Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik mimo woli 11:14, 09 lip 2012

Do góry
Aniu, rybki cudowne i jeszcze się zakumplowały z tobą!!
a z okazji 700 stówek w tak bujnym ogrodzie podrzucam kwiatek
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 11:13, 09 lip 2012

Do góry
Witam bardzo serdecznie wszystkich ogrodowiczów.
Niedzielne poranki zawsze zaczynam z "Mają w ogrodzie" i to ona wspominała w jednym z ostatnich programów razem z Danusia o tej stronce. Zajrzałam i przepadłam. Nie spodziewałam się ,że znajdę tutaj tylu zapalonych ogrodowiczów.
Moja przygoda z ogrodem zaczęła się trzy lata temu. Dziewczyna z blokowiska z marzeniami o domku z okiennicami, drewnianym ogrodzeniem i ogrodem pełnym kolorów i zapachów. Dom i ogrodzenie już są. Okiennice kiedyś będą. Nad ogrodem cały czas pracujemy. Realizacja marzeń nie zawsze jest prosta. Ale jak to mawia mój mąż, te marzenia nas napędzają i dają sens życiu.

Ogrodzenie nie jest może najpiękniejsze, ale jestem z niego dumna, bo jest to mój pomysł i inne niż te marketowe.
Ogród Leny. 11:11, 09 lip 2012

Do góry

Lenko............cudny ten Pan Bukszpan w otoczeniu Marmalade! Bardzo mi się podoba
P.S. Ogórasy też robiłam w upalne, "bezdechowe", sobotnie południe
Mój jesienny ogród 11:07, 09 lip 2012

Do góry
Muszę wyłączać kpmputry, bo znów zapowiada się na porządną zadymę.
Bajkowy ogród Weroniki 11:05, 09 lip 2012

Do góry
Weroniko podobno dzis Twoje Imieniny. Wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich marzeń i planów.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:49, 09 lip 2012

Do góry
Dziękuję wszystkim serdecznie - to niesamowite, że już jestem taki stary Mam dla Was torcik

Z fajerwerkami

Ale życzeń już jest bardzo dużo, więc mam też drugi

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 10:46, 09 lip 2012

Do góry
Ja i wczorajszy flea ... zakupy zrobione.później pokaże,teraz już muszę wyjść
I parę przykladowych rzeczy za grosze....te stoły,stoliki itp. ceny bardzo zachęcające

Mój ogród 10:46, 09 lip 2012

Do góry
Wszystko piękne rośnie, rośliny mają wody pod dostatkiem, no i jest ciepło. Zrobiło się bujnie i kolorowo.
Ogrodowe widoczki.

Nigdy już nie wsieje godecji, po ulewach leży na ziemi. A nawałnicy oparła się zwiewna i delikatna gipsówka jednoroczna.

Dostałam tego kwiatka w tym roku. Zupełnie nie wiem co to za on. Liczę że ktoś go rozpozna.

Po prostu ogród... 10:37, 09 lip 2012

Do góry
sylllwia napisał(a)

Poczytałam , pooglądałam , powzdychałam, wszystko piękne ale zdjęcie córy na hamaku bardzo wyjątkowe i piękne.pozdrówka.

Miło mi Bożenko że do mnie wpadłaś
Na pulpicie mam takie zdjęcie córki na hamaku w płatkach jabłoni - beztroskie dzieciństwo

kulkowanie wspaniałe, ale to mnie zachwyca, cudne ujęcie córci
pozdrawiam Sylwia
Ogródkowe perypetie:) 10:31, 09 lip 2012

Do góry
abiko napisał(a)
wiecie co to?

Wygląda na gondolę starego wózka dla dzieci
Rajski ogród Ani 10:26, 09 lip 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Z wizytą w ogrodzie córki

po prostu pięknie i tak letnio
Wąska rabatka przy ścieżce 10:23, 09 lip 2012

Do góry
Witam wszystkich,

trafiłem tutaj do Was poprzez edycję w programie Maja w ogrodzie, i zabrałem sie za przeglądanie zawartości strony, aż mnie głowa rozbolała od zdjęć prezentujących wasze piękne ogrody.

postanowiłem wziąć się za swój ogród, lecz dopiero zaczynam, proszę o pomoc i wasze sugestie na temat obsadzenia długiej bo na 22 metry, pofalowanej 0,5 m do 1 m szerokości rabaty wzdłuż ścieżki, strona południowa.
Pomóżcie proszę mi cos fajnego zrobić bo ja nie mam pomysłu, a chciałbym załapać bakcyla bo przede mną jeszcze kilka rabat do obsadzenia w tym roku

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:22, 09 lip 2012

Do góry
No niestety, trzeba zapomnieć o tradycyjnym podziale stref klimatycznych, za duże anomalia.

Te domy,które u nas zalewa były budowane jeszcze "za Niemca", a Niemiec jak wiadomo głupi nie był. Najstarsi mieszkańcy miejscowości mówią, że nigdy takich powodzi tu nie było, a tu 2 razy, ostatnio dwa lata temu. To już "dojrzali" ludzie i myślę, że nie rozważają nawet przeprowadzki, bo nie zostawią "swojego". To inny typ człowieka, niż dzisiejszy nowoczesny. A nasza rzeczka jest potwierdzeniem tego, że pogoda szaleje. Ona ma około 13 km i zbiera wodę z okolicznych pól. Wystarczy około godziny ulewnego deszczu w jej górnym biegu i rzeczka szaleje. Przecież kiedyś też były ulewy, dlaczego kiedyś nie zalewało?

A na pyt. dotyczące wieku syna odpowiem obrazkiem. Żeby nie było za łatwo, trzeba policzyć
Potrzeba matką wynalazków - zapomniałam kupić odpowiedniej świeczki i trzeba było wykombinować z tych co były.

Marzy mi się Siedlisko.... 10:21, 09 lip 2012

Do góry
I jeszcze kilka ujęć z tego roku.

Ogród w Holandii 10:18, 09 lip 2012

Do góry
Wklejam jeszcze raz - czekam na pochwały Przypominam, że trzeba porównać stan oryginalny i zdjęcie w awatarze. Ja wiem, że niektórzy woleliby zostawić w stanie oryginalnym. Jednak jest tez taki trend w dekoratorstwie, który dopuszcza farby kryjące i przywracanie stanu pierwotnego. Nie wszystko musi być rozbielone i zardzewiałe. To tylko jeden ze sposobów dekorowania A biała dużo lepiej pasuje do białych ram okiennych. Tak uważam! (Tylko pamiętajcie, że to wszystko żarty)
Ogród w Holandii 10:18, 09 lip 2012

Do góry

Każdą deseczkę odkręciłam, wyszlifowałam i pomalowałam! Żeby nie było!

Twoja pracowitość przyniosła efekt ..... Na mnie również czekają cztery ławeczki do metamorfozy .... hmmm jeszcze sobie poczekają
Ogród w Holandii 10:15, 09 lip 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
[

Ana - tym razem Cię rozczaruję. Ta krata to całkiem nowa konstrukcja, którą kupujemy razem z sąsiadami. Można sobie wybrać kratę ocynkowaną albo zardzewiałą. Na szczęście sąsiedzi też woleli zardzewiałą. I jako tło tej kraty (w końcu to ma być jednak płot!) można sobie wybrac dowolny materiał - od bambusów, przez wiklinę, po kawałki kory. A po kracie oczywiście można dowolną roślinkę puścić. Widziałam to u znajomych naszych sąsiadów i wygląda bardzo fajnie. ALe ja też uwielbiam stare przedmioty. Wolę je zdecydowanie od nowych. Ławeczka w moim awatarku rok temu wyglądała tak:

Każdą deseczkę odkręciłam, wyszlifowałam i pomalowałam! Żeby nie było!

A mam Cię!!!! Tu nawet nie dotarłam....JESTEM Z CIEBIE DUMNA AGATKO!!!!! Kawał dobrej - i dość żmudnej - roboty To była spuścizna po porzednich wlaścicielach czy zakup planowany?

O i przegapilam info o płocie (chyba jednak musze ustalić z M nowe zasady weekendowej przerwy od kompa)
A jakie tło wybieracie?
Ogród w Holandii 10:14, 09 lip 2012

Do góry

A mnie okrutnie zaintyrgowała ławeczka .... cudna !!! pozdrawiam
Marzy mi się Siedlisko.... 10:13, 09 lip 2012

Do góry
Od strony zachodniej znajduje się dwupoziomowa rabata przy tarasie .Króluje tu wiosną przywrotnik ostroklapowy i szałwia, potem lawenda. Są nawet 4 kulki bukszpanowe(chociaż jedna na razie nie kulka bo trochę jej się przemarzło i odchorowuje) , ale są jeszcze nie duże i na razie giną w gęstwinie
2009

2012

Mój ogród 10:09, 09 lip 2012

Do góry
Dwie potężne burze przeszły nad działką. Na szczęście wielkich szkód nie narobiły. Ale było strasznie, pioruny biły raz za razem.
Miniaturowe różyczki zrobiły mi wielką niespodziankę. Ta najmniejsza ale pierwsza kwitnie, dwie pozostałe mają piękne pąki. Czekam na morelową.
A to maluch,a jaki piękny.

Obiecałam sobie że w tym roku poprzyglądam się różnym stworzeniom w ogrodzie. Ptaki nie chcą ze mną współpracować, ale motyle i żaby tak.
Niestety, marny ze mnie znawca motyli.

A tu potężnie wystraszona moją obecnością, ale jakże sympatyczna mała ropuszka.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies