Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:18, 07 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
oooo ale cudnie mieliście, piękne zdjęcia super relacja.
Zazdraszczam tego rdestu i jasnoróżowych zawilców
WIdzę ze sie rozjeżdżacie to tu to tam to tak nieśmiało powiem, ze lada moment u nas ma być święto kukurydzy w Szepietowie... może reflektujecie???? a i zapewniam Szepietowo nie jest rozkopane ani jak Łódź ani jak Kielce

ewa004 napisał(a)
Iza uwielbiam Cię czytać cały czas mam banana

Ana z zawilców cieszę się jak dziecko ... rabata leśna będzie z nimi bossska ... z nimi i rdestem ale jeszcze nie mam co do rdestu skonkretyzowanego być albo nie być ...
co do Szepietowa się nie wypowiem ... sama ... zobaczymy co Kasia na to ... ale nigdy nie mów nigdy

Ewunia banana mam i ja ... ale ze wspomnień

Marzena2007 napisał(a)
Po co Wam róże w bagażniku? Naważniejsza była atmosfera z akcentem na O!

atmosfera była taka, że do tej pory chodzę z bananem na twarzy ... niestety wyjazd był spontaniczny i z młodzieżą ... nie zawracałyśmy głowy już umówionym dziewczynom z grupy łódzkiej ... jedynym śladem po "naszych" był pusty stragan z różami ... czytałam ich relacje i mocno buziam

noemi napisał(a)
Oooo moje zawilce , szukam ich właśnie w taki kolorze ... a Novalis jest śliczna , taka bajkowa róża i tło dla niej jest bardzo ważne ... jak jest źle dobrane to ma kolor nie bardzo ...

buziak

Magduś sam kwiat jest zjawiskowy ... faktycznie diabeł tkwi w szczegółach a w tym ... konkretnym przypadku szczegółem jest towarzystwo ... szukam Novalis na rabatach i tu http://www.pinterest.com/pin/285697170086253726/ podoba mi się zdecydowanie bardziej ... poluje też na kadry z nią u Ciebie i Gabisi ...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:14, 07 wrz 2014

Do góry
oooo ale cudnie mieliście, piękne zdjęcia super relacja.
Zazdraszczam tego rdestu i jasnoróżowych zawilców
WIdzę ze sie rozjeżdżacie to tu to tam to tak nieśmiało powiem, ze lada moment u nas ma być święto kukurydzy w Szepietowie... może reflektujecie???? a i zapewniam Szepietowo nie jest rozkopane ani jak Łódź ani jak Kielce
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:14, 07 wrz 2014

Do góry
dubel z wrażenia
Ogród Sylwii od początku cz.II 14:54, 07 wrz 2014

Do góry
Krakus napisał(a)
no a może po prostu połóż folię na linie kroplującą (tak jak się robi przy kładzeniu instalacji w ziemi)...jak poczujesz coś pod łopatą tzn czas przestać kopać ;p
ale linie kroplujące kładzie się "na wierzchu' nie zakopuje się w ziemi
Ogród do kwadratu 14:03, 07 wrz 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Marzenko, Nieszko - jakąś bieżącą fotkę wrzucę... ale ogród zarósł bardzo z powodu naszych wakacyjnych wojaży. Chyba września mi braknie by wszystko ogarnąć

po co będziesz teraz odchwaszczać, porządkować???? przecież się nie opłaca, lepiej poczekać do wiosny
połóż się na leżance i łap ostatnie promienie słońca...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:22, 07 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ostatnio stwierdziłam, że fotki są konieczne, inaczekj nie widać byłoby postępu rozrostowego roślin

Ana ja nie wierzę we własną dokumentację obrazową ... a jak już uwierzę to rosną mi skrzydła i mam ochotę na więcej
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:22, 06 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A ja myślałam, że już można sadzić. W takim razie poczekam na ciebie i na Madźen
Jedne tulipany z Janiny już posadziłam, mam nadzieję, że nie wzejdą za szybko
A krokusy mi zwariowały i wyszły. Co mam z nimi zrobić ? To były takie pędzone, co na Wielkanoc kupiłam do domu, a potem do ogrodu wsadziłam i zapomniałam o nich. Sąsiadka się pochwaliła, że jej jabłoń zwariowała i zakwitła

niby mówią że od końca sierpnia, ale przy pogodzie jaką teraz zapowiadają to raczej ryzykowne... Pamiętam dwa lata temu w grudniu wyszły mi narcyzy i miały pąki i przyszedł mróz i było po narcyzach..
Nie wiem co Ci doradzić w sprawie krokusów...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:19, 06 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ana co się migasz? Gdzie fotki? Sam ogień to za mało

Mówisz że sadzić? Za wcześnie, za cieplo....

wydaje mi się, że za wcześnie... ale i tak z benexa mi paka przyjdzie w poniedziałek. Mam póki co tylko dwie reklamówki z janiny, te mogłabym wsadzić jutro, ale poczekam bo za ciepło według mnie...
mam tam jakieś foty ale ileż można to samo pokazywać , jutro cykne fotkę nowych traw które dzisiaj posadziłam... zapowiadają się ciekawie
aaa i dzisiaj obmyślałam plan co by tu wiosną przesadzić. Mam też plan na zwiększenie rabaty różanej przy pergoli. Nawet M nie protestował, że trzeba zraszacze przesunąć
Piękna pogoda dziś była...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:13, 06 wrz 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A ja bym wierzyła jednak zachodnim informacjom... tam są sprawdzone bo już rosły u nich, a Benex dopiero je kupił.. i komuś mogła sie źle wpisać liczba lub źle przeliczył cale na centymetry

Zaglądałam na kilkanaście stron anglojęzycznych i nie przekracza 40 cali.. czyli 2,54cn x 40.. koło metra
no też tak sobie pomyślałam, ale jak zobaczyłam foty w benexie to zmiękłam... tak czy siak biorę pod uwagę, że ma być mer i tej opcji będę się trzymać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:38, 06 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

ten żółty wygląda całkiem ciekawie, ale ta plama zielona po środku żwirku wygląda jakby się jakieś zielsko wybiło...

Też tak uważam.. ale ja to wiadomo.. mimo woli tylko...
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:10, 06 wrz 2014

Do góry
grzeszysz kobieto, grzeszysz jak nie ma u Ciebie nic do wzdychania????
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:05, 06 wrz 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Oszczędź eM taki pół na pół fajnie wygląda, ale ten kto plewi niech wybiera

ten żółty wygląda całkiem ciekawie, ale ta plama zielona po środku żwirku wygląda jakby się jakieś zielsko wybiło...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:26, 06 wrz 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

ładniutkie nie mam Princess Ann a zawilec to nie Pamina?

też mi się wydaje, że Pamina, też mam go z trawami.
Głosuje za wyciapaniem macierzanki, według mnie albo po całości macierzanka, albo żwirek
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:56, 06 wrz 2014

Do góry
Wieczorową porą
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:52, 06 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Moje limki tak samo wyglądają...
Miałam nie szaleć... Mam dwie paczki z cebulami i zakupy w O.
ja mam jedną a konkretną...a miałam być delikatna... zamawiałam tydzień temu a wczoraj dzwoniła Pani z benexu, że mają brak jednej odmiany i dzwoni bo zamówienie jest duże, chcieliby je wysłać i nie wiedzą co zrobić z tym brakiem... poza tym mam cebulki z janiny. Chyba czas zacząć sadzić...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:40, 05 wrz 2014

Do góry
limki jakieś dziwne jedne już przekwitają inne pędy dopiero puszczają pąki...

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:29, 05 wrz 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
Wspaniale wygląda zawijaskowa skończona...

I czosnki red....coś tam też cudne. Kuszą....ale nieee dam się I tak nie mam gdzie upchnąć tego co mam...
A Ty to już w ogóle nie wiem gdzie chcesz upchnąć przy tej ilości cebulowych...

nic nie powiem, ale w drodze mam paczkę z benexa...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:14, 05 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Na jakich targach byłaś???
na 'zieleni' we stolicy
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:39, 05 wrz 2014

Do góry
ostatnio stwierdziłam, że fotki są konieczne, inaczekj nie widać byłoby postępu rozrostowego roślin
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:14, 05 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Myślę, że nie ma ścisłego przepisu co do wysokości. Jak wiemy, rośliny w różnych warunkach (zasobność gleby, wilgotność, nasłonecznienie, drenaż) mogą wyrastać czasem do gigantycznych rozmiarów. Wg mnie czosnek Red Mohican do 150 2oo centymetrów nie dorośnie, ja się trzymam angielskich rozmiarów.

no to powiem Ci że się ciesze jakoś nie widzę u siebie lasu 2 metrowych czosnków...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies