Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:30, 28 sie 2012

Do góry
Spełnienia ogrodowych marzeń Irenko i nie tylko

Ogród z perspektywą na przyszłość 12:30, 28 sie 2012

Do góry
GRABY

Będzie i domek.......... 12:29, 28 sie 2012

Do góry

Zdjęcie z 2011 roku październik cieplutko było
Ogród z perspektywą na przyszłość 12:25, 28 sie 2012

Do góry
Zauroczyły mnie także przepiękne fioletowo kwitnące Fravinus excelsior Allgold w połączeniu z trawami

oraz Równie piękne niebieskie Liriope muscari Big Blue

A tu zwana przeze mnie "Angielska kompozycja"

Ogród z perspektywą na przyszłość 12:25, 28 sie 2012

Do góry
Zauroczyły mnie także przepiękne fioletowo kwitnące Fravinus excelsior Allgold w połączeniu z trawami

oraz Równie piękne niebieskie Liriope muscari Big Blue

A tu zwana przeze mnie "Angielska kompozycja"

Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 12:17, 28 sie 2012

Do góry
dokładnie tak jak piszesz i dalej: Na pewno gdzieś będę chciała posadzić Ginko i magnolię. Zastanawiam się, czy mieszać kolory czy zrobić rabaty tematyczne (chodzi o zestawy kolorystyczne). Rozchodniki, trawy, bergenie, kocimiętka, krzewuszki, budleja, bodziszki, niecierpki, żarnowiec, lawenda, trzmieliny, bukszpany, róże okrywowe, hortensje, runianka, firletka, begonie. Dla urozmaicenia przestrzeni rośliny mini na pniu. I jak to wszystko ogarnąć ;-( Pewnie przy altanie, której zarys zrobiłam w lewym rogu zdjęcia będzie jeszcze ciurkadełko i gdzieś muszę zrobić wrzosowisko. Zwariowałam ??????????
Miniaturowy ogródek 12:15, 28 sie 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Tars obledny Bez dwoch zdan, z charakterem

A rosliny rozrosly sie jak szalone. Jest cudownie. Skrzynia z rancikiem wymiata. Bosko.

Szkoda klosowki, ja ze swojej jestem zadowolona, ale chyba jestem jedna z niewielu. Klosowke trzeba ciac, zeby nie robila sie brzydka. Co posadzilas w jej miejsce???

Ostnice szaleja, sa wybitne Podobnie jak zurawki. W ogole, cud, miod i orzeszki w czekoladzie

Ucalowania dla malego Elfika, polaskocz ja ode mnie

Usciski

Gabi, skąd wzięłaś krzesła w kolorze identycznym jak donice??? Pięknie u Ciebie!
Moja kłosówka też zrobiła się okropna z tymi sterczącymi kłosami, rozlazła się na boki i zbrązowiała, więc ją ciachnęłam do zera i teraz ładnie odbija. Bociek ma rację, że trzeba ją ciąć, żeby była ładna.
Ogród z perspektywą na przyszłość 12:14, 28 sie 2012

Do góry
Tak jak już pisałąm, odwiedziliśmy Floriadę. Byliśmy ponad 6 godzin i nie widzieliśmy wszystkiego. Tam najlepiej jechać na weekend.

Na początek pokażę TRAWY, które akurat mnie zachwyciły.

Pięknie zielona Prunus padus commutata

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 12:05, 28 sie 2012

Do góry
Postanowiliśmy z M rozpocząć porządkowanie naszego bałaganu. Musimy trochę prześwietlić nasadzenia, bo oczywiście na początku sadziło sie dużo i gęsto, bo przecież inaczej nie było efektu. Teraz roślinki za bardzo się do siebie tulą, a to jest niebezpieczne i szybko trzeba interweniować.

Najpierw postanowiliśmy zmienić to miejsce przy ścieżce. M zaczął od założenia krawężników i poprawienia polbruku.
Strasznie mnie też drażniły te bukszpany. Trochę nadmaznięte tej zimy, jeszcze nie doszły do siebie. Za małe na uformowanie i takie nijakie. No i najgorsze, kupione przez mamę, więc strach było je ruszać, bo to ona je tak sobie posadziła.

Plan był prosty - najpierw formujemy rabatę, a potem przystąpimy do ataku. Prace postępowały a bukszpany wciąż rosły.

Na nowej rabacie wylądowała pierwsza kulka, a bukszpany dalej rosną.

Mój ogród 11:43, 28 sie 2012

Do góry

Serdeczne pozdrowienia

Bożena

Super wyglądacie, ja bym swojego chyba tak nie dźwignęła. Pozdrawiam cieplutko
Taka sobie rabatka pod oknem 11:08, 28 sie 2012

Do góry
a i powstał problem gdzie te miskanty ulokować
jeden miał być koło stożka

albo

a trzy koło hortensji - tu brakuje jeszcze drzewka na pniu po środku hortensji ale już zamówione

co o tym myślicie? gdzie nalepiej je posadzić pod ścianą czy pomiedzy hortensjami?
Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu 11:05, 28 sie 2012

Do góry
Ludu złoty!!!! Jaką masz przechowalnię. Kobito!!! Będziesz sadzić to potem dwa tygodnie
Piękna ta żurawka! Daje radę w słońcu? Wiesz może?
Chodzę koło heuchera Southern Comfort już jakiś czas i na wiosnę będę musiała się zdecydować na duże ilości żurawek. Bardzo chcę wiedzieć, czy mogę ją posadzić na słońce. Mam dwa gatunki z czerwoniastych i dają radę

ogrodoweimpresjejolki 11:03, 28 sie 2012

Do góry
Elfik napisał(a)

No to może zainteresują Cię gołąbki,

...yes!!! yes!!! yes!!!...... ...gorące!!! Ja w ogóle wszystko, co gorące... Nawet w upał herbata-kipiatok!

Sie robi Posadzę Cie koło mojego M. On też lubi gorące !

Zagrzeję i zawinę co by nie ostygły zanim przyjdziecie

Sposób pakowania odgapiony od Duńczyków Tak mi zapakowali 4 lata temu śledzie w wędzarni na Bornholmie

A na dzisiaj pomyślnych wiatrów na wszelkie działania życzę

Taka sobie rabatka pod oknem 10:59, 28 sie 2012

Do góry
Witajcie

byłam ostatnio w ogrodniczym i zakupiłam bukszpanik na obwódkę tej rabaty pod oknem i jakies miskanty nie wiem tylko jak się nazywaja ale może mi podpowiecie

owe miskanty- tak mysle bo nie było opisu

i teraz pytanie- czy ten bukszpan może być sadzony w takiej odległości jak jest ustawiony? czy mogę go przyciąc po wsadzeniu czy czekać do następnego roku? muszę jeszcze dokupic z 10 szt bo brakuje

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:24, 28 sie 2012

Do góry
Irenko, naj naj naj dla Ciebie! Niech to będzie kolejny owocny rok - nie tylko w ogrodowe sukcesy!!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:14, 28 sie 2012

Do góry
Irenko, ja również przesyłam całuski i życzę Ci przez cały czas takiego uśmiechu jak na avatarku.
zielonastrefa 10:11, 28 sie 2012

Do góry
Witaj Mileno.
Ja od bardzo niedawna jestem na ogrodowisku. Mogę napisać witaj krajanko - bo ja również niedaleczko Cracow City mieszkam - jakieś 25 km - w stronę Wieliczki/Niepołomic. Piękny ogród. I przetwory również. Ja mam kilka krzewów bzu czarnego, ale są jeszcze małe. Ten mój bez to Nigra - ma ciemne liście. Fajnie wygląda.
Pozdrawiam jeszcze raz. Będę wpadać częściej. A na przywitanie - moja horti ogrodowa
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:03, 28 sie 2012

Do góry
Irenko aby ten piękny i zaraźliwy uśmiech nigdy nie opuścił Twojej buzi

STO LAT!!!!!!!!!
Kondziowy Ogród :) 10:01, 28 sie 2012

Do góry
Ozz napisał(a)

Wpadam z rewizytą. Szybkie zmiany, no, no

Jak dla mnie kupę miejsca między tymi stożkami Na pewno nie chcesz posadzić tu jakiejś trawki np. 2 szt. Morning Light pomiędzy?

Albo wiem! Jak ma być coś niższego i żółtego to - Hakonechloa 'All Gold', miedzy stożkami, a z przodu i z tyłu podsadzona żurawkami - to będzie ideał.

ja też myslę że trawy by fajnie wyglądały i przy tym słupie też je dać

Cześć Konrad

duże zmiany u Ciebie

wrzuć co jakiś czas te Twoje trzmieliny, bo cudne są
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 09:46, 28 sie 2012

Do góry
Bardzo bardzo czekam na cebulki krokusów, bo planuję ich duzo więcej niż rok temu, jestem w nich absolutnie zakochana, bo nawet po przekwitnięciu wygladają jak ozdobne trawki

a takiego dużego gościa miałam wczoraj na tarasie Miał chyba z 6 cm, dzieciaki zachwycone

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies