Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Marta 23:42, 11 paź 2016

lindsay80 napisał(a)

Marta, gdzie tam moim hortkom do Twoich, dziś nawet ktoś u Ciebie zdjęcie zacytował i znowu się gapiłam.
Wiosną Cię muszę sprowadzić do siebie, żebyś mi takie cięcie zrobiła efektywne

Ja też dodaję do koktaili, ale raptem po jednym liściu, a tego tam tyle rośnie....
A taki przemrożony to duszę na maśle z czosnkiem i podaję jako sałatkę do drugiego dania.

Jak na młode okazy i jeszcze przesadzane (dobrze pamiętam??)to są super. Do Ciebie mogę przyjechać zawsze najlepiej ciąć je drastycznie na 3-4 oczka i tak "warstwowo"
Do koktajli daję z trzy, chyba, że zerwę takie wielgaśne, to mniej. Muszę wypróbować Twój sposób, zupełnie jak szpinak, że też nie pomyślałam
jazzy 23:54, 11 paź 2016

Ja często zaglądam tu http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/jarmuz/przepisy.html
bo też jarmużu zasiałam jak gupia
lindsay80 23:54, 11 paź 2016

Marta napisał(a)

Jak na młode okazy i jeszcze przesadzane (dobrze pamiętam??)to są super. Do Ciebie mogę przyjechać zawsze najlepiej ciąć je drastycznie na 3-4 oczka i tak "warstwowo"
Do koktajli daję z trzy, chyba, że zerwę takie wielgaśne, to mniej. Muszę wypróbować Twój sposób, zupełnie jak szpinak, że też nie pomyślałam

Jak mi raz pokazesz, to juz zakoduje na zawsze

Ja daję 1 liść bo tylko ja te koktajle pije A u Ciebie ktoś z rodziny też chętny?

No dokładnie tak jak szpinak, tylko z takim prosto z krzaka nie bardzo wychodzi, robi się jakis taki żylasty, wiec ja daje do zamrazarki i dopiero przyrządzam.
Jak go przemrozi to ten etap można pominąć.
lindsay80 23:57, 11 paź 2016

jazzy napisał(a)
Ja często zaglądam tu http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/jarmuz/przepisy.html
bo też jarmużu zasiałam jak gupia

o dzięki, kilka pozycji na pewno warte wypróbowania.

To ile masz krzaczków? bo ja 3 i chyba zacznę nadwyżki rozdawać
jazzy 00:00, 12 paź 2016

Ja cały rząd z 10 będzie
lindsay80 00:06, 12 paź 2016

jazzy napisał(a)
Ja cały rząd z 10 będzie

haha, no to pojechałaś
Marta 00:11, 12 paź 2016

lindsay80 napisał(a)

Jak mi raz pokazesz, to juz zakoduje na zawsze

Ja daję 1 liść bo tylko ja te koktajle pije A u Ciebie ktoś z rodziny też chętny?

No dokładnie tak jak szpinak, tylko z takim prosto z krzaka nie bardzo wychodzi, robi się jakis taki żylasty, wiec ja daje do zamrazarki i dopiero przyrządzam.
Jak go przemrozi to ten etap można pominąć.

Tak więc do zamrażalki, oki, zakodowałam Moje chłopaki piją, ale to różnie bywa, raz wypiją pół szklanki, innym razem tylko skosztują (młodszy bardziej wybredny jest), a M i córa nawet nie dotkną. Z owocami robię.
Makusia 08:45, 12 paź 2016

Bataty....fajowy pomysł. Wiecie, że nigdy tego nie jadłam ?
No kurcze spróbuje! A kiedy się to to w donicę wsadza? Bo chyba najpierw chciałabym poobserwować jak to w ogóle nad ziemią wygląda
iwonkap 09:57, 12 paź 2016

MirellaB napisał(a)

Przy metalowych drzwiach?

tak, mały wkrecik do metalu i nic sie 3 sezon nie dzieje

wcześniej mialam na tych rożnych wieszaczkach ale na zewnątrz chyba od zimna odklejały sie i jak w ktorymś kolejnym reniferk stracił nożkę a zając uszy zmieniłam patent
10:41, 12 paź 2016
lindsay80 napisał(a)

Dokładnie, taki ze sklepu, przekrojony na pół. Najpierw dałam do doniczki i rósł na parapecie, jak się zrobiło ciepło wysadziłam do gruntu.
Liście ładne, duże, sercowate, intensywnie zielone, lekko przebarwiające się na bordowo - nawet w donicy mógłby rosnąć jako roślina dekoracyjna.
Fotki nie mam, ale krzaki były bardzo rozbudowane, sporo miejsca zajmowały.

jak nie zapomnę do wiosny o batatach to podejme próbe sadzenia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies