Jest prawie od początku ogrodu I siedzisko kamienne... teraz siedzi na nim hosta.. i szans nikomu nie daje. Zresztą już lepsze sławy na nim nie będą siedzieć niż siedziały.
Ciebie siedzącej akurat nie mam
Danusiu o której to spotkanie ? bardzo chciałabym przybyć …..tylko mam trochę dalej niż małopolska grupa ,ale po cichutku marzę ,że może udało by mi się dotrzeć
Marzenko, chcesz mieć nowoczesny ogród, a sadzisz i planujesz wszystko przeciwnie.
Najpierw narysuj plan całego ogrodu i zastanów się nad podziałem przestrzeni. Gdzie rabaty, gdzie trawnik, gdzie inne zakątki ogrodu (placyk, altana, wszystko co wam potrzeba) a nie zajmuj się plackiem rabatą pod płotem, bo ona nijak się ma do nowoczesnego ogrodu. Nasadzenia zrobione także pojedyncze, po jednej sztuce, każde drzewo i krzew inne. Tak nie powinno być w dobrze przemyślanym ogrodzie
Nie gniewaj się, ale trudno tak doradzać, gdy reszta w rozsypce. Planuj ogród jako całość. I wtedy wyjdzie.
Danusiu, myślę, że jeśli ktoś da radę je przezimować to Ty U nas zimują w osłoniętych od wiatru miejscach półcienistych. W Appeltern jest jeszcze trochę cieplej niż tu u mnie.
Te czerwone fuksje drobniutkie u nas widziałam jako opisane, że zimujące. Może warto spróbować je posadzić i poeksperymentować czy faktycznie wytrzymają polską zimę?
Hortensje i trawy i to co wymieniłaś, ale negujesz wszystkie propozycje więc nie umiem doradzić
Więcej nic poza tym co napisałaś nie sadź. No ale coś jeszcze by tam musiało być... nie, już nic.