Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród - złe dobrego początki 08:05, 29 cze 2012

Do góry
polichlorek napisał(a)

mam do was pytanie - coś takiego rozsiewa mi się po ogródku: wygląda jak koniczyna, kwitnie na żółto, ciężko to wyplewić - czy ktoś wie co to jest i czy powinnam to zwalczać? czy może jednak nie??

To też moja zmora. Nie można dopuścić aby miało takie nasiona jak u Ciebie bo rozsieje się
i wykiełkuje na drugi rok. Ja wyrywam to ręcznie i można tą metodą częściowy sukces. eh
Bajki przyrodnicze 08:02, 29 cze 2012

Do góry
Versicolor by byc piękną ,wzory porobiła

A Westerland kwiat swój piękny wśród pąków ukryła.

Violet Perfum pachnie wokół swymi perfumami,

że aż Duet ze zazdrosci zalewa sie łzami.

Bajki przyrodnicze 07:56, 29 cze 2012

Do góry
Ingrid Bergman jest wyniosła, bo też ma powody

Flamentanz z fantazją tworzy kaskady urody.

Fresia pachnie naokoło żółtymi kwiatkami

a Lichtkonigin Lucia kusi pręcikami.

Ogród Leny. 07:52, 29 cze 2012

Do góry
Martek bardzo dziękuję

Betysiu miły jest fakt że komuś się podoba
Zdjęcia mnie wchłonęły tak jak ogród - to miłe

Agato to duże drzewo rośnie ale kwiaty ma obłędne - aczkolwiek kwitnie za krótko

Rozplenice Japońskie się rozbujały

Kulki,"stożki" wymagają korekty

Moje ukochane Epimedium rubrum i studnia ...mniej kochana

Zielony galimatias 07:51, 29 cze 2012

Do góry
Wklejam zdjęcia Danusi i pokazowe montowanie ciurkadełka z Ogrodu z lustrem.

Gardenarium napisał(a)

więcej zdjęć tutaj.
Bajki przyrodnicze 07:50, 29 cze 2012

Do góry
Venrosa pąk ma olbrzymi

Robin drobne kwiatki

a Carina bardzo zdobi różane rabatki.

Bajki przyrodnicze 07:46, 29 cze 2012

Do góry
Chopin puszy się swą bielą że aż w krem popadła

widząc co się dzieje z białą Thomas aż pobladła.

Jest Monica w pięknym pąku , ta pomarańczowa

i Mainzerka się uśmiecha lekko fioletowa.

Bajki przyrodnicze 07:40, 29 cze 2012

Do góry
[b][b]Konkurs piękności

W mym ogrodzie wiatr powiewa
i piosenkę dziwną śpiewa
baje bajkę o urodzie
i o ogrodowej modzie.
O konkursie z szumem gada
i o różach opowiada.
Jedna piękna, druga cudna, róże się spotkały
gdy zakwitły w mym ogrodzie jeszcze zapachniały,
a że tych róż było wiele, każda wygrac chciała,
ogrodniczka była sędzią, konkurs rozstrzygała.
Żółta piękne ma listeczki i płatków bez liku[/b][/b]

a różowa dumnie stoi jakby na pomniku

zaś czerwonej płatki dziwnie poskręcane

tej najnowszej pąki kleksem umazane.

Moja póki co plackarnia :) 07:16, 29 cze 2012

Do góry
Bardzo mi miło że sama Szefowa wita w końcu ogródek nie tylko bukszpanowy jest moją powolną ( z uwagi na ilość stron) lekturą.Ciesze się że choć jedna rzecz w ogródku jest ok , paprocie zdobyczne, sama bym wtedy nie kupiła.Nabazgrałam wczoraj coś w paincie, tak jak sobie wejscie wyobrażam- wychodzi totalny brak zdolności ale może zrozumiecie
Trawnik przy całym domu miałby być w formie połączonych okręgów ale oznaczyć tego dokładnie nie potrafię.Za studzienką miały być wysokie kamienie, skalne roślinki i jakaś niewielka woda ale już sama nie wiem.
Ta biała plama to dom od strony tarasu ( brązowa plama ) jest strona południowa, mamy jak na patelni.Te jasno zielone plamy to rabaty a te krzywe koła to trawnik miał być
p.s proporcje średnio mi wyszły hehe- jak odnajdę miarkę to podam wymiary
Zielony galimatias 06:25, 29 cze 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
O Ania i Ty u mnie! No, czyli pierwsze zestawienia zatwierdzone
No to teraz niespodzianka - dla wszystkich, ale szczególnie dla mnie samej Czyli zdjęcia PP - Przed_Po Sama nie wierzę
Przed

Po

Szczyt elegancji to może nie jest Aksamitki do szczególnie reprezentacyjnych nie należą Ale to tylko "na razie" w przyszłym roku chciałabym mieć tutaj różę okrywową ALBA MEIDILAND. Niech się ściele i okrywa ..

I niech ktoś powie, że Ogrodowisko nie ma wkładu w porządek tego świata, .. no powiedzmy - w porządek jego Zielonej części

BRAWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cudnie to skaponowalas a taka niepewna bylas !!!!
aksamitki bardzo mi sie podobaja ale jaki to kolor ??? bo chyba nie zolte albo moja slepota postepuje szyciej niz sie spodziewalam
Coraz gesciej, pelniej i piekniej u ciebie!!! za rok nie poznasz ogrodu...wiem czasami sie wydaje rok, czy 2 ze to duzo ale zaraz minie lato nawet nie wiadomo kiedy bedzie zima i juz znowu wiosna!!!!
dzieki ewciu za "podczytywanie" hihi

p.s
codziennie jestes pare minut przede mna...oj ty poranny ptasiorku jeden
ja tez tylko z samego rana, na spokojnie bo potem to bardzo ciezko chwile znalezc zeby tu wpasc i poczytac ale co tam, czlowiek ewoluluje i sie dostosowuje do "nowych warunkow" hihi!!!
milego, radosnego i zaskakujacego a co ...dnia zycze i jeszcze bede zagladac
buziaki!!!!
Zielony galimatias 06:10, 29 cze 2012

Do góry
O Ania i Ty u mnie! No, czyli pierwsze zestawienia zatwierdzone
No to teraz niespodzianka - dla wszystkich, ale szczególnie dla mnie samej Czyli zdjęcia PP - Przed_Po Sama nie wierzę
Przed

Po

Szczyt elegancji to może nie jest Aksamitki do szczególnie reprezentacyjnych nie należą Ale to tylko "na razie" w przyszłym roku chciałabym mieć tutaj różę okrywową ALBA MEIDILAND. Niech się ściele i okrywa ..

I niech ktoś powie, że Ogrodowisko nie ma wkładu w porządek tego świata, .. no powiedzmy - w porządek jego Zielonej części

Marzy mi się Siedlisko.... 04:10, 29 cze 2012

Do góry
Maj 2009
Najpierw powstała pierwsza rabata przed domem, wiadomo wjazd najważniejszy

Naprawdę gdyby nie zdjęcia nie wierzyłabym, że te wszystkie rośliny były takie małe.
W zeszłym roku w jesienią już wyglądała tak
Marzy mi się Siedlisko.... 03:51, 29 cze 2012

Do góry
cześć Ania właśnie zobaczyłam ,że założyłaś wątek,teraz już idę spać jutro poczytam wszystko pozdrawiam i witaj na Ogrodowisku
Ogród Sylwii od początku :) 03:47, 29 cze 2012

Do góry
Sylwuś właśnie skończyłam czytać nowe stronki i jaki kwiatek dać Tobie na 806 stronkę aby Ci wątku nie zeszpecić, bo tak tu ładnie może Queen of Sweden będzie pasowała? buziaczki
Marzy mi się Siedlisko.... 03:38, 29 cze 2012

Do góry
ale to na razie tylko marzenie,które gdzieś tam mieszka w mojej głowie i być może zostanie tylko marzeniem.

Witam wszystkich tak oficjalnie, a szczególnie Szefową Danusię,którą zobaczyłam kiedyś w programie "Maja w ogrodzie" i tak trafiłam na Ogrodowisko (nawet nie zauważyłam, a tu zaraz minie rok) i "wsiąkłam" jak większość z nas kiedy tu trafia.
Najpierw tylko podglądałam, teraz trochę piszę ale ciągle nie było czasu żeby założyć własny wątek.Zresztą ciągle go brak, ale zawzięłam się i postaram się pokazać mój ogród, który zawładnął moim sercem i wolnym czasem .Nigdy nie przypuszczałabym, że tak mnie to wciągnie.Dzieci mówią, że ja ciągle "siedzę" w ogrodzie.

Moja mama(pamiętając mnie z dzieciństwa, kiedy to nie znosiłam chodzić na działkę i bałam się każdego pajączka) śmiała się jak ja będę pracować w swoim ogrodzie. A ja teraz to po prostu uwielbiam i mogłabym w nim przebywać godzinami .

Kiedy mieliśmy z moim M dosyć mieszkania w bloku i biegania z małymi dziećmi na trzecie piętro kilka razy dziennie, zaczęliśmy szukać miejsca gdzie stanie nasz dom(miał stać gdzie indziej, ale tam nie wyszło).

Miał być dobry dojazd do miasta, najlepiej w pobliżu lasu, jeziora... i trafiliśmy tu

Lipiec 2007

Wrzesień 2007

Czerwiec 2008 (jeszcze nie mieszkamy ale już można mieć własne warzywka)

a tu kiedyś stanie altanka i będzie miejsce na ognisko

Już w tym roku zimą zamieszkaliśmy w naszym nowym domu.

Od początku budowy ogród powstawał w mojej głowie.Oczywiście omawiany i konsultowany z M (oj były to czasem gorące dyskusje, pogodzić dwie wizje to nie lada wyczyn.

Najpierw dużo czytałam i oglądałam rośliny(był to bardzo przyjemny czas bo uwielbiam czytać i uczyć się nowych rzeczy),potem starałam się poznać co z czym można połączyć i powiem że przerosło mnie to i poddałam się prosząc o pomoc projektanta krajobrazu.Określiłam jakie rośliny mi się podobają , ogród miał być taki trochę naturalistyczny,żeby dobrze grał z otoczeniem.Od razu poczułam ulgę. Powstał projekt i jak najszybciej przystąpiliśmy do jego realizacji.

Kwiecień 2009 (pojawiły się pierwsze kwiaty, na razie w koszach)

Ogrodnik mimo woli 03:32, 29 cze 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Ania ja nie ogarniam Twojego ogrodu , Ty masz w nim chyba wszystko !!!
Jaki ja mam sentyment do floksów bo moja babcia je miała.....ech
Mam różowe, ale poluje na białe

Hi, hi, hi...ja polowałam na wszystkie kolory........... Wszystkiego chyba nie mam i całe szczęście... bo niedługo będę otwierać szkółkę z bylinami...... i zakupywać piłe do cięcia krzaków i drzew... troszkę przegięłam ..... dobra.....na maksa przegięłam..ale co ja zrobie, że nie chiałam mieć pusto i wszystko mi sie podoba???????
W rezultacie mam takie ......kwiatki...... zgryz zębów..... i dziwię się, że plomba mi się w zębie ukruszyła.... Dziwne, że wszystkie zęby nie powypadały............. Posadziłam co prawda tymczasowo, bo musiałam ratowac od zapomnienia trojeść... a tu tylko było wolne miejsce..i jest jak jest...... nad tym różowe jeżówki będą...... ależ zgryz....

Co ty gadasz kolorystycznie całkiem prawidłowe zestawienie
Lubisz pochwały ...?To ja cię chwalę !
Przecież każdy widzi jak ciężko zasuwasz na chleb i piękny wygląd posesji !!!

też poczytałam trojeść bardzo pasuje kolorkiem, miałam ale już nie mam pozdrawiam chyba trochę pośpię
Ania z zielonego wzgórza :-) 01:21, 29 cze 2012

Do góry
Fajnie, a jak tam mama? Jeszcze jest u Ciebie ? Pozdrowienia.

Coton Manor Garden - Anglia 01:18, 29 cze 2012

Do góry

Plants support.

I w herbarium:
Coton Manor Garden - Anglia 01:09, 29 cze 2012

Do góry
Szkółka:

Coton Manor Garden - Anglia 00:58, 29 cze 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies