Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:58, 24 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Robię to po raz pierwszy qpe rozsypuję na korze i posypuję wszystko kompostem ... zobaczymy jak to się sprawdzi a na hortensjową dam jeszcze przekompostowane liście debowe sprzed roku ... o takie coś udało mi się z nich uzyskać:

W ten sam sposób przekompostowałam liście orzecha. Mają również rok i nie wiem, czy już użyć, czy przeczekać, aby bardziej się przegryzły.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:58, 24 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Robię to po raz pierwszy qpe rozsypuję na korze i posypuję wszystko kompostem ... zobaczymy jak to się sprawdzi a na hortensjową dam jeszcze przekompostowane liście debowe sprzed roku ... o takie coś udało mi się z nich uzyskać:

A kiedy realizujesz projekt frontu?
Jaaaaki kowboj Aniu?

mi tam sie pan krzyś z kowbojem kojarzy... no ale ja to generalnie zboczona jestem
ten front który masz na swojej grabowej u mnie był na tapecie w lutym a od tamtej pory to już plan sie zmienił na świdośliwy i kwadraty.

jestem w szoku jakie czarne te liście sie zrobily, musze koniecznie tez zebrać. w worku je trzymalaś jak dlugo? taki szczelnie zamknięty?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:54, 24 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Juzia, jakoś nie mam przekonania. Tyle robi złudzenie

a masz inny pomysł?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:53, 24 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Justynko- mam tak samo.
Mimo wszystko u Reni jest mocne ograniczenie gatunków. Na rzecz formy.
Też czasami za tym tęsknię.

Na byliny będę przychodzić do Ciebie i do Pszczółki, Justyny, MałejMi ... jest gdzie oko nacieszyć
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:52, 24 paź 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Iwonko...ścianka Reni jest po łuku
Ten kawałek co go nie widać z brzegu jest załamany

dokładnie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:51, 24 paź 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
foty światowe przy moim upodobaniu do bylin taki stan porzadku nie mozliwy ...choc czasem mi sie marzy

Ależ to brzmi światowe foty ... byliny też mi sie marzyly i nawet zaczełam je mocno wprowadzać do ogrodu ale jednak zrozumiałam, że nie dam rady poświęcić im tyle czasu ile potrzebują i ... się powoli wyprowadziły
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:47, 24 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Reniu, czemu na tych dwóch fotkach ścianka nie wygląda tak samo?
Na pierwszej wylewka jest na samym brzegu. A na drugim jakby była szersza i wylewka bardziej do środka... Pomijam szerokość, bo to może być złudzenie optyczne.
Fotki wyglądajq na robione o tym samym czasie.
Czy cow mi umknęło?

Iwonko Nic innego Ci nie powiem jak tylko to, że to złudzenie optyczne ... zdjęcia są robione z dwóch zupełnie innych miejsc ... a tak przy okazji muszę przyznać, że uchwycić tą półokrągłą ściankę nie jest łatwo bo krzywo w kadr się wpasowuje

Widzisz ... koniecznie musisz to ocenić osobiście
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:43, 24 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Wszystkie fotki przepiękne. Muszę coś od Ciebie odgapic bo nie wytrzymam Te miskanty to Mornong Light? Oby moje już takie piękne byly...chyba że to nie ML?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:41, 24 paź 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Renia, ale mnie dobiłaś tym ambrowcem Najpierw Edyta, teraz Ty...ehh koleżanki...;D

A co Twój kolorków nie chce pokazać?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:40, 24 paź 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Ambrowiec cudny, świdosliwy na tle śianki piekne, graby i trawy cudne, o turzycach nie wspominając...No az nie przyzwoicie, tak slicznie...co tu wchodze to nachwalic sie nie moge...
Pokaz wreszcie jakies brzydkie miejsce...-), bo zanudzisz sie tymi pochwałami od wszystkich......

dziękuję Małgosiu kochana ... to co może brzozową pokażę?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:39, 24 paź 2016

Do góry
Monika76 napisał(a)
Reniu jeszcze jedna rzecz. Napisałaś że na wiosnę masz zawsze dużo siewek Werbeny- ja o niej marzę, ale z nasion nie potrafiłam wyhodować, a sadzonek nigdzie nie spotkałam. Więc jak zechcesz mnie uszczęśliwić na wiosnę, to będę mega szczęśliwa.

Oczywiście, jeśli tylko będą to masz jak w banku!!! (ale przypomnij się wiosna bo wiesz tyle rzeczy na głowie, ze może mi umknąc)
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:38, 24 paź 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Śliczne.

Ewuniu dziękuję bardzo
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:36, 24 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Renia jak Ty masz wszędzie kore to jak rozkładasz tą qpe?

ale zmiany u Ciebie, wieki tu nie byłam! zrealizowałaś mój pierwotny plan na front tylko u mnie hortki zamiast róż miały być.
super będę u Ciebie podziwiać jak to w efekcie końcowym by wyglądało
Pan Krzyć z Jagodnicy bardzo fajny co? taki kowboj ;p

A kiedy realizujesz projekt frontu?
Jaaaaki kowboj Aniu?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:30, 24 paź 2016

Do góry
Monika76 napisał(a)
Witaj Reniu. Masz zachwycający ogród, z przyjemnością dzisiaj "posiedziałam" u Ciebie zdecydowanie dłuższą chwilkę. Zorientowałam się że jesteś z okolic Łodzi tak jak ja i tu poproszę o pomoc- masz cudowną Świdośliwę gdzie taką dorodną mogę dostać. Pozdrawiam

Dziękuję za mile słowa
A z jakiej okolicy łódzkiego jesteś? Niestety świdośliwa przyjechala do mnie z daleka
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:28, 24 paź 2016

Do góry
malgol napisał(a)
Przyszłam podejrzeć kolejny ogród...i się zachwyciłam Masz pięknie.Po prostu pięknie! Zachwycajace trawy, buksiki... wszystko w takim ładzie, harmonii i przemyślane. Ta twoja chluba to carexy? jakie?
Znowu nabawiłam się kompleksów

Przyjemnie czyta się takie posty Dziękuję serdecznie Pewnie chodzi o carex Evergold Kompleksów u mnie? Na pewno niepotrzebnie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:26, 24 paź 2016

Do góry
malkul napisał(a)

ech co tu Reniu duzo pisać. Jest cudownie.

Merci beaucoup
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:25, 24 paź 2016

Do góry
malkul napisał(a)

cudna jest te pnie miodzio.MEGA!

też lubię ten kadr
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:25, 24 paź 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Znów tę samą fotę zacytowałaś przede mną

Macie podobny gust
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:24, 24 paź 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Renia cudne kolory, rozchodniki pięknie się przebarwiły.. ambrowiec też się mocno stara by go zauważyć... zawilce kwitną, sama radość spacerować to Twoim ogrodzie

Rozchodniki chyba mnie lubią, ambrowiec to już od dłuższego czasu wola "patrzcie na mnie i podziwiajcie" a zawilce uwielbiam i mam nadzieję, że w przyszłym roku dadzą popis
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:22, 24 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

mogłabyś sama ocenić czy prawdziwy ... może dobre światło pomogło mu dobrze wypaść ...

No na pewno to nie światło, tylko masz cudny ogród. I przypuszczam, że to właśnie zdjęcia, nie oddają całkowitego jego uroku.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies