Witajcie po małej przerwie
u mnie dzieciaki szaleją a ja przy okazji obfociłam moją hortensję za domem
i katalpe
i zrobiłam porządki pod garażami
moja pociecha mi w tym dzielnie pomagała
a teraz problem bo co tam posadzić?
mam dwa świerki daisy white moze je tam dac?
budynek ten nie jest jeszcze otynkowany ale już niedługo mam taką nadzieję
rośnie tam jabłoń ozdobna pendula, żurawki - a jakże i jaśminowiec żółty
dziewczyny i co Wy na to? acha i pnącze którego chce sie pozbyc i wsadzić inne w to miejsce co to mogłoby być? budynek jest widoczny od wjazdu i rabata też
cena 504 zl/szt. + wysylka 70 zl
Zeby je zamowili (w Chinach oczywiscie) musza miec wartosc zamowienia min 1500 zl, wiec akurat 3 ławki...
Drewno tekowe i, co wazne, szerokosc lawki to 200 cm (tak duzej na allegro nie ma).
Ewa wpadam z rewizytą - a tu taaaaakie piękności. Hortensje , jukka , kulki itd. A co słychać z Twoją rabatą żwirową ? Chciałem coś odgapić przecież. Pozdrawiamy.
Miło mi bardzo z powodu rewizyty
Zbyszku rabatka nie tknięta z powodu ciągłych imprez rodzinnych i rozjazdów głównego wykonawcy czyli M
tak sobie czeka
Pozdrawiam
od lewej czerwone kółko pissardi- jednak- dalej zielone tło to serb i choina kanadyjska (rosną). Przed nimi od lewej ??? coś..potem jakiś wyprostowany czerwony berberys, zielone to miskant np. zebrinus, różowe, to azalia..może nie musi, niebieskie glauca Globosa na pniu, albo nie.. i podsadzone wrzosami jakie mam, czyli różowe, białe, żółte. na skarpie kosówki..
zostają więc 3 berb. Admiration, ale je mogę posadzić jako dół Pissardi z bodziszkami. I dwa berberysy Bagatelle. Może tak będzie miało to lepszy wygląd niż teraz.
Ja mam u siebie tuja "Aureospicata", najstarsze 14-letnie. Jestem z nich bardzo zadowolona i polecam.
Rosną szybko (roczny przyrost ok. 20-25 cm) i mają fajne zółtawe przebarwienia na młodych przyrostach.
Mam je posadzone co 1,20-130 i obecnie te 14-letnie tworzą szczelną, osłaniającą ścianę.
A tutaj widać tuje "Aureospicata" 14-letnie, a obok 8-letnie. Z czasem zrównają się i różnicy w wysokości nie będzie. Te 8-letnie są co roku przycinane górą aby się zagęszczały. Można z nich utworzyć naprawdę wysoką osłonę.