Pierwsze lilie w tym roku. Bardzo mi się podobają. Od kiedy zakwitły, poranną małą kawę piję pół godziny, stojąc w kuchennym oknie i gapiąc się na nie mała rzecz, a cieszy
A teraz hit!!!! Lilie św. Józefa czy też Jana
Wiem, wiem, mi też coś tu nie gra zobaczymy jutro jak pąk się rozwinie.
Kuchnie masz wywalona w kosmos, chalupe wywalona w kosmos, taras wywalony w kosmos, ogrod wywalony w kosmos. A spotkanie jakie wywalilas w kosmos i jeszcze w dodatku na Danusiowe imieniny
Kurtka tylko na kosmitke nie wyladasz
Organizacja spotkania z kunsztem jubilerskim.
Ten Twoj M to Cie chyba na rekach nosi, przyznaj sie. No ja bym nosila...
A w tym kapeluszu to wygladasz bosko - wszystkie wygladacie bosko.
I tylko jak krecik z kreskowki moge z zaloscia westchnac
po sobotnim kulkowaniu bukszpanów i jaśminu ogród nabrał elegancji
Anusia, wszystko tak równiutko posadzone i podocinane Efekt niesamowity ! Zieleniutko, w różnych odcieniach. Najbardziej podoba mi się ostatnie zdjęcie.. Urokliwe! O różach nie wspomnę....
po sobotnim kulkowaniu bukszpanów i jaśminu ogród nabrał elegancji
Anusia, wszystko tak równiutko posadzone i podocinane Efekt niesamowity ! Zieleniutko, w różnych odcieniach. Najbardziej podoba mi się ostatnie zdjęcie.. Urokliwe! O różach nie wspomnę....
Bogda, witam nową duszyczkę i miło wysłuchać pochwały.
Bogdziu, narzekam na warzywka, bo widzisz jak wypieszczone, nawożone i nie chcą rosnąć, w tamtym roku miałem dżunglę a w tym, niektóre grządki puste, bo w ogóle nic nie wzeszło a to co już wyszło ślimaczy się. Co zrobić na pogodę wpływu nie mam.
Aldonko, czy Ty masz mokro u siebie, bo klony nie lubią stać w wodzie i chorują, mrozy im nie straszne. Spróbuj jeszcze raz ale wybierz miejsce wyższe lub podsyp mu małe wzniesienie.
Aniu, palczychę dostałem w paczce na wiosnę i mam ją pierwszy raz, ale podoba mi się ma ciekawy kwiat i liście i niestety wykopywać trzeba na zimę.
Marto, najbardziej przerażające jest to że większość ludzi widzi że zmierza to wszystko w złą stronę ale nic się nie robi żeby to chociaż zatrzymać.
Buk
Dąb czerwony
Irenko, sliczny avatarek piekna Kobieto i w fuksjach Ci do twarzy
Wybacz NAJ-MILSZA ( ) to karygodne spoznienie
Gratki na 600 stron
Jakze mi przykro, ze nie dane mi jeszcze bylo poznac Cie osobiscie Ale moze przyjdzie ta chwila, mam nadzieje wielka
Buziole Kochana
To ty jesteś kochana bo wiem, że po tych wyprawach po pięknych wsiach mazowieckich, boli cię tu i ówdzie, poza tym, doba za krótka, aby wytańcować z mopem, żelazkiem i innymi idealny stan czystości, a o ogrodzie to już nawet nie wspominam
Pokażę Wam moje własnoręczne róże z patyczka Na razie zakwitły 2, a trzecia ma małego pączka. Kolejne 3 jeszcze nic.
Chopin
Peace (bardzo mocno ubarwiona na rym stanowisku), chyba, że to Chicago Peace bo też ją rozmnażałam w tej samej doniczce, więc może mi się pomieszało
Złapałam ją w jej ostatnim momencie przed rozsypaniem się.
Ależ wszystko galopuje.
Przekwita budleja skrętolistna
zaczynają kwitnąć liliowce
rozkwitł czyściec wielkokwiatowy
kwitnie też krwawnik kichawiec.
Dzidziu o głębokości sadzenia piwoni to ja już wiedziałam dużo lat wstecz ,więc ona jest moją zagadką.Zawsze podobał mi się Czyściec wielkokwiatowy ale nie mogłam go spotkać ,no i wreszcie w ubniegłą sobotę kupiłam ,jestem zadowolona choć jeszcze jej nie posadziłam na miejscu.Uwielbiam ten kolor kwiatów,widziałam ją w wielkiej kępie-piękne zestawienie m.inz trawami.
Jest malenka ale piekna…mama nadzieje, ze za kilkadziesiat lat Mateusz i moje wnuki doczekaja i zobacza jej piekno, piekno, ktore wczesniej ja widzialam nad babcinym stawem…
przyłączam się do zachwytów . a teraz bardziej praktycznie :
- wierzbę uformuj bo z tego może być tylko krzak a nie drzewo . odetnij tę dolną gałąź. zostaw jak najdłuższy pieniek . wbij porządny kij i podwiąż tę najdłuższą gałąź tak żeby się prostowała. rób tak co roku aż osiągnie porządaną przez ciebie wysokość . potem obetniesz czubek i będziesz formować koronę . uwierz że nawet Mateusz nie zdąży dorosnąć a już będzie piękne drzewo.
a co do róży to sprawdź czy nie podgryza jej nornica lub karczownik ...a może faktycznie przenawoziłaś podczas upału . też może być taki efekt. w takim razie podlewaj , podlewaj
z nieba mi spadasz kochana !!!!
a ja glupia bym czekala i czekala na drzewo...najprosciej bylo kupic prawdziwe w sklepie ale przeciez nie, ja chcialam, zeby bylo wyjatkowe, mialo swoja historie... i bym sie doczekala krzaczora
a wiec jutro bede ciac i wiazac !!!!! i pilnowac czy prosto rosnie hihi!!!!
co do rozy to juz jej poobrywalam wszytkie liscie tz te dziwne i leje wode ile wlezie !!!
co do nornic to chyba nie mozliwe, bo ona rosnie w kamiennej dobudowce przy domu tz ..nie wiem jak to nazwac, sama zrobilam specjalnie dla niej...ale tak czy inaczej nic sie do niej od spodu nie dostanie!!!
jeszcze raz dziekuje za rady!!! BEZCENNE!!!!
sciskam mocniusio!!!!!!!!
Reniu ślicznie Mówiłam ci od początku.....wiklina przycięta na równo z bramą !!! wszyscy podzielają moje zdanie
Jesli chcesz podwyższyć tą brame, to ja jeszcze widzę ewentualnie nad bramą tak jak ci mówiłam wykończenie deską wygiętą,wyciętą na kształt bramy.....ale troszke zabawy z tym byłoby - może póżniej, macie tyle do zrobienia
Dumna z ciebie jestem !!!!!!!!
Jest malenka ale piekna…mama nadzieje, ze za kilkadziesiat lat Mateusz i moje wnuki doczekaja i zobacza jej piekno, piekno, ktore wczesniej ja widzialam nad babcinym stawem…
przyłączam się do zachwytów . a teraz bardziej praktycznie :
- wierzbę uformuj bo z tego może być tylko krzak a nie drzewo . odetnij tę dolną gałąź. zostaw jak najdłuższy pieniek . wbij porządny kij i podwiąż tę najdłuższą gałąź tak żeby się prostowała. rób tak co roku aż osiągnie porządaną przez ciebie wysokość . potem obetniesz czubek i będziesz formować koronę . uwierz że nawet Mateusz nie zdąży dorosnąć a już będzie piękne drzewo.
a co do róży to sprawdź czy nie podgryza jej nornica lub karczownik ...a może faktycznie przenawoziłaś podczas upału . też może być taki efekt. w takim razie podlewaj , podlewaj