Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

abiko 12:33, 17 wrz 2012

Chciałam wejść i zapytać czy mogę jeszcze spokojnie sadzić berberysy a tutaj jakaś Inna Osóbka na avaratku..no i co ...i to Danusia! no rewelacja.. doskonały avatarek, w zielonym Ci bardzo do twarzy

A Sebek praktykuje..no proszę...
boguslaw_r_ 13:34, 17 wrz 2012

Gardenarium napisał(a)
Oto Dyplom

Serdeczne gratulacje, napracowaliście się sporo a ten dyplom jest namiastką tego na co sobie zasłużyliście, wyglądacie naprawdę zjawiskowo, fajnie mieszkać wśród tak fajnej społeczności z tradycjami. Pozdrawiam bardzo serdecznie i dziękuję że jesteście.
sonny 13:48, 17 wrz 2012

Gratuluję Śliczny awatarek, bo i zdjęcia śliczne
Milka 14:36, 17 wrz 2012

barbara_krajewska napisał(a)

Dzisiaj w Komorowie obchodzimy Święto 100 lat willowego Komorowa.
Niektórzy mieszkańcy ubrali się w stroje z epoki.

My także dostaliśmy zaproszenie na imprezę i ubraliśmy się po ogrodniczemu

Pięknie wyglądacie!!! Stylowo i ogrodowo!
Gratuluję wyróżnienia, bo chyba nikt inny dla Komorowa tyle, co Wy, Danusiu i Witku, nie zdziałał

przede wszystkim gratulacje!! ależ wspaniale wyglądacie, zdjęcie na avatarek po prostu bajeczne
pozdrawiam oboje
MartaS 14:43, 17 wrz 2012

Danusiu gratulacje

ale pięknie razem wyglądacie

Danusiu doradź czy kupować serby (takie kopane z gruntu) teraz tzn na jesien czy lepiej na wiosnę?

chciałam zrobić taki szpaler żeby zasłonić się od sąsiadów- jak sadzić, co ile i jaka odleglosc od

ogrodzenia?

dziękuję i pozdrawiam Marta
Gardenarium 14:43, 17 wrz 2012

elzbieta_b napisał(a)
Czy mogę teraz zastosować mikoryzę do rododendronów ? Proszę o radę.

Można o każdej porze, do rosnących już i podczas sadzenia także

Instagram Ogrodowiska
zuza12 14:43, 17 wrz 2012

Gratulacje Danusiu. Dyplom jak najbardziej Wam sie należy. Podziwiam Was, że potraficie się tak świetnie bawić. W sobotę nawet opowiadałam o Was mojemu mężowi. Stwierdziliśmy, że to prawdziwe szczęście móc pracować razem i jeszcze czerpać z tego przyjemność.
Pozdrawiam Was serdecznie.
Gardenarium 14:45, 17 wrz 2012

abiko napisał(a)
Chciałam wejść i zapytać czy mogę jeszcze spokojnie sadzić berberysy a tutaj jakaś Inna Osóbka na avaratku..no i co ...i to Danusia! no rewelacja.. doskonały avatarek, w zielonym Ci bardzo do twarzy

A Sebek praktykuje..no proszę...

Można sadzić, dopóki mróz nie skuje gleby

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:46, 17 wrz 2012

Martek napisał(a)
A kataryniarz z tą papugą to w sierpniu był i u nas

Serio? To kataryniarz warszawski

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:52, 17 wrz 2012

MartaS napisał(a)

Danusiu doradź czy kupować serby (takie kopane z gruntu) teraz tzn na jesien czy lepiej na wiosnę?

chciałam zrobić taki szpaler żeby zasłonić się od sąsiadów- jak sadzić, co ile i jaka odleglosc od

ogrodzenia?

dziękuję i pozdrawiam Marta

Jesienne sadzenie - mam trochę uraz - najwięcej strat mamy przy sadzeniu właśnie jesiennym. Każdy termin jest dobry, ale najważniejsza w tym jest wielkość bryły korzeniowej, czyli jakość kopania. Bryły muszą być w balotach z juty i dość spore.

sadzić w ziemię odkwaszoną (nie kwaśną) na małym wzniesieniu, nie przysypywać bryły za głeboko, musi być na pozomie gruntu, albo lekko wyżej no i wyściółkowaćx przed zimą.

Preferuję sadzenie kopanych - jednak wiosną. Pewniejsze. Wszystko zależy jaka zima będzie.

Sadzimy zależy co chcesz uzyskać - co 1,20 -1,50 m jeśli szpaler i w dowolnej odległości jeśli grupa drzew.

Więcej informacji szukaj tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/1259-swierk-serbski-picea-omorika

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies