Robert President to drugie kwitnienie, ładniej wygląda pierwsze zdjęcie z maja gailardia nowa musi się rozrosnąć,mina jest jednoroczna, kupujesz nasionka i wysiewasz, jest pnączem, zobaczyłam ja w tamtym roku u Bogusi z Zacienionej, to nie goździczek tylko chaber też jednorocznyJęzyczki mam tylko tyle co widać ale mam jeszcze taką tej mam więcej u mnie popadało po 13.00 i jest teraz super
Bajsza twój Szabaj z mordki jest podobny do mojego Kapsla
to moja Kokaina
i już wiekowy Kapsel, skończył w maju 15 lat
juz dwa lata temu wet. nie dawał Kapslowi 6 miesiecy i kazał poszukać sobie nowego psa ,posłuchałam psa wziełam a Kapsel nie powiem że zdrów ale daje jeszcze radę kupiłam ImmunoDol na wzmocnienie i dodaję do karmy Koka ma cieczkę i biega za nia jak szalony hah
Agnieszko,zapraszam jak najczęściej.Begonie to moje ulubione kwiaty i mam nadzięję,że będą u mnie gościć dopóki bedę uprawiać ogród.
Haniu,wiem,że nie z przyganą.Ja lubię jak jest ukwiecony ogród,podobają mi się,nie powiem,że nie,takie pod linijkę,ułożone,ale u kogoś.Żle osobiście czułabym się w takim sterylnym ogrodzie.U siebie wolę taką wiejską sielankę.
Hortensja wariegata gości u mnie trzeci sezon,jeszcze ani razu nie zakwitła,co roku przemarza i startuje od zera,ale ze względu na piekne liście trzymam ja jeszcze.
A oto moje spojrzenie na ogród Ewy wątek ,,Ogród Ewy"
gospodarze wspaniale nas przyjęli; poznałam nowy przepis na sałatke i juz dziś robie u siebie; niesamowita jest nalewka z pigwy, tez muszę ja zrobić, kolor i zapach i smak
Ewa, dziękuje tobie i twojemu M. za przesympatyczne spotkanie, nowe smaki sałatek i wyśmienitych nalewek pokaże parę ujęć, jak ja widzę twój ogród
to nie tylko ogród różany, bo jest też sporo drzew, iglaków i innych pięknych roślin; niemniej, ma on bardzo ciekawy charakter, śródziemnomorski, ale geometryczny i z cudnymi zakątkami
jeżeli jakąś roślinkę podałam błędnie,. popraw mnie
Twoje hortensje bardzo ładne , szerokie i zdrowe krzaki , szybko urosną do rozmiarów moich.Ponieważ obiecujesz że już będziesz to bardzo się cieszę.Pozdrówka.
A u mnie w najlepsze kwitną Magnolie Alexandrina, Suzan i Nigra , ta ostatnia najsłabiej.
Alexandrina
[]
U mnie też kwitną - Susan i Rustika Rubra i to nie pojedynczymi kwiatkami. Ale na słońcu kwiaty dosłownie "palą się", więc niewiele z tego pożytku, też zrobiłam zdjęcia u siebie, chociaż to nie taki znowu ewenement.
Floksy, te wysokie też bardzo lubię i mam ich już chyba z dziesięć odmian. Właśnie dwa dni temu przybyła kolejna - lawendowa z białym oczkiem. Wcale nie są takie pospolite, w dodatku pięknie pachną. Hortensje masz śliczne, podoba mi się Tardiva za ciemne liście i duże kwiaty, ale jeszcze nie mam. Pozdrawiam.
Gabrysiu widziałam zdjęcia Twich magnolii. mamy to samo. Trudno chcą niech kwitną.Co do floksów to one teraz znów wracają do łask ale był czas że po opanowaniu wszystkich ogródków z czasów mojej mamy był przesyt nimi a teraz znów są i coraz wiecej nowych odmian. Miałam kiedyś niebieskie z oczkiem ale to była ta rabata która zniknęła z powodu mojego ciśnienia. Gabrysiu mam zapisane że chcesz powojnik bylinowy, w związku z tym spytam czy będziesz u Ani??bo widziałam że Ell ma byc to może i Ty?