Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 19:40, 24 paź 2016

Margarete napisał(a)
Ambrowiec cudny, świdosliwy na tle śianki piekne, graby i trawy cudne, o turzycach nie wspominając...No az nie przyzwoicie, tak slicznie...co tu wchodze to nachwalic sie nie moge...
Pokaz wreszcie jakies brzydkie miejsce...-), bo zanudzisz sie tymi pochwałami od wszystkich......

dziękuję Małgosiu kochana ... to co może brzozową pokażę?
ren133 19:41, 24 paź 2016

UrsaMaior napisał(a)
Renia, ale mnie dobiłaś tym ambrowcem Najpierw Edyta, teraz Ty...ehh koleżanki...;D

A co Twój kolorków nie chce pokazać?
malgol 19:43, 24 paź 2016

ren133 napisał(a)

Wszystkie fotki przepiękne. Muszę coś od Ciebie odgapic bo nie wytrzymam Te miskanty to Mornong Light? Oby moje już takie piękne byly...chyba że to nie ML?
ren133 19:47, 24 paź 2016

Iwk4 napisał(a)

Reniu, czemu na tych dwóch fotkach ścianka nie wygląda tak samo?
Na pierwszej wylewka jest na samym brzegu. A na drugim jakby była szersza i wylewka bardziej do środka... Pomijam szerokość, bo to może być złudzenie optyczne.
Fotki wyglądajq na robione o tym samym czasie.
Czy cow mi umknęło?

Iwonko Nic innego Ci nie powiem jak tylko to, że to złudzenie optyczne ... zdjęcia są robione z dwóch zupełnie innych miejsc ... a tak przy okazji muszę przyznać, że uchwycić tą półokrągłą ściankę nie jest łatwo bo krzywo w kadr się wpasowuje

Widzisz ... koniecznie musisz to ocenić osobiście
ren133 19:51, 24 paź 2016

eee_taam napisał(a)
foty światowe przy moim upodobaniu do bylin taki stan porzadku nie mozliwy ...choc czasem mi sie marzy

Ależ to brzmi światowe foty ... byliny też mi sie marzyly i nawet zaczełam je mocno wprowadzać do ogrodu ale jednak zrozumiałam, że nie dam rady poświęcić im tyle czasu ile potrzebują i ... się powoli wyprowadziły
ren133 19:52, 24 paź 2016

Juzia napisał(a)

Iwonko...ścianka Reni jest po łuku
Ten kawałek co go nie widać z brzegu jest załamany

dokładnie
ren133 19:53, 24 paź 2016

Iwk4 napisał(a)

Justynko- mam tak samo.
Mimo wszystko u Reni jest mocne ograniczenie gatunków. Na rzecz formy.
Też czasami za tym tęsknię.

Na byliny będę przychodzić do Ciebie i do Pszczółki, Justyny, MałejMi ... jest gdzie oko nacieszyć
ren133 19:54, 24 paź 2016

Iwk4 napisał(a)
Juzia, jakoś nie mam przekonania. Tyle robi złudzenie

a masz inny pomysł?
anna_t 19:58, 24 paź 2016

ren133 napisał(a)

Robię to po raz pierwszy qpe rozsypuję na korze i posypuję wszystko kompostem ... zobaczymy jak to się sprawdzi a na hortensjową dam jeszcze przekompostowane liście debowe sprzed roku ... o takie coś udało mi się z nich uzyskać:

A kiedy realizujesz projekt frontu?
Jaaaaki kowboj Aniu?

mi tam sie pan krzyś z kowbojem kojarzy... no ale ja to generalnie zboczona jestem
ten front który masz na swojej grabowej u mnie był na tapecie w lutym a od tamtej pory to już plan sie zmienił na świdośliwy i kwadraty.

jestem w szoku jakie czarne te liście sie zrobily, musze koniecznie tez zebrać. w worku je trzymalaś jak dlugo? taki szczelnie zamknięty?
frezja 19:58, 24 paź 2016

ren133 napisał(a)

Robię to po raz pierwszy qpe rozsypuję na korze i posypuję wszystko kompostem ... zobaczymy jak to się sprawdzi a na hortensjową dam jeszcze przekompostowane liście debowe sprzed roku ... o takie coś udało mi się z nich uzyskać:

W ten sam sposób przekompostowałam liście orzecha. Mają również rok i nie wiem, czy już użyć, czy przeczekać, aby bardziej się przegryzły.