Tyle nas, że na 500 stronę trudno się wcisnąć Następnych setek z pięknymi zdjeciami Kubusiowa, bo wszystko na to wskazuje, że ogród nie pozbawiony uroku będzie!
Zaczynając od furtki, pod lilakiem posadzona jest trzmielina Emerald'n'Gold, chciałabym żeby utworzyła taką ładną poduszeczkę wokół pnia.
Przed lilakiem, w górę chciałabym pociągnąć zawijasek z bukszpanu, a w nim coś szczepionego, może właśnie trzmielina? Jeżeli przed bukszpanem będzie pusto, myślałam o dosadzeniu wrzośców.
Następnie mamy pokazane tu już cisy (dojdzie jeszcze jedna sztuka), a przed nimi hosty ice & fire, sztuk 7, w dwóch rzędach.
Dalej są miskanty i hortensje, przed nimi chciałabym posadzić żurawki o jasnozielonych liściach.
Idąc w górę, posadzony jest cyprysik Ivonne, a samym rogu, gdzie rabata zakręca zaplanowałam jodłę koreańską.
Dalej na lewo pokazane już lilaki i dereń.
I co o tym myślicie?
Bożenko -nawozem dolistnym. Ale jedna rh coś ma listki poskręcane
Jutro jak nie zapomnę strzelę foto. I chyba na tej poskręcanej jest trochę mszycy.To może to wina tego robala!
Zobaczcie kto mi pomaga w kulkowaniu tawułek Postanowiłam uczyć córcie kulkować na razie na tawułach japońskich, bo one szybko odrastają. Podobała jej się ta robota no i szykuje sobie pomocnika-ogrodnika
to zdjęcie dedykuje naszej Szefowej Danusi, werbena i Chopin
goryczka kwitnie z wiosennych zakupów jest jasno niebieska trochę biednych lilii, nawet nie moga się dobrze kwiatem pochwalić, bo już je deszcz oszpeci
pozdrawiam serdecznie wszystkich odwiedzających . wakacje służą mi zawsze głównie do odpoczynku w ogrodzie i podziwiania zdolności natury ....i moich .....
no co się śmiejecie ? ....... czyż nie tak ..
w tym roku jednak wszystko inaczej . M . wypowiedział znamienne słowa , że na starość już nie mogę na ......usiedzieć .
wszyscy maja do mnie pretensje że wymyślam sobie robotę .....a ja przecież w ten sposób odpoczywam
i tak sobie dzisiaj ogołociłam wszystkie jałowce kolumnowe na skarpie o połowę.
mam nadzieję że szybko im dorównają cisy i urośnie ładny ekran na ogrodzeniu. cisy nie wszystkie rosną z równym zapałem . niektóre nawet nie maja tegorocznych przyrostów ...i co im mam zrobić - tak mają
O tu po lewej jest palenisko, a po prawej plac zabaw i wyznaczone inne miejsce do grillowania. Tak to mniej wiecej wygląda. Ogrodzenie mąż obiecal dokończyć w urlopie, także niedługo będzie tu porządek
Będę 9 dni na działce. Zapowiadają poprawę pogody od poniedziałku więc mam nadzieję, że moje plany się powiodą. Bo oprócz kiszenia ogórków, chcę się zabrać za moją skarpę. Można już dzielić byliny, przycinać iglaki i bukszpany (mam 3 nieduże). Tak, że pracy nie zabraknie.
A to ostatnie migawki z mojego ogrodu.
Przywrotnik ostroklapowy zostanie podzielony i ma stworzyć obwódkę z jednej strony skarpy.
Moje tylko dwa powojniki, te zmarznięte jednak nie odbiły.
Nie przepadam za kwiatami host, ale te mi się podobają. Łodyga kwiatu jest krótka a kwiaty spore.
jak dobrze ,że chociaż zakwitło pół krzaka hortensji
Coś oszukujesz ja widzę kwiatostany które próbjesz ukryc.A jakie ma liście?- piekne.
Bożenko lutro pstryknę foto tym niemrawym ! ściemy nie ma!
Aha popsikałam moje RH wg Twoich wskazówek i już drugi raz mi spłukał deszcz!! Mogę jeszcze raz spróbować ,aby nie przedobrzyć?
Ale nie wiem czym psikałas nawozem dolistnym czy na mączliki bo pisałam o obydwu. Maczlików czas chyba minał a nawozwm dolistnym możesz co kilka dni opryskac jeśli jest taka potrzeba ale jeśli są zdrowe to nie ma potrzeby.