Witam,
monika352 troszke się nie postarałem w zeszłym tygodniu
przepraszam że dopiero dzisiaj, ale musiałem wyjechać w delegacje i w piątek wróciłem do domu dopiero
poniżej zdjęcia rabatki przy ścieżce, wąska to fakt, troszke ją moge poszeżyć, jednak myślałem nad posadzeniem tam czegoś niskiego tak aby tworzyło jaką miłą kompozycje ale nie zasłaniało przestrzeni czyli trawnika po bokach, na których w przyszłości zamierzam oddzielnie zrobić jakieś nasadzenia, choć chyba zachowanie otwartej przestrzeni będzie dominującą formą.
Myśle jednak iż połącze tą rabatke z tymi tujami które mam już nasadzone i które znają się także po drugiej stronie od wejścia na posesje.
jak widać na pierwszym zdjęciu to po lewej stronie mam taką małą rabatke z krzewuszką, wierzbą, jakieś jałowce płożące, migdałek, berberysy i różanecznik, tuje danica, myślę o zrobieniu pożądku także w tym miejscu, myślę o przesadzeniu krzewuszki do środka tej rabatki i zastapieniu w tym kole migdałka, grabem a zamiast krzewuszki wiśnie kulistą
na rabatce wzdłuż ścieżki nasadzone są, choć troszke nieudolnie, trawy, wrzośce, thuje danica, rododendrony, jałowce, forsycje, dla których to już znalazłem miejsce na innej rabatce którą powoli zaczynam robić.
postaram się zrobić na jutro szkic całości przed domem tak aby ująć szerszą perspektywę
Pozdrawiam
Robert