Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Leny. 14:54, 23 lip 2012

Do góry
Lena gratuluję seteczki
Ogród Leny. 14:53, 23 lip 2012

Do góry
[img size=640x426]Gratuluję Lenko [/img]
mamy tą samą piękność jak mnie oko nie myli .Nie wiem tylko czy mi powtórzy kwitnienie mam ją pierwszy sezon .Piszę o róży,ale zdjęcie nie wchodzi
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 14:51, 23 lip 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Chyba wszyscy wiedzą jak uwielbiam lawende
No ale przychodzi taki czas kiedy trzeba ją przyciąć ....................
Wczoraj był ten czas.........oj szkoda mi było, teraz tak pusto no ale to był najwyższy czas.......
Uzbierałam dwie skrzynki i spory kosz !!!!!!!!!!
Jedna skrzynka pojechała dziś do mamy a resztę wkładam do woreczków (mama pomaga mi w szyciu, bo ilośc jest zbyt duża na moje możliwośći.....) i układam w szafach, szufladach, szafeczkach i gdzie się tylko da !!!!!!!

Dianko, już trzeba ciąć...?... kupiłam takie śliczne kwitnące krzaczki wczoraj,... jeszcze nie zdążyłam się nimi nacieszyć, ...
Mój kawałek raju 14:49, 23 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Aniu, śliczne okazy upolowałaś! A ruch na kwiatach nie dziwi - w takim kawałku raju...
Twoja magnolia zakwita... To późniejsza odmiana, czy magnolie zakwitają dwukrotnie?

nie normalna, w tamtym roku na okrągło przez cały rok powtarzała kwitnienie, a w tym roku po raz pierwszy, natomiast magnolia Messel, która mi nigdy nie powtarzała kwitnienia teraz też zakwitła

zerknę w takim razie na moje magnolie... może też zechcą powtórzyć, a raczej rozpocząć kwitnienie?... to młodziutkie roślinki, w tym roku posadzone. Wczoraj wydawało mi się, ze mają takie pączki.. ale przyjęłam, że to liście. A może to jednak będą kwiatki...? Ależ byłoby cudnie..!....
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 14:48, 23 lip 2012

Do góry
Bogda napisał(a)

No musze,poprostu muszę dodać te zdjęcia ...............jeżówka to taka bylina ,którą chciałam mieć od momentu gdy dowiedziałam się, że wabi motyle .......ale teraz wiem, że jej urok jest o wiele większy........cieszę się że zajmuje spory kawałek rabaty

Ło Matko Bosko, jak będziesz do mnie na te obiecaną kawkę jechała to przywież choć jedno nasionko tej jeżóweczkicudna jest, akurat do mojej biało różowej samotni się nadaa jak jeszcze wabi motyle to muszę ją mieć

Piękne! Zazdroszczę. U nas takiej odmiany nie widziałam. A nalewki też z niej robisz?
Kolekcja woreczków z lawendą też imponująca
Ogród Leny. 14:45, 23 lip 2012

Do góry
Agato,Anulka,Irenko,Ewo,Mira,Marto dziękuję
Witam ponownie ,po cudownym wypadzie w Pieniny

Z całą pewnością tam wrócę i wszystkim gorąco polecam
Kolorowe rabaty 14:45, 23 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Marta, spełnienia marzeń z okazji minionych urodzin, pozostań dalej romantyczka i uważna obserwatorka świata

to zdjęcie, które Basia określiła, jako wybuch, bardzo mi się podoba
a zalew piękny, szczęście jednak cię w urodziny spotkało, bo zwyciężyła uczciwość i ... w brodziku z ciurkadełkiem, obie możemy siedzieć

kwiat na urodziny
|

Dziękuję Miała za życzenia i komentarz

Zdjęcia ze ścieżki i zalewu nie są najciekawsze bo oczywiście goniłam męża,że nie powiem kaczuszki,pałki nad brzegiem tylko śmignęły...)))))))))))))))

Zwyciężyła ;(((((((((((((((((((((((((((
)))))))

Ta piękna róża z pewnością pachnie Pocieszyłam się
Mój kawałek raju 14:44, 23 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
E tam, w twoim ogrodzie to same unikaty do oglądania, a swojskie klimaty są pożądane, ludzie ciągną do natury
obejrzałam, super kwitnie wszystko, bajkowo no ale w twoim raju nie może być inaczej

Irenko zawsze jesteś bardzo mila , dziękuję różyczka dla Ciebie i lecę do tej cebuli
Kolorowe rabaty 14:42, 23 lip 2012

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)
Martusiu, nie mam w soboty i niedziele internetu, stąd moje spóźnione najlepsze życzenia dla mojej sympatycznej ogrodolubnej koleżanki, nie daj się życiu , napieraj do przodu i dużo zdrówka.

a to mój kwiatek.

Pięknie dziękuję Bogusławie za oryginalny kwiat i życzenia
Nie musisz się tłumaczyć ja często przeoczam imieniny,urodziny wirtualnych znajomych bo nie zawsze trafię w ten dzień itp.
Jak już pisałam chyba ASC nie celebruje tego święta,dzień jak co dzień.
Może powinnam być wdzięczna losowi,że urodziłam się kiedy pierwszy człowiek wlazł na księżyc ...???
Mój kawałek raju 14:41, 23 lip 2012

Do góry
Idę wybierać cebulkę , będę później miłego dnia wszystkim
Mój kawałek raju 14:35, 23 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Aniu, śliczne okazy upolowałaś! A ruch na kwiatach nie dziwi - w takim kawałku raju...
Twoja magnolia zakwita... To późniejsza odmiana, czy magnolie zakwitają dwukrotnie?

nie normalna, w tamtym roku na okrągło przez cały rok powtarzała kwitnienie, a w tym roku po raz pierwszy, natomiast magnolia Messel, która mi nigdy nie powtarzała kwitnienia teraz też zakwitła
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 14:34, 23 lip 2012

Do góry
Hmm,to faktycznie ciasno,myslalam,zeby zostawic jej ok metra.

A kto mi powie co to za hortensja?Zakochalam sie!Jest wielka,gesta i poprostu sliczna.Min 2 metry ale raczej wiecej.

Uploaded with ImageShack.us
Kolorowe rabaty 14:33, 23 lip 2012

Do góry
Martek napisał(a)

na moje oko źle wykopany i przesuszony takie iglaki jeśli żółkną to w 95 % są przesuszone i jeśli do tego źle wykopane to kaput. Takie drzewka nawet jeśli wsadzamy do gruntu lub po przesadzeniu podlewamy bardzo bardzo obficie , nawet wiadro wody co 2 /3 dni to i tak ma 50 % przetrwania. Jeśli planujemy zakup to nim mniejsze to większa szansa na przetrwanie a i potem satysfakcja większa. To konkretnie radziłbym wsadzić jednak do gruntu obficie podlewać i za rok okaże się czy się przyjmie.

Ta choineczka mała przetrwała zimę na tym balkonie.Jest z jednej strony uschnięta chyba,rude igły,prawdopodobnie z powodu sąsiadki na górze.Jak były upały polała się z góry woda na choinkę.Nie jest siostra pewna jednak czy to było powodem i nie wiadomo czy sąsiadka lała czystą wodą czy z nawozem

Dziękuję Bogusławie

Marcia to że przetrwała zimę to w przypadku iglastych o niczym nie świadczy, ponieważ wycięte drzewko potrafi do pół roku nie żółknąć, a jeśli będzie podlewane do roku. ha
ogrodoweimpresjejolki 14:31, 23 lip 2012

Do góry
Jolu, wracaj do zdrowia, brakuje nam tu ciebie
na pokrzepienie kwiatuch energetyczny

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:29, 23 lip 2012

Do góry
Pokażę Wam jak bujnęły moje Limelightki

W ub roku małe patyczki, sadzone późnym latem, kupione na alle po 3 zł/szt

W tym roku początkiem czerwca:

I teraz

Co mogą kurze bobki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:29, 23 lip 2012

Do góry

ta jest niesamowita

i kolejna lilia, nawet nie wiedziałam, że taka mam
ogrodoweimpresjejolki 14:16, 23 lip 2012

Do góry
Myślimy Jolu cieplutko o Tobie
Ale nie dawaj się chorobie .
Zażywaj pilnie przepisane leki
A jak braknie - wypraw do apteki.

W nocy doktory śpią z pielęgniarkami
To się nie boj i bądź razem z nami.
Nic nie musisz pisać - a tylko zerkaj
Wiesz jakie zmiany w Ogrodzie z lusterkiem ?

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:14, 23 lip 2012

Do góry
Jakoś tyle się działo, że i na focenie czasu brakowało
ale jakieś dalie są uwiecznione
Ogródek Anity 14:01, 23 lip 2012

Do góry

Kolorowe rabaty 13:58, 23 lip 2012

Do góry
Marta, spełnienia marzeń z okazji minionych urodzin, pozostań dalej romantyczka i uważna obserwatorka świata

to zdjęcie, które Basia określiła, jako wybuch, bardzo mi się podoba
a zalew piękny, szczęście jednak cię w urodziny spotkało, bo zwyciężyła uczciwość i ... w brodziku z ciurkadełkiem, obie możemy siedzieć

kwiat na urodziny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies