Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 15:53, 29 lip 2012

Do góry
Mój kawałek raju II 15:52, 29 lip 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Witaj Aniu, Piękne cuda pokazujesz, Powojnik president bajka

Dalie śliczna i pęknie ją zrobiłaś.

Mini gailardia też mi się podoba

Co to takiego ta mina, pierwszy raz to widz ładnie się prezentuje skąd to wzięłaś? nawet w necie nie mogę znaleźć.

Gożdziczek super jak możesz to zabierz ze sobą

Języczka rocket też mi siępodoba, masz tego dużo czy tylko to co widać?

U mnie piecze nie miłosiernie, już musiałem podlewać.
Ten mój powojnik jest połowę mniejszy od anioła i liście podobne do presidenta, sż ciemno zielone.
Pozdrawiam

Robert President to drugie kwitnienie, ładniej wygląda pierwsze zdjęcie z maja gailardia nowa musi się rozrosnąć,mina jest jednoroczna, kupujesz nasionka i wysiewasz, jest pnączem, zobaczyłam ja w tamtym roku u Bogusi z Zacienionej, to nie goździczek tylko chaber też jednorocznyJęzyczki mam tylko tyle co widać ale mam jeszcze taką tej mam więcej u mnie popadało po 13.00 i jest teraz super
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:49, 29 lip 2012

Do góry
i hortensja, ale jaka!

Cztery łapki - zwierzęta domowe 15:47, 29 lip 2012

Do góry
Bajsza twój Szabaj z mordki jest podobny do mojego Kapsla

to moja Kokaina

i już wiekowy Kapsel, skończył w maju 15 lat

juz dwa lata temu wet. nie dawał Kapslowi 6 miesiecy i kazał poszukać sobie nowego psa ,posłuchałam psa wziełam a Kapsel nie powiem że zdrów ale daje jeszcze radę kupiłam ImmunoDol na wzmocnienie i dodaję do karmy Koka ma cieczkę i biega za nia jak szalony hah
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 15:46, 29 lip 2012

Do góry
Agnieszko,zapraszam jak najczęściej.Begonie to moje ulubione kwiaty i mam nadzięję,że będą u mnie gościć dopóki bedę uprawiać ogród.

Haniu,wiem,że nie z przyganą.Ja lubię jak jest ukwiecony ogród,podobają mi się,nie powiem,że nie,takie pod linijkę,ułożone,ale u kogoś.Żle osobiście czułabym się w takim sterylnym ogrodzie.U siebie wolę taką wiejską sielankę.

Hortensja wariegata gości u mnie trzeci sezon,jeszcze ani razu nie zakwitła,co roku przemarza i startuje od zera,ale ze względu na piekne liście trzymam ja jeszcze.

Mój ogródek pod Gdańskiem 15:42, 29 lip 2012

Do góry
.
Zdjęcia Albina Plena z dzisiaj - na wiosnę był zjawiskowy ale teraz też jest nie źle moim zdaniam

wielki, piekny, oby jeszcze pachnący
Mój kawałek raju II 15:41, 29 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Dalia mówię dobranoc, cosik zaczęło bardziej wiać, zamykam okno, bo chyba idzie burza będzie czym oddychać

Sliczna ta dalia! Padało u Was?? U nas ciepło ale co kilka godzin leje I bardzo dobrze !!! Podlewanie mnie ominie! Pozdrawiam M
Pogaduchy skowronków 15:40, 29 lip 2012

Do góry

Gratulacje dla prawie Dziadka Zbyszka.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:38, 29 lip 2012

Do góry
A oto moje spojrzenie na ogród Ewy wątek ,,Ogród Ewy"
gospodarze wspaniale nas przyjęli; poznałam nowy przepis na sałatke i juz dziś robie u siebie; niesamowita jest nalewka z pigwy, tez muszę ja zrobić, kolor i zapach i smak

oczywiście pełno tu oleandrów;

kula cudna

psianka, przepiękna!
Mój kawałek raju II 15:37, 29 lip 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Aneczko , kwiatuszki dla Ciebie z okazji otwarcia nowego wątku

jesteś ogrodniczką czarodziejką .... wszystko ma się u Ciebie w doskonałej kondycji ..... moja lawenda to tragedia tegoroczna .... nie zadbałam o nią jak powinnam . Następnym razem będzie lepiej .... choć zastanawiam się aby teraz nie porobić z niej sadzonek .... tzn urywam gałązkę , robię piętkę do ukorzeniacza i ciach do doniczusi ??? tak ??? buziolki Aniu

Takkkkkk pięknoto , pozdrowienia dla Kubusia za taki wspaniały nadzór budowlany
Ogród Ewy :) 15:37, 29 lip 2012

Do góry
Ewa, dziękuje tobie i twojemu M. za przesympatyczne spotkanie, nowe smaki sałatek i wyśmienitych nalewek pokaże parę ujęć, jak ja widzę twój ogród

to nie tylko ogród różany, bo jest też sporo drzew, iglaków i innych pięknych roślin; niemniej, ma on bardzo ciekawy charakter, śródziemnomorski, ale geometryczny i z cudnymi zakątkami
jeżeli jakąś roślinkę podałam błędnie,. popraw mnie

duma Ewy figi i chyba bungevila

Rododendronowy ogród II. 15:32, 29 lip 2012

Do góry
Yen napisał(a)
Witaj Bożenko w nowym wątku. Nic nie przegapiłam, obejrzałam od początku i mam nadzieję, że od teraz uda mi się na bieżąco bywać u\Ciebie! Bo tu i pięknie i smacznie A hortensje , faktycznie piękne i wybujałe. To mnie pociesza, bo w ubiegłym roku posadziłam dwie grandiflory, tardivę i limelight. Teraz tylko czekać aż urosną takie jak Twoje. Ale urosły sporo i mają też dużo kwiatów co mnie bardzo cieszy.
Serdecznie pozdrawiam Jola

Witam serdecznie i z kwiatem ZGUBĘ.

Twoje hortensje bardzo ładne , szerokie i zdrowe krzaki , szybko urosną do rozmiarów moich.Ponieważ obiecujesz że już będziesz to bardzo się cieszę.Pozdrówka.
Moje ukochane miejsce na ziemi 15:25, 29 lip 2012

Do góry
śliczności.....
Moje ukochane miejsce na ziemi 15:23, 29 lip 2012

Do góry
cynie..........
Rododendronowy ogród II. 15:22, 29 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Dubelek więc wstawię zdjęcia moich hortensji.

Matko, jakie piękne!!! A jakie wielkie!

Miłego dnia, Bogdziu

Miło Cię widziec Teresko. Rośliny wiadomo wysokie jak stare i u mnie też wyrosły bo kilka lat mają. Pozdrawiam serdecznie.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 15:21, 29 lip 2012

Do góry
W te wakacje zakochaliśmy się w Ziemi Kłodzkiej:

Moje ukochane miejsce na ziemi 15:20, 29 lip 2012

Do góry
dalie..........
Dla odmiany czas na zmiany... 15:20, 29 lip 2012

Do góry
i zdjęcie rabaty przed domem z innej perspektywy, tak dla porównania

żurawki rosną jak szalone

przed fryzjerem

po

ok, to narazie tyle moi drodzy, teraz uciekam, ale wpadnę niebawem
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 15:19, 29 lip 2012

Do góry
Ale Ci zazdroszczę Ewuś takich cudnych widoków
Ewa napisał(a)
A tu święto liliowców w Wojsławicach

Rododendronowy ogród II. 15:18, 29 lip 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)

A u mnie w najlepsze kwitną Magnolie Alexandrina, Suzan i Nigra , ta ostatnia najsłabiej.

Alexandrina

[]

U mnie też kwitną - Susan i Rustika Rubra i to nie pojedynczymi kwiatkami. Ale na słońcu kwiaty dosłownie "palą się", więc niewiele z tego pożytku, też zrobiłam zdjęcia u siebie, chociaż to nie taki znowu ewenement.
Floksy, te wysokie też bardzo lubię i mam ich już chyba z dziesięć odmian. Właśnie dwa dni temu przybyła kolejna - lawendowa z białym oczkiem. Wcale nie są takie pospolite, w dodatku pięknie pachną. Hortensje masz śliczne, podoba mi się Tardiva za ciemne liście i duże kwiaty, ale jeszcze nie mam. Pozdrawiam.

Gabrysiu widziałam zdjęcia Twich magnolii. mamy to samo. Trudno chcą niech kwitną.Co do floksów to one teraz znów wracają do łask ale był czas że po opanowaniu wszystkich ogródków z czasów mojej mamy był przesyt nimi a teraz znów są i coraz wiecej nowych odmian. Miałam kiedyś niebieskie z oczkiem ale to była ta rabata która zniknęła z powodu mojego ciśnienia. Gabrysiu mam zapisane że chcesz powojnik bylinowy, w związku z tym spytam czy będziesz u Ani??bo widziałam że Ell ma byc to może i Ty?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies