Nie ma tajemnicy, u mnie rośnie w półcieniu i raz na m-c ją zasilam. Nie tnij teraz, dokarm i daj jej szansę.
Ja pózną jesienią przycinam na 5 cm od ziemi.
Zapytaj też sąsiadki czy to ten sam gatunek.
Irenko, Lady X kwitnie w czerwcu, w sierpniu i te kolorki też się trochę zmieniają. Pierwsze i drugie zdj. z ub.r. a trzecie aktualne. Krwawnik dziki ma białe kwiaty.
Czerwone róże kwitnące w czerwcu:
Grand Prix
Dallas
Heike
Właściciel i jego papuga.
Niepozorne ale charakterystyczne wejście do domu (donice z bukszpanami). Okno z prawej strony jest zapewne domowym biurem Coton Manor.Garden.
Wnętrze szkoły ogrodniczej.
Ale tak swoja droga to balamucisz, balamucisz a niezle kwiatki posiadasz, . Tojesc kwitnie w jakim kolorze, ze spytam?
No i jak pachruszcze sie miewa??? Te w ilosci szt. 13
bycie ogrodowiczanką zobowiązuje ... więc mam już 13 pachruszcza jak to uprzejmie bukszpaniki określiłaś ... czekają jeszcze bo małż weranduje siem jak wiemy )) ... mam ostróżkę - nie jest to pełny kwiat ale w cudnym wybarwieniu jak widać powyżej ... nie wiem czy ona letnia czy wieloletnia to się okaże a może ktoś wie ? ... no i mam plantacje kann ... przypadkiem - nie żeby specjalnie - koleżanka mi dała kłącza i jakimś cudem nie udało mi się ich zniszczyć ... no i mam do nich cynie ... ba jukę mam nawet kwitnącą ... a tojeść to dar Ani naszej kochanej i będzie biała ... cudnie biała a za nią naparstnice w paprociach - już rosną ............ i paprocie i naparstnice ... no prawie ogródek mi się robi ... jak będzie tak jak ma być (juz niebawem ) to bedą szersze kadry ...
no a tato mój do nieba sięga .... moja mama taka tęga ... moja siostra taka mała ))) ... a ja jestem ....
pomijam próbę wejścia w wyższą emocjonalną i życiową paranoję, którą mi Bociek próbował zaszczepić słowami filozofa "jak żyć " ... bo zupełnie nie wiem ...
Eeee toć to już ogród cały Kfietki zatem pokazuj i na Twoje pachruszcze z utęsknieniem czekam