no na pewno nie z takimi kancikami jak ty .....perfekcjonistko . przez ciebie wczoraj cały dzień spędziłam na kolanach a dzisiaj sie ruszać nie mogę .....no bo co można zrobić jak takie kanciki zobaczysz ...wpadasz w popłoch i lecisz po tych zagonach ....
Co za pomidory ! rarytas po prostu Jak ty to robisz ze są tak zdrowe i dorodne Muszę prześledzić twój wątek,gdzieś z pewnością piszesz jak doszłaś do takich efektów pomidorowych .Ja też takie chcę W twoim ogrodzie jest wszystko,,pełna gama roślin ,warzyw i owoców Podoba mi się u ciebie
Zdjęcia zrobione w moim ogrodzie, mojej hoście, ale zrobił je mój siostrzeniec, swoim aparatem. Ja niestety nie mam takiego sprzętu , ani takiego talentu
Zazdroszczę ujęcia.napstrykałam sie dzisiaj ,naczekałam u siebie na owady i za nic nie chcą mi wyjść takie fotki.Różne opcje ustawiałam! psia kostka!! muszę iść na korepetycje
Ale poza tym muszę się pochwalić moją trawką. Jest piękna jak dywan. Na to czekałam tak długo. Dzisiaj mam naprawdę wspaniały dzień. Tydzień zaczął się strasznie a kończy tak miło
Naprawdę wygląda bosko!!!!!!!!!!!!
Byłam na twoim blogu super..................
Chyba wszyscy wiedzą jak uwielbiam lawende
No ale przychodzi taki czas kiedy trzeba ją przyciąć ....................
Wczoraj był ten czas.........oj szkoda mi było, teraz tak pusto no ale to był najwyższy czas.......
Uzbierałam dwie skrzynki i spory kosz !!!!!!!!!!
Jedna skrzynka pojechała dziś do mamy a resztę wkładam do woreczków (mama pomaga mi w szyciu, bo ilośc jest zbyt duża na moje możliwośći.....) i układam w szafach, szufladach, szafeczkach i gdzie się tylko da !!!!!!!
Ale poza tym muszę się pochwalić moją trawką. Jest piękna jak dywan. Na to czekałam tak długo. Dzisiaj mam naprawdę wspaniały dzień. Tydzień zaczął się strasznie a kończy tak miło
Asiu wspomnienia z nadziewania jarzębinowych korali to mają chyba wszystkie dziewczynki, nie wiem jak jest teraz, gdzie jest duża dostępność plastikowych ozdób, ale te wspomnienia są na całe życie
Ubiorek wiecznie zielony jest roślinką wieloletnią i jest biały, a smagliczka jednoroczna i występuje w kilku kolorkach
Ubiorek Pruita jest rzeczywiście wieloletni i początkowo jest biały,
później kwiatki przebarwiają się na fioletowo
Przynajmniej mój tak ma
Asiu wertowałam Twój wątek i widziałam te fotki z maja ubiorek jak sama nazwa wskazuje jest śliczny, ale mój nie przebarwia się, może to jakaś jego inna odmiana, a może to zależy od gleby, czy miejsca, w którym rośnie ważne jest jest, ze pięknie zdobi wiosną ogrody i jest niekłopotliwy Wiele kwiatów ma podobną strukturę i trudno jest je klasyfikować Pozdrawiam Asiu
Asiu wspomnienia z nadziewania jarzębinowych korali to mają chyba wszystkie dziewczynki, nie wiem jak jest teraz, gdzie jest duża dostępność plastikowych ozdób, ale te wspomnienia są na całe życie
Ubiorek wiecznie zielony jest roślinką wieloletnią i jest biały, a smagliczka jednoroczna i występuje w kilku kolorkach
Ubiorek Pruita jest rzeczywiście wieloletni i początkowo jest biały,
dzisiejsze fotografie m.in nagietki urocze ściana za tujami była jeszcze niedawno cała pokryta winobluszczem z uwagi na obecność u sąsiadów psa amstaf, którego oddech czułam na każdym kroku. Niestety sąsiedzi nie chcieli zaakceptować na naszym wspólnym płocie pnącza i w tej wiosny musiałam je niestety zlikwidować nad czym ubolewam ogromnie problem też jest taki,że tuje smaragdy potwornie ucierpiały i nie wiem czy odbiją / są całe rude od strony płotu ( moze to przez winobluszcz a może jakiś środek ) jeśli ktoś miał podobne proszę o informację czy czekać warto czy może lepiej je wykopać i nowe wsadzić w to miejsce.
troszkę wiejskiego klimatu, troszkę angielskiego , odrobinka nowoczesnego i może jeszcze ociupyńka japońskiego ---- oto cała '' JA'' w ogrodzie -- zawsze niezdecydowana i zmienna ..............
i moje kochane atrapy okiennic / uparłam się ,że chcę serduszka i mam choć wielu uważało to za dziwny pomysł dzisiaj nawet ludzie zatrzymują się i patrzą myśląc ??czy tam mieszka Jaś i Małgosia > ? Małgosia --takkkkkkkk
pozdrawiam -----czas spaćććććććććć
No i chyba dawno nie było ujęć ogólnych
przycięta jesienią jabłoń prezentuje gąszcz odrostów, które trzeba by przyciąć, ale nie wiem jak
I panorama ogólna strony północno-zachodniej
I jeszcze poczekalnia - wszystko to, oprócz jednorocznych, czeka na swoje miejsce. Głownie ilex golden dem, który pięknie się wybarwił, mimo, że słońca to było jak na lekarstwo
Poniewaz jak na razie dzień jest dośc pochmurny to by go rozweselic motylek sfotografowany wczoraj Jest to modraszek ikar - samiec. Trochę sie za nim nabiegałam ale udało się.Miłego dnia wszystkim życzę.
Śliczny motylek U nas takiego nie widziałam no ale u mnie mało kwiatów więc po co miałby przylecieć
Na ostatniej fotce wygląda jak taka broszka do przypięcia
Tak masz rację na tym ostatnim jakby był sztuczny.Pozdrawiam Asiu.
A u mnie był dziś gość w ogrodzie, psy go zwęszyły. Odbyła się bardzo długa sesja fotograficzna, a on pozował i pozował. Pokazał co potrafi robić swoim ciałkiem. Dziś nie mam czasu wklejać zdjęć, a mam ich sporo, więc tylko zajawkę u Ciebie Bogdziu wstawię, a jutro postaram się wybrać te najciekawsze i wstawię u siebie.
Pozdrawiam.
Zdjęcia pazurków jeża jeszcze nie widziałam. mają jakieś podobieństwo do kreta. Zdjęcie piekne i jutro chetnie wszystkie obejrzę.Tak jeszcze myśle że pewnie go braliście w ręce a trzeba zawsze pamiętac że mogą roznosic wsciekliznę i pasożyty. To tak na wszelki wypadek bo nie chce Cie straszyc ale zawsze trzeba uważac. Pozdrawiam Agnieszko.