Witam po przerwie, dzisiaj przyjechałam do domu z łupami z mojej działki. Ogórki obrodziły mimo przygody z kretem obrodziły całkiem ładnie. Pogoda była upalna i parna, ale parę razy popływałam w jeziorze, i oczywiście pracowałam na działce. Odwiedziły mnie koleżanki z Ogrodowiska Ania i Małgosia z mężami. Było naprawdę super.
Ponieważ zdjęcia ze spotkania zamieściły już Ania i Małgosia, ja wklejam tylko dwa.
A to dzisiejsze zdjęcie tuż przed wyjazdem z działki. Cynie posadziłam w dwóch miejscach. Te są przy samym domku.
Ładnie wyglądają przy zielonych iglakach.
Siedząc na tarasie obserwuje siadające na nich motyle.
Hanko! cudowny portret aż ręka świerzbi, żeby sięgnąć po pastele, wyglądasz uroczo, romantycznie, ślliczna bluzeczka i przede wszystkim Twoja serdeczna zamyślona twarz...
Wspaniałe ujęcie!
Agnieszko,zapraszam jak najczęściej.Begonie to moje ulubione kwiaty i mam nadzięję,że będą u mnie gościć dopóki bedę uprawiać ogród.
Haniu,wiem,że nie z przyganą.Ja lubię jak jest ukwiecony ogród,podobają mi się,nie powiem,że nie,takie pod linijkę,ułożone,ale u kogoś.Żle osobiście czułabym się w takim sterylnym ogrodzie.U siebie wolę taką wiejską sielankę.
Hortensja wariegata gości u mnie trzeci sezon,jeszcze ani razu nie zakwitła,co roku przemarza i startuje od zera,ale ze względu na piekne liście trzymam ja jeszcze.
Witam cie na wtku ja tez ja mam 5 lat temu i tez nie zakwitłanie przemarzała bo ja okrywałem ale nie zakwitła
Dzisiaj byłam w Skarbimierzycach w folwarku.Polecam, chociaż jest on cały czas rozbudowywany, to i tak jest tam bardzo ładnie, nawet mimo dzisiejszej deszczowej pogody.
Tu jest stronka http://folwarkskarbimierz.pl/
Miejsce ma niesamowity potencjał. Ja oczywiście patrzyłam na roślinki, trochę brakowało mi kwiatów kwitnących o tej porze, ale rozumiem, że nie wszystko na raz i wszystko kosztuje. Ale rozumiecie jak wyobraźnia pracowała. Już widziałam te ukwiecone rabaty
A to kilka moich ujęć
aż przydałoby się (na ponizszym zdjęciu) co nieco wykulkować, albo chociaż przyciąć
No to ja dołożę moje skromne zbiory. Książki z zakresu od roślin domowych do ogrodowych, z naciskiem na kolczaki oczywiście. Na płasko natomiast leży prasa kaktusowa.