Śpiesze się bo czasu coraz mniej...
Super dziewczyny, ze doradzacie - dziękuję i proszę o więcej
magnolia, zmodyfikowałam troche twój rysunek do swoich potrzeb
Układ hortensji bardzo mi się podoba i fajnie, że zmieściłas tez tam 'Silver Dollar'
Świerki s. nie wiem, boje się tam wsadzić 3 sztuki - bo co ja zrobię po - powiedzmy - 5 latach jak to sie rozrosnie...?
Co proponujesz - zwykły czy odmiane 'Nana'
A może dodać tam do 1 świerka stożki z bukszpana - mam 3, na razie małe ale przeciez urosną.
Molinia fajna - mam 3 sztuki 'Karl Foerster' - chyba za mało? No mam jeszcze 5 sztuk miskanta 'Morning Light' ale bidoty straszne. Napisałam w tej sprawie do p. Anety i ma mi dosłać nowe - więc miałabym 10
Runianka w tamtym miejscu nie da chyba rady bo tam słońce przez większą częśc dnia.
Z przodu żurawki - zmniejszyłam citronelle (tak jak słońce operuje) i podzieliłam jeszcze bordową, bo za duży areał.
Może dać Sashay, dalej turzyce 'Evergold' (mam 20szt), potem opchiopogon...
Miskanty wplotłam miedzy stożki bukszpanu - napisz, jeśli to nie pasuje. Mam tez 3 kulki bukszpanowe ale jesli bedzie trzeba to dokupię.
Aha, mam 30 szt Hakonechloa macra 'Mediopicta' - może ją jako "wypełniacz"?
Jak dzieci duże,to i wnuki pewnie się zjawią,albo i już są?
Na zadymionym Śląsku trudno poprowadzić ogród,żeby cieszył,ale chyba nie wszędzie dym i kurz? A u Ciebie?
Pozdrawiam..
Pastella najładniej wygląda jak rozwijają się pąki, później jest bardziej biała...... ale też ładna i kwiaty bardzo długo się utrzymują
To też Pastella
Witaj Zuza! I tak jesteśmy sąsiadkami! I mam nadzieję na spotkanie,bo może w sierpniu będę trochę wolniejsza.Dziewczyny od Ciebie planują jakieś spotkanie,może wojewódzkie?
Muszę się wczytać w ich wątki.
Twoje floksy śliczne,zapach uwielbiam.Ja mam dopiero małe sadzonki,ale też już kwitną,ale nie tak obficie.
Pozdrowienia dla mamy.W pewnym wieku,może się już nie chcieć,nie dziw się.Ale ma Ciebie......i to jest ważne.
Ściskam serdecznie. Kwiatek z podróży..... dla ciebie agapant.
zatem 3xcud ... cudem uratowane wakacje ... cudem jak ten pojazd nam nic już nie wykręci i cudem odnaleziony olej ...
No widzę, że same wspaniałe zawirowania losowe u Was i ze wszystkiego obronną ręką wychodzicie...
Z Twoim poczuciem humoru i dystansem nawet trudne okoliczności nie stanowią chyba problemu ; )Powiem Ci, że nie wiem czy bym tej werandy nie zostawiła w obecnym stanie jest taka czysta i surowa ale, że drewniana, to zachęcająca, aż by się usiadło, powąchało i ręką przegładziło...
Ale rodzi się klimat widzę co ci się podoba mam podobnie w głowie,ale niestety w takim klocku mieszkam,że takiej estetyki byłoby aż żal )))))))))
Super naprawdę ciekawa jestem donicy.Lenia mam na tworzenie,ale może kiedyś mnie ktoś zainspiruję
Pozdrawiam wspaniałe działania w bardzo dobrym kierunku Konstancjo
tak, to już klimat kolorowych rabat, jak w wizytówce
Na tym drugim zdjęciu udowadniam Pszczółce,że są bardzo swojskie słoneczniczek,dwie odmiany rudbeki ,tytoń pod spodem jeszcze nie widoczne cynie i w środku pomidor koktajlowy żółty)))))))))))))))))))))))))
a po co komuś, coś udowadniać, każdy ma swój styl, to co lubi dzielimy się wiedzą i pomocą, nie jest tak, że zawsze nas lubią i podoba się w każdym ogrodzie, no samo życie ale jak to się ma do wielkości i tempa wszechświata, drobiazgi
Irciu byłaś u lekarza czy jakiego guru ?))))))Masz całkowitą rację.Tylko Pszczółka taki komentarz o froncie wrzuciła,że nie byłam pewna czy to komplement czy rozczarowanie ))))))))))))))))))))
Witam Wszystkich, którzy zaglądają do mojego ogrodu, tych co się wpisują i tych co się nie wpisują. Jest mi miło, że o mnie pamiętacie Ja zaglądam kiedy tylko mogę do waszych ogrodów, chociaż się nie wpisuję. Podziwiam jak pięknieją i rozkwitają z każdym dniem. Śledzę też relacje z Waszych super spotkań...i bardzo żałuję, że nie mogę być z Wami.
Jeszcze raz pozdrawiam Was wszystkich gorąco.... pamiętam o Was
Pokaże kilka fotek z mojego nie do końca zadbanego ogrodu.... niestety często nawet po kilka dni nie zaglądam tam wcale nie mogę się pochwalić pięknym trawnikiem i kancikami.... ale coś tam rośnie
Na tym drugim zdjęciu udowadniam Pszczółce,że są bardzo swojskie słoneczniczek,dwie odmiany rudbeki ,tytoń pod spodem jeszcze nie widoczne cynie i w środku pomidor koktajlowy żółty)))))))))))))))))))))))))
a po co komuś, coś udowadniać, każdy ma swój styl, to co lubi dzielimy się wiedzą i pomocą, nie jest tak, że zawsze nas lubią i podoba się w każdym ogrodzie, no samo życie ale jak to się ma do wielkości i tempa wszechświata, drobiazgi
No pięknie wszystko kwitnieMusisz Sebek tą hortensję podlewać ,żeby była niebieska czy sama z siebie ma barwę ???
Czytam,że znowu cię gna w świat .I bardzo dobrzeŻyczę ci dobrego wypoczynku i wspaniałych wrażeń