Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

ana_art 08:22, 05 wrz 2014

Syla napisał(a)

Mam nadzieję , że proces naprawczo trawnikowy , wyręczający w podlewaniu oraz oświetleniowy zostanie zakończony w przyszłym tygodniu .........
Ale jest tych kabli, kabelków .... rany ... czy ja tego nie zniszczę ciągłym przekopywaniem i przesadzaniem ... Będę musiała być bardziej delikatna w tych zabiegach teraz

ściskam Ewuś !!!

nie unikniesz ja mam w domu komplet złączek, dla pocieszenia powiem Ci, że łatwo naprawia się przecięto linię kroplująco
Krakus 11:37, 05 wrz 2014

no a może po prostu połóż folię na linie kroplującą (tak jak się robi przy kładzeniu instalacji w ziemi)...jak poczujesz coś pod łopatą tzn czas przestać kopać ;p
Milka 12:19, 05 wrz 2014

To już mamy 2 seriale na forum, fajny sprzęt mają fachowcy
ana_art 14:54, 07 wrz 2014

Krakus napisał(a)
no a może po prostu połóż folię na linie kroplującą (tak jak się robi przy kładzeniu instalacji w ziemi)...jak poczujesz coś pod łopatą tzn czas przestać kopać ;p
ale linie kroplujące kładzie się "na wierzchu' nie zakopuje się w ziemi
Sebek 21:32, 07 wrz 2014

Łał Na razie wszystko wygląda obiecująco, zapowiada się wspaniały efekt Kiedyś chyba pojadę do Katowic przez Ł...
Enya73 21:41, 07 wrz 2014

Ekstra idą prace. Ja też poproszę o namiary na firmę. Chcę nawadnianie. Mam dość latania z wężem po całym ogrodzie.

Pozdrawiam serdecznie
mariola10 10:47, 08 wrz 2014

Witam przepraszam, ze zadaję Tobie to pytanie, ale jako posiadaczka tak pięknego i dużego ogrodu myślę, że już spotkałaś się z tym problemem. Moje kwiaty hortensji limelight (mam pierwszy sezon) po kilku dniach deszczu zbrązowiały. Czy to choroba, czy tak one się zmieniają. Może mam czymś je opryskać. Dziękuje bardzo za pomoc. Pozdrawiam
Krakus 11:34, 08 wrz 2014

ana_art napisał(a)
ale linie kroplujące kładzie się "na wierzchu' nie zakopuje się w ziemi

oczywiście masz rację..chodziło mi o linie do nawadniania zakopaną w ziemi i kable ;p tak to jest jak gdzieś szef łazi za placami to się człowiek spieszy
Syla 16:10, 09 wrz 2014

ana_art napisał(a)

nie unikniesz ja mam w domu komplet złączek, dla pocieszenia powiem Ci, że łatwo naprawia się przecięto linię kroplująco

Masz rację to nie trudne ... przeszłam szkolenie i już wiem co i jak A grzebać w ziemi już tak intensywnie nie będę .... to takie założenie na dzień dzisiejszy
Gardener27 16:12, 09 wrz 2014

Sylwia jak idą prace w ogrodzie, na jakim jesteście etapie ?