Żurawka - Heuchera
20:19, 13 lip 2012
A jaka to żurawka? Za nic nie wiem. Ma 2 lub nawet 3 kolory, trochę się chyba na starych liściach (tych najbledszych) przypala. Nowe listeczki są bordowe. Trochę zamglone to zdjęcie:

Troche kijek tylko widac bo zdjęcie było robione w innym celu niż demonstracja "patentu" ale z tyłu go widać, jak się przyjrzysz, generalnie to zwykły patyk, a całośc trochę działać ma jak parasol bez materiału , sznurki zielone to mniej widoczne (czyli stelaż na srodku i sznurki na około ) do których przywiązane są pędy. Róże mojego Taty zostały wsadzone dopiero zeszłej jesieni i daleko im do tych powyżej w tym wątku, ale może pomysł z patykiem przyda się komuś))
Dzięki niemu pędy są uniesione nad ziemię a patyk że natyralny nie rzuca się w oczy.
Marto, Magdo, witam i zapraszam,
Jasiu, rzeczywiście piwonie to mój kolejny konik, dużych kęp mam kilka, reszta to młodzież, trzeba poczekać, żeby móc je podziwiać. Pełne też mi wylegają i muszę je podwiązywać. Ubiegła wiosna była u nas bardzo sucha i piwonie nie wyrosły wysokie, dlatego tak stoją.
Mam też piwonie krzewiaste, a ostatnią moją miłością są piwonie pojedyncze.
Krzewiasta NN
![]()
Krzewiasta NN
![]()
Claire de Lune
![]()
Bowl of Beauty
![]()