominąć.
Tu ma być ogród :) 23:42, 11 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Marta, gdzie tam moim hortkom do Twoich, dziś nawet ktoś u Ciebie zdjęcie zacytował i znowu się gapiłam.
Wiosną Cię muszę sprowadzić do siebie, żebyś mi takie cięcie zrobiła efektywne

Ja też dodaję do koktaili, ale raptem po jednym liściu, a tego tam tyle rośnie....
A taki przemrożony to duszę na maśle z czosnkiem i podaję jako sałatkę do drugiego dania.

Jak na młode okazy i jeszcze przesadzane (dobrze pamiętam??)to są super. Do Ciebie mogę przyjechać zawsze najlepiej ciąć je drastycznie na 3-4 oczka i tak "warstwowo"
Do koktajli daję z trzy, chyba, że zerwę takie wielgaśne, to mniej. Muszę wypróbować Twój sposób, zupełnie jak szpinak, że też nie pomyślałam
Tu ma być ogród :) 23:32, 11 paź 2016

Do góry
Marta napisał(a)
Hortki masz piękne, a trawki z lasu fajnie rosną. Też przytachałam jakąś małą trawkę z nad morza, spod jakiegoś bunkra wyrwałam

Masz jakieś fajne przepisy na jarmuż? Też zdecydowanie za dużo zasiałam, ja je daję do koktajli.

Marta, gdzie tam moim hortkom do Twoich, dziś nawet ktoś u Ciebie zdjęcie zacytował i znowu się gapiłam.
Wiosną Cię muszę sprowadzić do siebie, żebyś mi takie cięcie zrobiła efektywne

Ja też dodaję do koktaili, ale raptem po jednym liściu, a tego tam tyle rośnie....
A taki przemrożony to duszę na maśle z czosnkiem i podaję jako sałatkę do drugiego dania.
Tu ma być ogród :) 23:10, 11 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Dubelek ulzyło mi ) em mnie zmusza do patrzenia haha

No masz Ci los Całe szczęście, że ta ostatnia minuta Wam humory poprawiła Ale po takim meczu to chyba marne pocieszenie ;-/
Tu ma być ogród :) 23:06, 11 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
2:1

ile ja sie dziś przekleństw eMa nasłuchałam... eh, fuksem im się ten gol na koniec trafił
Tu ma być ogród :) 23:03, 11 paź 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
A z jednego krzaka ile batatów wyrosło? 1?

to co na zdjęciu jest z jednego batata, który był przekrojony na pól, czyli z dwóch krzaczków, ale myślę, że nie wszystko wygrzebałam, obok mam inne warzywa, których jeszcze nie kopałam, dlatego nie ryłam na maxa
Tu ma być ogród :) 23:02, 11 paź 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Najchętniej obieram, kroje na kawałki, obsypuję przyprawami, obtaczam w oleju i do piekarnika

no to tak jak ja
Tu ma być ogród :) 23:01, 11 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ciekawe co sąsiad by pomyślał gdybym zaczął podlewać rośliny dziwnie czerwoną cieczą Z żyły pod rośliny

Ja myślę, że jakieś znaki w obrębie głowy, typu stukanie, by się mogły pojawić
Tu ma być ogród :) 23:00, 11 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
tyle że nie jest to docelowo takie małe drzewo

no nie jest i dobrze
Tu ma być ogród :) 22:59, 11 paź 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
O hemoglobinie przeczytałam. Poczekam jak przetestujesz i podzielisz się spostrzeżeniami. Czy tym można też podlewać?

Edyta mam całe metalowe drzwi.

A wiesz jakie Ph gleby masz w ogrodzie? jeśli inne niż kwaśne to nawet nie czekaj tylko kupuj, to taniutkie jest, możesz ryzykować
Tu ma być ogród :) 22:57, 11 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Jesli Edyta pozwoli kiedys robiłam taką instrukcję

Instrukcja pełna profeska, zostaw - myślę, że wielu osobom się przyda.
Ja już miałam to gdzieś zapisane
Tu ma być ogród :) 22:55, 11 paź 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Przy metalowych drzwiach?

Jeśli nic Ci tam nie wystaje to ten sposób ze zdjęć od Kindzi i od Asi będzie najlepszy. Żyłki praktycznie nie widać.
Tu ma być ogród :) 22:54, 11 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
już wiem co będę robiła przy następnym "siku" w podrozy

byle tylko przy okazji kleszcza nie złapać
Tu ma być ogród :) 22:52, 11 paź 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Macie tu patent Gierczusi na wieszanie wianka na drzwiach. To jej zdjęcie, mam zapisane u siebie, bo nie inwazyjne

Sprawdza się. U mnie tak od 3 lat wianki na drzwiach zewnętrznych na wygwizdowiu wiszą.

Krew suszona...nie mam pytań. Chyba spróbować dać rodkom można

Dzięki za fotkę, tak też można jak nie ma żadnych elementów typu pinezka, o które można żyłkę zaczepić.

Z hemoglobiną próbuj śmiało, brzmi może dziwnie, ale na pewno może tylko dobrze zrobić roślinom.
Tu ma być ogród :) 22:51, 11 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Dokładnie, taki ze sklepu, przekrojony na pół. Najpierw dałam do doniczki i rósł na parapecie, jak się zrobiło ciepło wysadziłam do gruntu.
Liście ładne, duże, sercowate, intensywnie zielone, lekko przebarwiające się na bordowo - nawet w donicy mógłby rosnąć jako roślina dekoracyjna.
Fotki nie mam, ale krzaki były bardzo rozbudowane, sporo miejsca zajmowały.
A z jednego krzaka ile batatów wyrosło? 1?
Tu ma być ogród :) 22:50, 11 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A co z nich przyrządzasz?
bo ja monotematycznie frytki na oliwie z oliwek z dipem jogurtowo-czosnkowym.
Najchętniej obieram, kroje na kawałki, obsypuję przyprawami, obtaczam w oleju i do piekarnika
Tu ma być ogród :) 22:49, 11 paź 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
bataty? ooo ...takiego ze sklepu do ziemi wcisnęłaś? a masz zdjecia jak wygladaly w sezonie liście ...moze bym sobie je powciskała na tyły rabat

batatów spożywam mało ...ale zawsze można coś tam z niego upichcić

Dokładnie, taki ze sklepu, przekrojony na pół. Najpierw dałam do doniczki i rósł na parapecie, jak się zrobiło ciepło wysadziłam do gruntu.
Liście ładne, duże, sercowate, intensywnie zielone, lekko przebarwiające się na bordowo - nawet w donicy mógłby rosnąć jako roślina dekoracyjna.
Fotki nie mam, ale krzaki były bardzo rozbudowane, sporo miejsca zajmowały.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies