Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Mala_Mi 21:40, 04 wrz 2012

Bogdzia napisał(a)

A u mnie kowalików nie widziałam
Myślałam, że jestem na bieżąco.. a tu mi coś chyba umknęło..wiec cofam, cofam, cofam....
Zaraz wrócę tylko poczytam dalej niz 3 stronki...... ktoś sie śmiał, że u mnie dużo przybyło

Kto się śmiał?? Mnie raczej oczy z orbit wychodziły by to wszystko przeczytac.

No to co ja zrobię, że cały dzień od świtu do nocy przed kompem siedzę... jakaś przerwa się należy.... wiec co jakiś czas robię szybki skok do O. ... i mimo woli przybywa Jakbym wyskakiwałą do ogrodu, to z 5 minut miałabym 5 godzin ... a tak z 5 minut mam 20
Bogdzia 21:43, 04 wrz 2012

asc napisał(a)
Dużo już nie brakowało do bieżąco ALe tego kowalika to bym sobie nie darowała, jakby mi umknął

Bożenko.... obcym już nie daje roslin, bo można się narazić na zarzuty, że sie byle co dostało.... ale dobrym znajomym jak najbardziej chętnie się podzielę nadwyżkami... bylinki aby były ładne niestety trzeba regularnie dzielić.... ja ostatnio zaniedbałąm ogród i jeszcze we wrześniu cośzacznęprzesadzać, a jak nie to wiosną...... pysznogłowki koniecznie muszę poprzesadzać, bo juz się duszą w swoim sosie....
I muszę oddzielić tojeść oreszelinowatą od tej tojesci innej... wiosna nie poznam która jest która...
A tu czas ucieka jak szalony.....

Tak masz rację. Robotę trzeba wykonac dokad wiesz co jest co. I to już najwyższa pora bo muszą się przed zimą ukorzenic. Wiem jak jesteś z czasem ale dobrze by było sie za to zabrac. Pozdrawiam Aniu i życzę trochę wolnego by z tymi bylinkami zrobic porządek.
Bogdzia 21:46, 04 wrz 2012

asc napisał(a)

A u mnie kowalików nie widziałam
Myślałam, że jestem na bieżąco.. a tu mi coś chyba umknęło..wiec cofam, cofam, cofam....
Zaraz wrócę tylko poczytam dalej niz 3 stronki...... ktoś sie śmiał, że u mnie dużo przybyło

Kto się śmiał?? Mnie raczej oczy z orbit wychodziły by to wszystko przeczytac.

No to co ja zrobię, że cały dzień od świtu do nocy przed kompem siedzę... jakaś przerwa się należy.... wiec co jakiś czas robię szybki skok do O. ... i mimo woli przybywa Jakbym wyskakiwałą do ogrodu, to z 5 minut miałabym 5 godzin ... a tak z 5 minut mam 20

I to czysty zysk Kiedy Ty dziewczyno w końcu trochę posiedzisz w fotelu bez roboty? Właściwie siebie też powinnam o to spytac, ale o mnie już przyroda sie zatroszczyła i zwalnia za mnie tempo.
weronika77 22:40, 04 wrz 2012

Bogdzia napisał(a)
Czerwona słonecznica (delosperma)

Ja miałam w tamtym roku bordową ładną, ale zimy nie przetrwała, chociaż trzymałam pod szkłem przed wilgocią. W tym roku kupiłam żółtą, rozrosła się ale kwiatów skąpo było. Czy przetrwa zimę...
Klamber 08:27, 05 wrz 2012

Bogdziu ,kowalik ładnie zrobiony, nie jest bardzo płochliwy i daje się podejść. To jedyny ptak który schodzi głową w dół po drzewie, tak jak moja papuga.
Wpadnij do mnie Bacowa pokazała to co robi ta gąsienica którą pokazywałem nie dawno i wkleiłem kolkwicję i rudbekie od Ciebie. Pozdrawiam.
mira 17:20, 05 wrz 2012

Bogdziu
ja myślałam, że Ty na Ogrodowisku najlepsze masz rh, najlepiej umiesz mantę i oczywiście piszesz wierszyki piękne, niebanalne i tylko jeszcze nie wydane w formie tomika
a teraz widzę /teraz wylezie,że nie często tu bywam/, że i mistrzynią fotografii jestes w zasadzie na równi z profesjonalistami
to teraz musze się zdyscyplinować i częściej zaglądać i lepiej starać w robieniu fotek
poprzeczka wysoko !
Madzenka 19:26, 05 wrz 2012

Co tu tak cichutko Bożenko ? Miłego wieczoru Ci życzę
Bogdzia 20:37, 05 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)
Co tu tak cichutko Bożenko ? Miłego wieczoru Ci życzę

Dziś dzień pod znakiem gości. Najpierw u mnie a potem ja w gościach i dlatego cały dzień mnie nie było . Najbliższy czas też będzie pod znakiem gości. Prawie każdy dzień z goścmi. Chyba mnie lubią.Do nastepnej niedzieli spodziewam sie wielu osób w tym dwóch lub nawet trzech a może czterech ogrodowiskowych i dwóch zagranicznych no i kilku krajowych niezrzeszonych. Mało będę na Ogrodowisku.Mam nadzieje że o mnie przez to nie zapomnicie.
Bogdzia 20:40, 05 wrz 2012

mira napisał(a)
Bogdziu
ja myślałam, że Ty na Ogrodowisku najlepsze masz rh, najlepiej umiesz mantę i oczywiście piszesz wierszyki piękne, niebanalne i tylko jeszcze nie wydane w formie tomika
a teraz widzę /teraz wylezie,że nie często tu bywam/, że i mistrzynią fotografii jestes w zasadzie na równi z profesjonalistami
to teraz musze się zdyscyplinować i częściej zaglądać i lepiej starać w robieniu fotek
poprzeczka wysoko !

Tylko brakuje żebym w to uwierzyła. A zaglądac możesz jak najczęściej. Zawsze sie ucieszę. I dzieki za miłe słowa. Wiem że chciałaś mi zrobic przyjemnośc. Dziękuję.
Bogdzia 20:43, 05 wrz 2012

Klamber napisał(a)
Bogdziu ,kowalik ładnie zrobiony, nie jest bardzo płochliwy i daje się podejść. To jedyny ptak który schodzi głową w dół po drzewie, tak jak moja papuga.
Wpadnij do mnie Bacowa pokazała to co robi ta gąsienica którą pokazywałem nie dawno i wkleiłem kolkwicję i rudbekie od Ciebie. Pozdrawiam.

Masz rację kowalik to jeden z mniej płochwiwych ptaków. Nie jest bardzo trudno zrobic mu zdjecia jak sie już go spotka.Mimo to zawsze sie cieszę jak mu zrobię sesję. Lubię jego zdjecia. Byłam u Ciebie i widziałam wszystko o czym piszesz i cieszę sie głównie z tego że kolkwicja tak ładnie rośnie.