Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój ogródek pod Gdańskiem 23:32, 15 lip 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)
Zapomniałam na śmierć jak się nazywaja te pomarańczowe kwiaty w doniczce >> Takie jak małe słoneczniczki tylko płatki szpiczasto zakończone i liście zupełnie inne, strasznie mi się podobają , wczoraj dokupiłam jeszcze kilka ale wciąż w siatce stoją , zaraz się za nie zabiorą! Ile razy można zapomnieć nazwę tych kwiatów (to juz mój któryś raz niestety) !!! Tragedia!

jak pięknie przy schodkach
aż miło popatrzeć
Ogródek Anity 23:30, 15 lip 2012

Do góry
Anita1978 napisał(a)
a oto robota kreta- nie mogę już- co 10 kroków kopiec w rabacie!!!
na trawniku mam siatkę więc na razie nie daje rady
może ktoś ma jakis pomysł??
łapki nie działają, odstraszacze dźwiękowe również

No ja mam oprócz psa, kotkę, więc jak na razie problemów z kretami nie mam, choć nie wiem czy to jej zasługa?
Mam nadzieję, że nie piszę tego w złą godzinę Trawnik dopiero co założony....
Ale przez dłuższy czas byliśmy bez i na rozplantowanym pod trawnik miejscu, nie zaobserwowaliśmy na szczęście obecności kretów. Być może dlatego, że tak z 15 cm pod żyzną ziemią jest naturalny drenaż z kamienia.

Ps. Ładnie te hosty wyglądają na tle tuj A wiesz, że u mnie hosty cieniolubne rosną dobrze nawet w słońcu? Sama jestem tym zaskoczona. Jedyne co im obecnie szkodzi, to deszcze. Opadające płatki kwiatów przyklejają się do liści i jak w porę nie zauważę i nie usunę, to pojawiają się na liściach brzydkie brązowe plamy, świadczące o początkach choroby grzybowej. A z pryskaniem muszę zaczekać, aż przestanie padać.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:28, 15 lip 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
i kocurki

piękne zdjęcie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:27, 15 lip 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
patrzyłam dzisiaj na hortensje pod domem (nie patrzeć na trawę!!!)

Aniu ależ pięknie ta rabatka wygląda
jak bujnie kwitną !!!!!!!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:25, 15 lip 2012

Do góry
i kocurki

tygrysica (tak nazwali ją chłopcy) zza niej widać jednegoz czarnuszków do oddania

kolejny czarnulek do oddania

i rudy jakiś wystraszony

Sosnowo 23:21, 15 lip 2012

Do góry
danuta_ napisał(a)
Ja dziś tylko z daleka - rabaty trochę pozarastały - może przyszły tydzień będzie dla nich łaskawy i ostro wezmę sie za porządki

Wieszjakbyś coś tam miała 'wykopyrtnąć'ja chętniutka, że hej...
Sosnowo 23:21, 15 lip 2012

Do góry
Zawsze u Danusi w ogrodzie gustowne nasadzenia i piękne
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 23:19, 15 lip 2012

Do góry
Mam problem z bukszpanami. nie bardzo wiem jak im pomóc bo nie mam żadnego doświadczenia.
Pierwszy bukszpan wygląda tak. Nie wiem co mu "dolega".

Drugi z wierzchu ma wyschnięte listki ale pod spodem listki są zielone. Czy wystarczy zastosować florovit? Czy to jakaś choroba.

Trzeci wygląda najgorzej. Wygląda tak od posadzenia. Nie wiem czy coś z niego będzie. W większości ma suche gałązki i listki. Czy można go czymś poratować?

Rajski ogród Ani 23:18, 15 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Danusia dawała jako kocimiętkę , może to inna jej odmiana?
Liście ma zupełnie podobne do werbeny patagońskiej, w takim razie nie wiem...
Ogródek Hanusi po zimie 23:18, 15 lip 2012

Do góry
Różyczka śliczna Dajano! Dziękuję bardzo!Niech się Tobie bardziej rozrastają,bo teraz będziesz miała na nie oko !I nie ma to tamto!

Urszulo,co to za Warszawą 4mile mieszkasz......witaj u mnie! Fajnie jest wiernych zaglądaczy mieć,a jak jeszcze kilka słów zostawią,tak jak ty teraz....ogromnie mi przyjemnie gościć Ciebie.

Sąsiadkom z okolic Gdańska też życzę pięknych zachodów słońca i jeszcze bardziej słonecznych wschodów!

Dobranoc!

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:16, 15 lip 2012

Do góry
zibrenusy jakieś mizerne... sadzone w ubiegłym roku po dwa do dołka

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:12, 15 lip 2012

Do góry
musze koniecznię dokupić rozpenice na brzozową rabatę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:10, 15 lip 2012

Do góry
patrzyłam dzisiaj na hortensje pod domem (nie patrzeć na trawę!!!)

Mój kawałek raju 23:09, 15 lip 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)

a zapraszam jak tylko się zaczną w tamtym roku takie zbierałam
Nie.. no dobijasz mnie tymi pomidorami,. ja mam pierwszy roku nigdy wcześniej nie próbowałam i trochę mam wrażenie że to będzie raz ostatni bo jednego porządnego pomidorka się nie doczekam.. Ale Twoje podziwiam szczerze!!

Moniko zapraszam daleko do mnie nie masz tylko 50 km jak zaczną porządnie owocować powiadomię
Mój kawałek raju 23:06, 15 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
a zapraszam jak tylko się zaczną w tamtym roku takie zbierałam
Nie.. no dobijasz mnie tymi pomidorami,. ja mam pierwszy roku nigdy wcześniej nie próbowałam i trochę mam wrażenie że to będzie raz ostatni bo jednego porządnego pomidorka się nie doczekam.. Ale Twoje podziwiam szczerze!!
Rajski ogród Ani 23:05, 15 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Aniu wstawiam zdjęcie co wczoraj obiecałam to taka sama?
No właśnie Aniu i co to jest za okaz?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:04, 15 lip 2012

Do góry
boje się uczesać moje bukszpany choć już czas! pada u mnie codziennie z różną intensywnoścą, a ksieciunio coś kapryśny i mi z lekka od środka choruje
Rajski ogród Ani 23:04, 15 lip 2012

Do góry
Królują u mnie jak wszędzie liliowce

Mój kawałek raju 23:03, 15 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Namiot foliowy postawiłam w tamtym roku, ponieważ szklarenka, która mam okazała się za mała, a ja uwielbiam pomidory, więc kupiłam namiot, żeby się wszystkie zmieściły) razem w folii wyszło 7 odmian do szklarenki poszły 2- krakowska i malinówka,w folii posadzilam:Green Zebra, Carbon, Opałka, Ananasowy, Aunt Giny's, Striped Cavern, wszystkie oprócz Zebry i Opałki typu befsztyk o malej zawartości pestek,bardzo mięsiste i dużeeeeeeeee,niektóre nie mieściły sie na kromkę chleba.Opałka jest fantastyczną odmiana na przeciery,ma bardzo dużo suchej masy(potoczna nazwa"bycze rogi") i nie trzeba przecierów dosładzać.

Witaj, podglądałam u Ciebie i pomyślałam ze zapytam skoro miałaś takie piękne zbiory: moje pomidory jeszcze są zielone zupelnie, jest ich na kiściach po dwa, nie więcej, a mimo to gałązki się jakby podejrzanie uginają , nawet prawie odrywają , to co mam zrobić ? czegoś im brakuje? Krzaki pomidorowe są wielkie na 2 metry, nawet poucinałam im czubki bo szkalrnia za niska i się zaginały.. teraz mają gdzieś po 180 cm wysokości.
Ogród w Holandii 23:03, 15 lip 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
A oto konewka, ale kwiotki dopiero co wsadzone więc mikre. Mam nadzieję, że za 3 tygodnie będzie fontanna! Widać też, że płot palcem nie tknięty!

A przy okazji kwitnące pennisetum rubrum. Bardzo to jest ładny kłosek moim zdaniem

No super ta konewka. Mnie się najbardziej podoba (no oprócz konewki oczywiście) biel dzwonków na tle tak "ukochanego" przez wszystkich płotu, naprawdę rewelka. Wrzuć Agatko fotki tego miejsca za jakiś czas, jak bellsy podrosną, aż jestem ciekawa czy im to miejsce posłuży.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies