Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Żurawka - Heuchera 20:19, 13 lip 2012

Do góry
A jaka to żurawka? Za nic nie wiem. Ma 2 lub nawet 3 kolory, trochę się chyba na starych liściach (tych najbledszych) przypala. Nowe listeczki są bordowe. Trochę zamglone to zdjęcie:

Żurawka - Heuchera 20:17, 13 lip 2012

Do góry
Igor napisał(a)

czyli rozumiem, że one korzonka mieć nie muszą?
To właśnie tu 20:15, 13 lip 2012

Do góry
Dziewczyny, na nic moje postanowienia, że już nie będę poszukiwała nowych róż.
Zobaczyłam w jednym z ogrodów taką piękność i ,,,,,już wiadomo , że będę poszukiwać róży Edith Holden.

Bajkowy ogród Weroniki 20:06, 13 lip 2012

Do góry
Rozo 333, dziękuję. Nie mogę wejść do Twojego ogrodu, musisz aktywować podpis na "zielono".
Bogdziu, bardzo podobają mi się Twoje wiersze, a to, że mój ogród "zauważyłaś" tak poetycko, to musi się podobać.
Pozdrawiam liliowo i liliowcowo.

Motyle - fruwające kwiaty 19:59, 13 lip 2012

Do góry
Na guzikowcu
Kolorowy ogród na piasku 19:54, 13 lip 2012

Do góry
viva napisał(a)
i liliowców, może trochę mniej zwykłych, ale też bezimiennych

Witam, tylko chciałam zajrzeć, ale muszę Ci pogratulować pięknych liliowców i oczywiście cudownie kolorowych rabat z liliami.
Robią wrażenie
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 19:44, 13 lip 2012

Do góry
W międzyczasie tworzenia frontowej rabaty muszę się zdecydować jak posadzić brzozy z dereniem.
Głównie chodzi o to, żeby zaplanować tak aby wyglądało to jak najbardziej naturalnie... jedno drugiemu przeczy....

Tu ustawiłam zgodnie z moim projektem (brzozy pod nr 1, derenie to 3 )

Czerwone kropki to doniczki z brzózkami

Derenie ustawiłam inaczej - nie wiem czy lepiej...

A to troche inne ustawienie

jak się później poprzyglądałam to tu derenie ustawione są regularnie, mniej więcej tak ( to te czarne kółka dorysowane)

No i które ustawienie wybrać ?
Lawenda - Lavandula 19:41, 13 lip 2012

Do góry
Maja już niestety przekwita, chociaż nierównomiernie - zależy w której części ogrodu rośnie. W przyszłym tygodniu przytnę ją i znowu zakwitnie.

Gospodarstwo szkółkarskie Kapias - Goczałkowice 19:25, 13 lip 2012

Do góry
Ja z kolei lubię te zakątki ( podoba mi się cegła jako dodatek do roślin) Dziś miałam okazję oglądać na żywo. Ponad trzy godziny tam jechałam, ale warto było

Różany sezon 2012 19:23, 13 lip 2012

Do góry
Może ktoś podpowie nazwy moich róż..

Może to Ingrid Bergman...?

Miała to być Lady Light, ale mam wątpliwości. Raczej tę pierwszą tak bym nazwała.

To ma być krzew obficie obsypany fioletowymi różami, wys. ok 1m.
Tak zakwitła w VI.2012r. Jak się nazywa....

Ogródek Hanusi po zimie 19:16, 13 lip 2012

Do góry
Monisiu,Robercie,Zuzo, cieszę się,że wam moja różyczka się podoba,Jest to okrywowa nn-może Bonica,ale nie jestem pewna.To jest odnóżka od poprzedniej róży,która u mnie była 15 lat,aż ze starości padła.Dobrze,że w odpowiednim czasie zrobłam sadzonkę.
Kwitnie od czerwca do mrozów.
Jeszcze następne Wam pokażę
Ale to prezenty imieninowe z lat poprzednich,i też nie mam nazw.

okrywowa

rabatowa

Różany sezon 2012 19:00, 13 lip 2012

Do góry
Mrs. John Laing

Tipsy Imperial C.

Dolce Vita

Pashmina

Home & Garden
Ogród w Tarnowie 18:39, 13 lip 2012

Do góry
Trochę popadało ale ciągle za mało, zdążyłem dociąć świdra...

a Anabellka wciąż zachwyca i powiększa kwiatostany, mają już ponad 25 cm - giganty...

Nasz przydomowy ogródek 18:04, 13 lip 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Piękny ogród, bywałam w nim czasem a teraz się wpiszę
Dziękuję za odwiedziny u mnie, było mi bardzo miło.

Mnie też bardzo miło i pogłaskaj psiaki.

Dzisiaj głównie na oleandrową melodię będzie.

no proszę, a myślałam, że już wszystko widziałam, a tu takie zaskoczenie! cudne śródziemnomorskie oleandry i w tylu kolorach! ależ musi wam tam pachnieć
Przedawkowanie nawozów 18:03, 13 lip 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)
Troche kijek tylko widac bo zdjęcie było robione w innym celu niż demonstracja "patentu" ale z tyłu go widać, jak się przyjrzysz, generalnie to zwykły patyk, a całośc trochę działać ma jak parasol bez materiału , sznurki zielone to mniej widoczne (czyli stelaż na srodku i sznurki na około ) do których przywiązane są pędy. Róże mojego Taty zostały wsadzone dopiero zeszłej jesieni i daleko im do tych powyżej w tym wątku, ale może pomysł z patykiem przyda się komuś )) Dzięki niemu pędy są uniesione nad ziemię a patyk że natyralny nie rzuca się w oczy.

Monika widzisz, do tego będę Was namawiała, zamiast robić efektowne zdjęcia, róbmy praktyczne, takie na których widać rozwiązania, na które wpadł ktoś inny. Sama niewiele zrozumiałm z Twojego opisu( wolę to zobaczyć), ale "patent" Twojego taty od razu wydał mi się bardzo interesujący i godny zastosowania.
Mieczyki zwane inaczej gladiolami 17:46, 13 lip 2012

Do góry
Troszeczkę chaosu chyba nie zaszkodzi?

Rododendronowy ogród II. 17:46, 13 lip 2012

Do góry
Bogdziu ja się już całkiem zakreciłam i nie wiem czy juz się witałam w nowym wątku czy nie, ale i tak zostawię motylka.
Różaneczniki - choroby i szkodniki 17:28, 13 lip 2012

Do góry
Witaj Magjo. Spójrz kogo spotkałam dziś w ogrodzie.

Znów niezłe stadko. Co ciekawe obserwuję swoje rh i tam ich nie widuję, natomiast spryciule przeniosły się na hortensję,której liście kolorem niemal idealnie je skrywają - w drugim końcu ogrodu.
Już w zeszłym tygodniu zdawało mi się, że widziałam jednego.
Kolorowy ogród na piasku 17:11, 13 lip 2012

Do góry
viva napisał(a)
Marto, Magdo, witam i zapraszam,

Jasiu, rzeczywiście piwonie to mój kolejny konik, dużych kęp mam kilka, reszta to młodzież, trzeba poczekać, żeby móc je podziwiać. Pełne też mi wylegają i muszę je podwiązywać. Ubiegła wiosna była u nas bardzo sucha i piwonie nie wyrosły wysokie, dlatego tak stoją.
Mam też piwonie krzewiaste, a ostatnią moją miłością są piwonie pojedyncze.

Krzewiasta NN

Krzewiasta NN

Claire de Lune

Bowl of Beauty

ale piekne piwonie gdzie mozna kupic sa odlotowe
Marzy mi się Siedlisko.... 17:04, 13 lip 2012

Do góry
Właśnie wpadłam z ogrodu, bo znów pada , a tu proszę ile miłych gości.Dziękuję za odwiedziny.
To dla was

Zuza, no coś ty ja u Ciebie wzdychałam jak pięknie.Cieszę się, ze Ci się podoba, miło jak ktoś jeszcze doceni.
A doba mogłaby mieć 48h, myślę że wszystkim by się to spodobało

Moniko, ja tak robiłam w poprzednich latach i dziwiłam się, że nie kwitną, a przecież w opisach wszędzie jest, ze kwitną po raz drugi.Możesz jeszcze spróbować wyciąć te stare liście, może zakwitnie, ale to drugie kwitnienie jest znacznie mniej obfite.

Evchen, dziękuję,ja też uwielbiam zdjęcia przed i po. A z roślinką to dobrze pamiętasz Przywrotnik ostroklapowy - Alchemilla mollis.
Szałwia omszona i przywrotnik, to moje ulubione połaczenie czerwcowe, zawsze na nie czekam

Pozdrawiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies