Kochani milego serfowania po ogrodowisku zycze...
ja "tylko na chwilke " jak mawia moj sasiad i juz uciekam do moich chlopakow
Cudnego wieczorku Wam zycze !
Małgosiu ten asparagus, inaczej szparag ogrodowy rozprzestrzenił mi się sam, wyrastał w miejscach, gdzie nie miało go być miałam ogromny problem żeby go usunąć obecnie mam w trzech miejscach i na razie zostawiłam, bo komponuje się z innymi kwiatami jak wyrasta zbyt wysoko to wyrywam i za niedługo mam młode gałązki. Wysiew się z nasion Trzeba zaczekać do jesieni aż nasionka dojrzeją albo próbować przez podział karpy, a karpa wchodzi bardzo głęboko w ziemię, dlatego tak trudno ją usunąć. Najłatwiej dzielić młode osobniki i one też najprędzej się przyjmują, ja tak go nadobyłam A o floksach porozmawiamy
Fotka nie należy do udanych ale dodaję ją do zilustrowanie tematu
Wróciłam z działeczki-pogoda w kratkę.
Jak padalo był czas na kawkę, jak zaświeciło-motyczka i plewienie-zarośniete bardzo! i wogóle jakiś
taki bajzel mam na ogródku
M robił podporkę pod winogrona ,a ja jakoś starałam sie to wszystko ogarnąć.Ale dzisiaj coś mi nie szło!.
Trudno czasami tak jest.
Sanepidu się nie spodziewam! Teraz kontrolują budki ze smażona rybką!
Obejrzałam dosadzenia i montaż ciurkadełka , jest ślicznie, jak tworzyliście ogród to ten kącik brzozowo wrzosowy najbardziej mi się podobał i widzę,że się nie pomyliłam jutro też wpadnępozdrowienia dla całej ekipy no i oczywiście dla Zdzisława
Ależ pożoga, niesłychane!
Pozdrawiam U mnie też dziś deszczowo, ale czasu nie tracę i nadżemowałam starannie, spiżarka się zapełnia. A jak się rozjaśni -niedługo mam nadzieję - ruszam ogarnąć działeczkę bo zarosła i nieporządek. Już się cieszę na miły efekt i satysfakcję odczuwaną także kręgosłupem ; )
Hej Weroniko!
Spiżarka u mnie w tym roku coś słaba! Jak na razie, kilka słoiczków dżemu z wiśni ogrodowych.
W przerwach jak nie pada też ogarniam chwasty,dzisiaj trzy pełne wiadra wyrwałam.A poza tym ogólnie ;tu przyciąć, tam obskubać! jak to na działeczce zawsze się praca znajdzie! Pozdrawiam
Ta magnolia mnie zachwyciła i to bardzo. Liście miała jak rh a kwiaty wielkie jak ... np ... ludzka głowa, akurat widać tam jakąś panią to można porównać