To jest po prostu niesamowite jaką siłę maja rośliny... on ma parę listków a paki kwiatowe zawiązał teraz juz przekwitł i puszcza nowe przyrosty
Gośka miałam się właśnie zapytać, czy żyje strasznie się cieszę, niech ci pięknie kwitnie i wiosną uważaj na mszyce, bo mnie w tym roku prawie cały kwiat zniszczyły właśnie u tego białego
Piekny ten floks,u mnie startują z wielką ociężałością te zwykłe,reszta nawet paków nie ma i chyba nie bedą kwitły.Aniu ten przetacznik z płaskim czubkiem to rozmnaża się z nasion?
Dziękuję Gosiu przetacznik z płaskim czubkiem kupiłam jako sadzonke, na ten delikatniejszy wymieniłam się z sąsiadką, nie wiem czy wysiewa się z nasion, bo przekwitłe kwiatostany wycinam żeby przedłużyć kwitnienie
u mnie prawie wszystkie floksy już zakwitły
Bozenko,widzę,że na rh i azaliach twoja bajka ogrodowa się nie kończy.Piękna parada liliowcóe,dopiero odkrywam ich piekno.W tym roku zaczynam je zbierać i na takie widoki trzeba bedzie troche poczekac.
Szybko sie rozrastaja te bardziej popularne gatunki ale te bardziej drogie to już gorzej Te dwa np bardzo kiepsko się rozmnażają, zapłaciłam za nie kiedyś po 50 zł i temu panu który je hodował powiedziałam ze strasznie jest drogi a on wtedy powiedział że trudno się rozrastają i to jest prawda. Przez jakieś 8 lat ten ,, różowy" dał 4 sadzonki a ten żółty tylko dwie.
Mamy ten sam rodzaj liliowców, też dużo płaciłam za poszczególne egzemplarze, za ten najpiękniejszy nawet 75 zł, ale wart był tego; na razie widzę w dwóch liliowcach nowe odrosty, czyli jest szansa na mini Wojsławice, ha, ha
Bożenko, miłego dnia, pogoda niestety u nas deszczowa i chłodna!
a jak jechałam na wycieczkę, takie chmurki były na niebie nie pogniewasz się, ze je wstawię
U Was podobno były najwieksze opady w Polsce.A liliowce masz piękne i bardziej nowe odmiany niż ja , bo ja już od kilku lat nie kupuję bo nie mam gdzie sadzic.Jak te kupowałam to facet miał nawet po350 zł.
Witaj Teresko
Dobrze Ci wychodzi Rozczochrańce jeszcze nieuczesane, deszcz je uratował Ale kupiłam im Towarzyszy Doli (bo przecież nie "Niedoli" będę podsadzać jak tylko przestanie siąpić Bukszpany też jeszcze nie miały bliskiego spotkania z nożycami
A jeśli chodzi o Rh to hm.. jakby to powiedzieć... jeden jest biały nazwy nie pamiętam, a metki zawsze wywalam...
ale drugiego odnalazłam w sieci: to Calsap http://www.sadowniczy.pl/product-pol-86488-Rododendron-bialy.html