Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Miniaturowy ogródek 22:10, 02 mar 2012

Do góry
Marzenko i pozostali zainteresowani:
Nie mam pojęcia, kiedy ruszy realizacja. Wszystko zależy od Danusi.
Nie czuję się na siłach użyźniać tej mojej gliny i na pewno nie posadzę równo żywopłotu. No i nikt inny nie znajdzie takich pięknych okazów roślin jak Danusia.
Będę miała to szczęście, że nie tylko projekt, ale i realizacja Szefowej.
A ponieważ ogródek malutki, to muszę czekać na swoją kolej gdzieś między większymi projektami. Pewnie późna wiosna lub lato. A może po kawałku?
Niestety ściany wodnej w tym roku nie będzie - za droga. Wolę, żeby rośliny już rosły, a potem się fontannę tylko dostawi.
Chciałabym wszystko związane z roślinami teraz zrobić - nasadzenia w ogródku, donice z zawartością i lustro. Fontanna i nawadnianie za rok.
Miniaturowy ogródek 20:39, 02 mar 2012

Do góry
GabiK jak się cieszę!!! Taki cudny projekt w realizacji będziemy oglądać. Kiedy starujesz z pracami? Zrobisz wszystkow dwa tygodnie czy stopniowo?
Miniaturowy ogródek 20:17, 02 mar 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Danusia mnie zdemaskowała.
To był teścik- byłam ciekawa,czy rozpoznacie rękę szefowej, czy np. Sebek się domyśli, czyja to ręka rysowała.
Jutro wkleję gotowy projekt. Jest piękny!

Ja poznałam ALe nie pisałam nic bo myślalam, że to jakaś konspiracja czy co
Ogród zmyślony 20:08, 02 mar 2012

Do góry
Hejka Dziewczyny!
Nic nie planuję, nic nie planuję, jak już odpuściłam, to odpuściłam, będzie lepiej dla mojego zdrowia. Nie da się przecież odpuścić projektantowi tylko trochę, bo się przecież udusi
Danusia wie, czego nam potrzeba i z pewnością coś ciekawego wymyśli, tymczasem czekamy na projekt i na upragnioną wiosnę, a ja tyram ile wlezie, żeby kaski trochę było na realizację, chociaż tak z grubsza.

Wczoraj jakiś geodezyjny graficiarz coś znaczył przed naszą działką i mam piękny jaskrawozielony krzyż namalowany na moich płytach przed bramą. Grys na podjeździe rozparpali, bo pewnie dalmierz próbowali ustawić. Zła jestem jak osa. Najchętniej przeniosłabym temu geniuszowi zielony krzyżyk na czoło.
Miniaturowy ogródek 19:31, 02 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ja też poznałam od razu , po pierwsze po gatunkach roślin , po drugie po charakterze pisma Szefowej, po trzecie .... no po prostu przeczucie ...ale nie wiedziałam, że to test ...

Po charakterze pisma to nie patrzcie, bo możecie się pomylić.hehe. Trzeba by było grafologa zatrudnić. Styl ogrodu się liczy

Co do stylu to jest wiadomy Danusiu super projekt i inspiracja dla małych ogródków ...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:28, 02 mar 2012

Do góry
Aniu projekcik super, jednak co ręka fachowca to reka fachowca.
Teraz tylko realizacja.
Nie za bardzo widać jakie są tutaj rośliny, można się tylko domyslać.
Powiedz Aniu czy czeka cię duża rewolucja? Ty patrząc na projekt wiesz to najlepiej, czy jakieś rabaty zostaną, bo ja uwielbiam tą Twoją rabatę przed domkiem, a chyba tutaj jej nie widzę, ale moze się mylę.
Przedogródek Agniechy973 15:05, 02 mar 2012

Do góry
Magnolio, spójrz na moje rysunki. Ja potrzebuję nanieść Twój projekt na kartkę w kratkę, żeby wyznaczyć te rabaty. Rysowałam sobie te koła, wg których powstał Twój projekt. Jest tam próba umieszczenia tych dwóch rabat w głównym trawniku i tej na przeciwko tarasu, ale nie wiem czy taka szerokość będzie ok?

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:03, 02 mar 2012

Do góry
nieszka napisał(a)
Witam pierwszy raz u Ciebie Aniu. W dobrym momencie jak wiedzę bo wiosna się zapowida ciekawie i pracowicie
A dziś pewnie nieprzespana noc Cię czeka bo co zamknięsz oczy to projekt będziesz widziała
Witaj w moich skromnych progach i zapraszam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:02, 02 mar 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Ach, wspaniała będzie ta ściana wodna!!! Pierwsza taka na ogrodowisku!
Wszyscy wiemy co wstrzymuje przed zrobieniem tych cudowności natentychmiast - kasa . Więc nie przejmuj się Aniu, że wszyscy pytają kiedy realizacja. Najważniejsze, że masz dobry projekt a realizacją możesz się zająć etapami, w miarę możliwości . A my i tak będziemy czekać z niecierpliwością i zachłannością na każdą fotkę z najmniejszego ruchu łopatą w Twoim NOWYM ogrodzie

Dobrze napisane!
w odpowiedzi mogę się jedynie uśmiechnąć szeroko
Miniaturowy ogródek 12:11, 02 mar 2012

Do góry
Śliczne rysunki ja mam już przeanalizowany cały projekt jeszcze z brudnopisiku ...bardzo mi się podoba , nawet nie goniłabym tak z realizacja, oczywiście w ramach mozliwości finansowych...ale jest pewność, że efekt będzie cudny

Gabi proszę Cię jak coś się dowiesz na temat tej ramy do lustra, to daj mi znać..bo ja nie mam pojęcia gdzie u mnie by mogło być lustro, ale to nie ważne ...muszę ję gdzieś wkomponować...kiedyś...
Miniaturowy ogródek 11:45, 02 mar 2012

Do góry
Już się ujawniam i chwalę.

Oto gotowy projekt:

Obcięłam tak, żeby było jak najwięcej widać.

Miniaturowy ogródek 08:13, 02 mar 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
To był teścik- byłam ciekawa,czy rozpoznacie rękę szefowej, czy np. Sebek się domyśli, czyja to ręka rysowała.

No i Sebcio nie poznał ani ani... Wiedziałam.. specjalnie ucięłaś górę
Miniaturowy ogródek 23:45, 01 mar 2012

Do góry
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:09, 01 mar 2012

Do góry
Projekt piękny ale nikt innego się nie spodziewa jak ma się takiego projektanta.A wykonanie mam nadzieję bęziemy mogli śledzic i znów będzie ciekawie jak w ogrodzie z lustrem.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:21, 01 mar 2012

Do góry
Aniu - projekt jest śliczny - gratuluję
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:12, 01 mar 2012

Do góry
Witam pierwszy raz u Ciebie Aniu. W dobrym momencie jak wiedzę bo wiosna się zapowida ciekawie i pracowicie
A dziś pewnie nieprzespana noc Cię czeka bo co zamknięsz oczy to projekt będziesz widziała
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:07, 01 mar 2012

Do góry
Wrócilam z pracy i przesyłka z projektem czekała na mnie w domu karton,a w nim tuba i duuużo bąbli. Projekt w realu śliczny, kolorowy, błyszczący (wiecie wersje wstępną widziałam na @) do tego projekt oświetlenia i nawadniania oraz kosztorys. Zanim zrobiła cokolwiek w domu siedziałam z pół godziny i oglądałam. Powiem że muszę to wszystko uporządkować najpierw w głowie, zaplanować i wziąść głęboki oddach...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:52, 01 mar 2012

Do góry
ciekawy projekt będziemy podglądać
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:36, 01 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Wszyscy wiemy co wstrzymuje przed zrobieniem tych cudowności natentychmiast - kasa . Więc nie przejmuj się Aniu, że wszyscy pytają kiedy realizacja. Najważniejsze, że masz dobry projekt a realizacją możesz się zająć etapami, w miarę możliwości . A my i tak będziemy czekać z niecierpliwością i zachłannością na każdą fotkę z najmniejszego ruchu łopatą w Twoim NOWYM ogrodzie

Niezupełnie, pierwszą zaprojektowałam dla GabiK, tylko się nie chwali, poproście ją żeby wkleiła projekt
Może pod Waszymi prośbami się ugnie?
Gabikowi zaprojektowałam mniejszą ścianę, a u Any - jest bardzoooo okazała
A w drugiej wersji miało jej nie być, chciałam skromniej zrobić, ale Ana zapowiedziała, że chce koniecznie wodę przy tarasie, więc ściana wodna wróciła. Nadmieniam, że ja też będę miałą całkiem nową. polerowaną ścianę wodną na tyłach, przed ulubioną ławką Joanki i Sebka oraz Shrekola
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:10, 01 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Dobrze napisane!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies