Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

Ewa 08:29, 23 sie 2012

Pozdrawiam i podziwiam
betysia 09:01, 23 sie 2012

Witajcie Kochani slonecznym porankiem....tz upalnym porankiem!!!

I co ja mam z Wami poczac...nie mozecie tak pisac!!!!!
dziekuje za wszystkie pochwaly... te "manualne komplementy" przyjmuje i ciesze sie,ze sie podoba nie tylko mi...ale reszta jest na wyrost, ja nie jestem nikim innym niz WY!!!!!!

Bogdziu- dziekuje kochana za Twoje cieple slowa...

Anula ...dziekuje ale ....no wlasdnie, juz napisalam powyzej ...

Aga - pochwaly przekaze niezwlocznie 2-giej polowie tandemu ....sciskam!!!!!!

Konstancjo- Izo- Merci za twoje komplenety...ale ja kochana wbrew pozorom bardzooooo czesto kupuje " rzeczy zupelnie oderwane od pierwszych wyobrazen..." ....a potem kombinuje co by z nimi zrobic hihi...buziam!!!!!

Gosiu z Kubusiowa-.[/b]...no wlasnie....strasznie dziekuje za cudny wpis... ale tak jak napisalam wczesniej nie ma sie czym zachwycac, bo Wy wszyscy macie serca wieksze niz Wy sami i nie przystoi pisac mi tyle pochwal!!!!!! sciskam mocniucho

Dianko - merci kochana...Ty jak zawsze wrazliwa na moje "takie tam"....

Ev- ....u nas tez tempo nie zawsze najwyzszych lotow ....wazne,ze zawsze po pewnym czasie wraca na wlasciwy tor.... sciskam i caluje

barago1904-...oj Ty kobieto zawsze masz dla mnie tyle cieplych...nawet za cieplych slow... wzruszam sie za kazdym twoim wpisem...dziekuje i pozdrawiam mocniucho ...

Lenus-....merci....a co do pani w fartuszku to jest...a jakze...no moze bez fartuszka i bez stalej pensji ...i nawet slowianka.... blondynka.... czasami sie buntuje ale jak sobie wymarzyla takie domisko to teraz ma ..... sciskam!!!!

Zbysiu- oj ty dzentelmenie moj....dziekuje cudnie za kwiatusie...podziwiam z szczera zazdroscia jak kolwiek to zabrzmialo... ja cos do nich reki nie mam, za kazdym razem trace jednego za drugim...

Ewus- dziekuje,za twoje odwiedzinki u mnie i pogodny usmiech ....

Kochani CUDNEGO DNIA wam zycze !!!!!!
zbigniew_gazda 09:38, 23 sie 2012

Betysiu do storczyków nie trzeba mieć ręki. Dostajesz go albo kupujesz . Stawiasz na na parapecie wschodnim lub zachodnim a jeżeli na południowym to 1 m od okna. W plastikowej doniczce w której on jest robisz otwory rozgrzanym gwoździem ( tak z 10 otworów do wys. 3/4 doniczki ) i wstawiasz do ładnej osłonki która ma w dnie takie wybrzuszenie i koniecznie musi być prawie przeźroczysta aby przepuszczała światło. Jak korzenie się zrobią jasno-żółte a doniczka jest lekka (to wypada co 2-3 tygodnie ) zanurzasz na pół godziny w wodzie w misce np. Po pół godziny wyciągasz i jak ocieknie , wstawiasz do osłonki. Co drugi raz przy takim zanurzeniu dodajesz troszeczkę nawozu do kąpieli . I to cała tajemnica jest. Powodzenia.
betysia 09:47, 23 sie 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Betysiu do storczyków nie trzeba mieć ręki. Dostajesz go albo kupujesz . Stawiasz na na parapecie wschodnim lub zachodnim a jeżeli na południowym to 1 m od okna. W plastikowej doniczce w której on jest robisz otwory rozgrzanym gwoździem ( tak z 10 otworów do wys. 3/4 doniczki ) i wstawiasz do ładnej osłonki która ma w dnie takie wybrzuszenie i koniecznie musi być prawie przeźroczysta aby przepuszczała światło. Jak korzenie się zrobią jasno-żółte a doniczka jest lekka (to wypada co 2-3 tygodnie ) zanurzasz na pół godziny w wodzie w misce np. Po pół godziny wyciągasz i jak ocieknie , wstawiasz do osłonki. Co drugi raz przy takim zanurzeniu dodajesz troszeczkę nawozu do kąpieli . I to cała tajemnica jest. Powodzenia.

Oj Zbysiu gdy tak piszesz to tak prosto brzmi... a one chyba uczulone na mnie sa!!!!!
mialam ich z ....5 chyba ( wszystkie dostalam od malzonka- tym wiekszy smutek i wstyd) i niby kapieli zazywaly co 10 dni, i niby wszystko ok....a zawsze gubily kwiaty, nowych pedow nie puszczaly i odchodzily...
co widze w sklepie to wzdycham...bo je uwielbiam...ale odchodze, bo nie wierze,ze potrafie sie nimi zajac.... ale dzieki Tobie chyba znowu sie odwaze i zaryzykuje....ostatni raz!!!!!!
Dziekuje Zbysiu za troske i ....kopalnie wiedzy, wsparcie i otuche!!!!!!!
majkel0326 10:24, 23 sie 2012

Betysiu,pozdrawiam i miłego dnia życzę
jotka 10:27, 23 sie 2012

Betysiu, pamiętaj - dobro podarowane drugiemu człowiekowi zawsze wraca do nas

Mały podarunek ode mnie: błękit nieba, wiatr od Bałtyku, szum i zapach sosnowego lasku
Miłego dnia

Milka 16:48, 23 sie 2012

i ja z pozdrowieniami, chociaż z jednym jedynym kwiatkiem na wisteriii!
betysia 19:35, 23 sie 2012

Majeczko, Jolus , Irenko dziekuje za zyczenia, wiatr od Baltyku i kwiat wisterii!!!!
sciskam Was 3 na raz i kazda z osobna!!!!!
betysia 19:41, 23 sie 2012

Kochani jesli ktos widzial kiedys takie "dziwadlo" to prosze o POMOC !!!!!!

dostalam na jesien w oplakanym stanie... niby zyl i myslalam,ze ma sie dobrze ale od 2 m-cy cos kiepsko sie miewa ....nie wiem czy to te 40C upaly od 5 tygodni z palacym sloncem, czy cos go zaatakowalo...
Jak go zobaczylam pierwszy raz usmiechnelam sie, bo takie to dziwne, wasate...i chcialabym za wszelka cene to cos czym kolwiek jest uratowac !!!!!
ale wlasnie CO TO JEST ?????????????

dziekuje z gory jesli ktos zechce choc slowko napisac!!!!!

a dzisiaj juz zmykam zyczac Wam cudnego wieczorku....do juterka kochani
papapappapa

Madzenka 19:49, 23 sie 2012

betysia napisał(a)

Oj Zbysiu gdy tak piszesz to tak prosto brzmi... a one chyba uczulone na mnie sa!!!!!
mialam ich z ....5 chyba ( wszystkie dostalam od malzonka- tym wiekszy smutek i wstyd) i niby kapieli zazywaly co 10 dni, i niby wszystko ok....a zawsze gubily kwiaty, nowych pedow nie puszczaly i odchodzily...
co widze w sklepie to wzdycham...bo je uwielbiam...ale odchodze, bo nie wierze,ze potrafie sie nimi zajac.... ale dzieki Tobie chyba znowu sie odwaze i zaryzykuje....ostatni raz!!!!!!
Dziekuje Zbysiu za troske i ....kopalnie wiedzy, wsparcie i otuche!!!!!!!
L
Betysiu bo one przechodziły w stan spoczynku, czasami na rok, czasami na pół.... I wtedy rzadko , raz na miesąc robisz kąpiel i nie nawozisz
I przede wszystkim długo nie obcinasz uschniętych badylków
buziaki i czekamy w różowych kapeluszach Lotnisko Chopina Wroclove