Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 00:43, 03 gru 2012

Do góry
Bardzo intrygujący wianek
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:20, 02 gru 2012

Do góry
Aniu, pamiętasz, obawiałaś się, że ten czas, który mamy zaplanowany na wspólne wiankowanie, to może być za mało?
Nie jest źle, szanse, że coś z tego ciekawego wyjdzie są spore. Zobacz, co zrobiłam w ciągu godziny ze starego wieńca adwentowego, który prezentowałam na poprzedniej stronie Miałam pewne ułatwienie, bo wykorzystałam większą dekorację, która była już wcześniej sklejona. Ale najpierw musiałam zdemontować wszystkie wcześniejsze dekoracje i opleść wianek igliwiem. Dodałam kilka nowych dekoracji.
Bardzo cieszę się, że stary wianek został odratowany. Będzie służył jako ozdoba na drzwi wejściowe do domu

I jak może być? Ja jestem zadowolona z nowego wcielenia
Mój mały raj na ziemi :) 22:18, 02 gru 2012

Do góry
Witaj Aniu....
Koszyszek na drzwiach....oryginalny i śliczny...
Wianek zresztą też.....
A ogród oszroniony.....zyskuje na elegancji...
Pozdrawiam
Moja największa pasja - ogród 21:57, 02 gru 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Witaj Kasiu wieczorowo, ja też muszę pomyśleć o wianku, bo chyba wszyscy już mają, a ja nie...
Może jutro się za niego wezmę... Pozdrawiam.

spokojnie Elizo, tobie idzie świetnie, widziałam ozdoby świąteczne, wianek na pewno będzie zachwycający

ja też postaram się zrobić coś samodzielnie
Moja największa pasja - ogród 21:56, 02 gru 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Czyli na łatwiznę poszłaś żartuję, wianek super i cieszy, a to najważniejsze

Irenko nawet na pewno na łatwiznę ale planuję poprawę, zobaczę jak mi się uda, ciekawa jestem jak wam pójdzie, będę podglądać
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:52, 02 gru 2012

Do góry
Pokaże jako inspirację mój wianek adwentowy, który zrobiłam 2 lata temu.
Wtedy prezentował się tak:

Niestety gałązki oraz niektóre ozdoby zostały zalane przez wosk ze świeczek i fatalnie to wyglądało, dlatego w zeszłym roku starałam się to jeszcze jakoś zamaskować nowymi ozdobami.

Z daleka to jeszcze całkiem dobrze wygląda, ale z bliska jest niezbyt estetyczne. Dlatego postanowiłam wykonać wieniec od nowa. Część ozdób da się uratować i ponownie wykorzystać, co z pewnością zrobię.
Tak jak wcześniej pisałam, korzystam z gotowych wianków i dostępnych na giełdzie kwiatowej półproduktów.
No to do 3 razy sztuka

Moja największa pasja - ogród 21:40, 02 gru 2012

Do góry
Czyli na łatwiznę poszłaś żartuję, wianek super i cieszy, a to najważniejsze
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:18, 02 gru 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

Aniu, dokładnie 12 my robimy wianki i inne ozdoby miałam zebrać mech, ale szron, czekam, aż odtaje no i szyszki!
to moje pierwsze doświadczenie tego typu, ale będzie fajnie jak pójdzie nieźle, to i córce zrobię i synowi wianek
pozdrawiam

Irenko na pewno zrobicie piękne wianki, nawet ja się wciągnęłam i pozbieram szyszki i żołędzie i może się uda coś wyczarować hand made

Kasia, to hand made, extra, mus wkleic do ogrodowiskowych powiedzonek!!
no cos chyba stworzę, antytalent az taki nie jestem
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:03, 02 gru 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Aniu, dokładnie 12 my robimy wianki i inne ozdoby miałam zebrać mech, ale szron, czekam, aż odtaje no i szyszki!
to moje pierwsze doświadczenie tego typu, ale będzie fajnie jak pójdzie nieźle, to i córce zrobię i synowi wianek
pozdrawiam

Irenko na pewno zrobicie piękne wianki, nawet ja się wciągnęłam i pozbieram szyszki i żołędzie i może się uda coś wyczarować hand made
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:02, 02 gru 2012

Do góry
Moniko, co słychać? ... jak wianek z derenia ? ... z komputerem już się wyjaśniło ? ...
buziaki zostawiam
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 20:22, 02 gru 2012

Do góry
Wszystkie wianki są ładne, a najważniejsze , że nie ma drugiego takiego samego Sebek a mnie bardziej podoba się pierwszy wianek, ten drugi też ładny ale cosik te bombki na dole jakoś źle ułożone albo gwiazdka się schowała, musisz popatrzeć, w kolorystyce oba ładne ten 2-gi bardziej adwentowy
Kwiatki i rabatki u Elizy 20:15, 02 gru 2012

Do góry
Bożenko Irenko czuję się już dobrze, więc wczoraj pomalowałam aniołki, a w tym tygodniu chyba trzeba pomyśleć o wianku. Serdecznie pozdrawiam i przesyłam fragmenty aniołków te bardziej ogrodowe, reszta na stronie nasze hobby.

i serduszka z masy solnej, te chyba udekorują wianek, albo gdzieś zawisną

https://www.ogrodowisko.pl/watek/793-nasze-drugie-hobby-rysunki-obrazki-pastele-oleje-rzezby-roslinne-inspiracje?page=27
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:37, 02 gru 2012

Do góry
Też czerwieni u mnie jak na lekarstwo... ale wianek na drzwiach piękny! pozdrawiam!
Moja największa pasja - ogród 19:30, 02 gru 2012

Do góry
Stwierdziłam, że najwyższy czas, żeby mieć w domu choć jeden wianek adwentowy (inspiracja to oczywiście warsztaty Danusi) ten jest kupny, wianek osobno a ozdoby kupiłam osobno, następny może zrobię samodzielnie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:31, 02 gru 2012

Do góry
Danuś, wianek na drzwiach prześliczny ! powalił mnie i powiem, że ...nie spodziewałam się takich kolorów ! ja przez lata miałam czerwone dekoracje i od kilku lat od nich "odpoczywam".... może kiedyś wrócę do czerwieni
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 18:22, 02 gru 2012

Do góry

Drugi jest już chyba lepszy - im mniej tym lepiej Zastanowię się nad dołożeniem mu albo gałązek jodły albo dużej kokardy na górze

Trzeci wianek.....został u Sylwii Ale przybędzie pocztą

Jeszcze raz dziękuję za wspaniale spędzony czas iiiii......oczekujcie kolejnych wianków już jutro lub pojutrze
Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 18:21, 02 gru 2012

Do góry
Myszko pierwszy wianek bardzo fajny
Mój mały raj na ziemi :) 18:20, 02 gru 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Anulka wszystko u Ciebie piękne - widzę mój ulubiony wyciskacz ...i paseczki!!! Cudnie.
Ja byłam w lesie po mech - mam całe wiadereczko i jutro będę kombinować jak "go ugryzć"...

Filiżanka jak dla mnie rewelacyjna - moje kolory i motyw na niej też

Lenko,
nie mogłabym nie mieć Starc'a
My byliśmy dziś w lesie na spacerze, ale z mchem za nic bym sobie nie poradziła, więc przytagałam tylko trochę gałązek. Adwent już się zaczął, ale zrobię jutro wianek adwentowy
a z mchem na pewno sobie poradzisz wierzę w Ciebie !
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 18:19, 02 gru 2012

Do góry
Mój pierwszy wianek...nie jest brzydki...ale wg mnie nie wyszedł - przesadziłem z ilością bombek...

Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 18:13, 02 gru 2012

Do góry
Bea wianek z rojnikami przepiękny , napatrzeć się nie mogę .Genialny i pomysł i wianek .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies