Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

zbigniew_gazda 17:21, 20 sie 2012

Ewa napisał(a)
Kanciki mistrzostwo świata i hortensje piękne

Dzięki Ewo .

Milka 17:24, 20 sie 2012

asc napisał(a)

Wiele ogrodów na ogrodowisku może poszczycić się czymś "NAJ", jakąś ekstra roślinką, okazem. A Ty Zbyszku masz aż dwie: jałowiec-bonsai no i TA ketmia! Oba okazy ogrodowiskowe! Pozdrawiam

He he he - Agnieszko , nie tak dawno odwiedził nas ksiądz . Stanął nad bonsai i pyta się : a kto to tak tego jałowca oszpecił i pozostawił tylko same kikuty....................... Pozdrawiam .

HI, hi, hi.,......

ale dobre, widać jest na bakier z ogrodami
jotka 17:31, 20 sie 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Dzięki za porady.

Pochwalę się regeneracją kancików. Na trawnik nie patrzcie bo walczę z nim cały czas .

Chciałoby się powiedzieć: nie walcz Zbyszku z trawnikiem, tylko go pielęgnuj Bo ślady walki widać
Ale ja do tego prawa nie mam, bo mój ...

Pozdrowienia dla Ciebie od mojego M. który na moje wytyczne co mamy do zrobienia na działce powiada:
Zbyszek to ma dobrze - siedzi w leżaczku i książkę sobie czyta

A tak na poważnie, to podziwiam konsekwencje z jakż zmieniasz Twój ogródek. Ważne, żeby podobał się Tobie i Krysi
an_tre 17:38, 20 sie 2012

Dzięki za porady. Prawdopodobnie katalpa "pójdzie" całkiem na prawo .

Pochwalę się regeneracją kancików. Na trawnik nie patrzcie bo walczę z nim cały czas .

Widać Zbyszku, że pokochałeś kancikowanie a trawnik podobny do mojego, dla odmiany ja z nim nie walczę
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
zbigniew_gazda 22:06, 20 sie 2012

Dzięki za wpisy i odwiedziny. Pozdrawiam Irenko , Jolu , Aniu. .

Ha - wszystkie zmiany są dzięki Ogrodowisku. Ogrodowisko TO MY !!! Nie było by bonsai , żwirków, i tego co jest. Dawniej była przewaga roślin jednorocznych , potem przyszła era bylinowa . Postanowiłem pod wpływem Ogrodowiska sadzić rośliny które nie wymagają sprzątania przed zimą bo to mnie doprowadzało do pasji. Ale koniec gadania - wstawię kilka fotek najnowszych.

Ketmia nadal kwitnie i ma niezliczoną ilość pąków.

Babcia Krysia z wnusią cała w skowronkach.

Fragment rabatki żwirowej.

KasiaWB 22:31, 20 sie 2012

Ketmia nadal kwitnie i ma niezliczoną ilość pąków.

Zbyszku, przede wszystkim jeszcze raz moc życzeń dla wnusi
Ogród wypiękniał niesamowicie kanciki mistrzowskie rabaty fantastyczne a ten widoczek z ketmią po prawej - niesamowity a może katalpę z łezki dać w to miejsce, z którego robiłeś to zdjęcie? chociaż nie wiem dokładnie co jest akurat w tym miejscu, chociaż pamiętam zdjęcie robione w drugą stronę ze ściezki (również efektowny widok). Faktycznie jest jak napisała Ania asc, katalpa urośnie i zakryje wszystko.
Serdecznie pozdrawiam
monteverde 22:40, 20 sie 2012

Gratulacje dla Babci Krysi niech się maleńka dobrze chowa
Ana 07:52, 21 sie 2012

Fragment rabatki żwirowej.

Ketmia co roku zachwyca coraz bardziej - oj masz Zbyszku do niej serce i rękę niewatpliwie
Malutka jest przesłodka - GRATULUJĘ!!!!!
Ewa 09:21, 21 sie 2012

Ale śliczne widoczki, oczywiście najpiekniejsza wnusia
Gratulacje i wszystkiego dobrego
Tess 09:28, 21 sie 2012

Zbyszku, nadgoniłam wszystkie strony od mojego ostatniego wpisu
Przede wzystkim - gratulacje dla Dziadków i moc życzeń dla Wnuczki

Cieszę się wraz z Tobą, ze jałowiec ma się już dobrze. Toz to nie jest zwykły jałowiec, to kultowy jałowiec jest

Na marginesie pochwalę się, że w czasie ostatniego weekendu też zrobiłam postrzyżyny jałowca
... w nieswoim ogrodzie

Wasz ogród pięknieje z miesiąca na miesiąc: kanciki, horti, ketmia - piękne No i oczywiście - jałowiec. Czy on ma jakoś na imię? Bo aż się prosi, by takowe miał