Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Mój mały raj na ziemi :) 22:23, 12 cze 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Aniu, cicho dziś za płotem, mój alarm Cię nie obudził o 9 rano?

Danusiu, wróciliśmy dopiero wieczorkiem, nie było nas!
poza tym moje dziecko "raczy" budzić mnie w "środku nocy" o 7.oo - nie zważając czy to weekend....;/
Moja działeczka - Grzesiu 21:27, 12 cze 2011

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Grzesiu oglądam na bieżąco i jak to młodzi mówią szczęka mi opadła. Taki dojrzały i śliczny ogród. Napisz jeżeli możesz jak się nazywa ta roślinka - żółto kwitnie i ma liście zielono białe (jest chyba na 2 zdjęciach ) .

Postarałam się cokolwiek ponazywać edytowałam posty, jak coś źle - popraw Grzesiu, albo napisz ja edytuje i poprawię. Nazwy róż może napiszmy>
Moja działeczka - Grzesiu 20:54, 12 cze 2011

Do góry
Fajne to zdjęcie jak coś tam patrzymy, chyba jak wyszły róże na zdjęciu
Zlot Ogrodowiska w ogrodzie Gramy "Zielono mi" - maj 2011 20:51, 12 cze 2011

Do góry
Mam do was apel. Nie omijajcie spotkań, to bardzo nas wzbogaca. Zobaczcie ile przelechaliśmy już kilometrów żeby Was poznać, a warto było
Bardzo prosze o pomoc:) 20:45, 12 cze 2011

Do góry
Mozna też zrobic wrzosowisko

albo bardziej elegancko z bukszpanami strzyżonymi

Bardzo prosze o pomoc:) 20:42, 12 cze 2011

Do góry
Na tej rabacie posadź coś na pniu (iglak, trzmielina). Powinno to być zimozielone, a dopiero pod nim trzeba nasadzić niższych roślin. Ogranicz się do kilku (3-5 gatunków).
Polecam żurawki o kolorowych liściach, trzmieliny, hosty, iglaki: cyprysiki groszkowe Filifera Aurea Nana i karłowe choiny kanadyjskie (Tsuga canadensis "Jeddeloh")
Mój 4 arowy azyl... 17:12, 12 cze 2011

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Basiu goździki brodate są śliczne, kiedyś dawno temu miałam taki pasek, w czerwcu wysiewałam do gruntu, w nastepnym roku kwitły zabójczo. Mimo, że są różowe, ale nie odmawiam sobie przyjemności kupienia choćby bukiecika, pięknie pachną i przypominają mi o moim pierwszym ogrodzie z trawnikiem cietym kuchennym nożem na kolankach i ogórkami w gruncie

Danusiu, ja też kiedyś je posiałam i sporą część działki mi zawojowały. Cżęść usunęłam, reszta sama o siebie dba. Co roku gdzieś się pojawiają i cieszą mnie swoimi zabawnymi kolorkami
Z uprawy warzyw zrezygnowałam dwa lata temu, żałuję, że nie wcześniej.

możemy podać sobie ręce zrobiłam tak samo i gożdiki brodate też się rozsiewają same

Sporo jest takich roślin, których trzeba pilnować. Wszędobylski /z nasion/ jest dzwonek karpacki, żagwin, orlik, rudbekia i wiele innych.
Gdybyż tak róże się mnożyć chciały))

o tak!!!
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 17:06, 12 cze 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
A może przenawoziłeś, za dużo azotu?

I ja tak uważam, po prostu spaliłeś go!
Mój 4 arowy azyl... 17:01, 12 cze 2011

Do góry
an_tre napisał(a)

Basiu goździki brodate są śliczne, kiedyś dawno temu miałam taki pasek, w czerwcu wysiewałam do gruntu, w nastepnym roku kwitły zabójczo. Mimo, że są różowe, ale nie odmawiam sobie przyjemności kupienia choćby bukiecika, pięknie pachną i przypominają mi o moim pierwszym ogrodzie z trawnikiem cietym kuchennym nożem na kolankach i ogórkami w gruncie

Danusiu, ja też kiedyś je posiałam i sporą część działki mi zawojowały. Cżęść usunęłam, reszta sama o siebie dba. Co roku gdzieś się pojawiają i cieszą mnie swoimi zabawnymi kolorkami

możemy podać sobie ręce zrobiłam tak samo i gożdiki brodate też się rozsiewają same

Sporo jest takich roślin, których trzeba pilnować. Wszędobylski /z nasion/ jest dzwonek karpacki, żagwin, orlik, rudbekia i wiele innych.
Gdybyż tak róże się mnożyć chciały))
Mój 4 arowy azyl... 16:52, 12 cze 2011

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Mój 4 arowy azyl... 16:47, 12 cze 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Mój mały raj na ziemi :) 13:09, 12 cze 2011

Do góry
Aniu, cicho dziś za płotem, mój alarm Cię nie obudził o 9 rano?
Mój 4 arowy azyl... 13:08, 12 cze 2011

Do góry
Biedny Seba No i co to będzie?

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 13:04, 12 cze 2011

Do góry
Teraz skoś niżej, trochę będzie gorzej wyglądał. podlewaj, obserwuj i nie syp nawozu.
Ogród zmyślony 13:03, 12 cze 2011

Do góry
Ostróżki pięknie się wdzierają
Japoński ogródek Anety 13:01, 12 cze 2011

Do góry
Czyżbyś korzystała z nowych instrukcji odnośnie kancików?
Pieknie wyszło, a clematis wspaniale pasuje mocnym odcieniem do krzewuszki.
Zlot Ogrodowiska w ogrodzie Gramy "Zielono mi" - maj 2011 12:56, 12 cze 2011

Do góry
Grzesiu, pięknie to napisałeś, łezka mi leci po policzku
Wizyta na działce u Grzesia - czerwiec 2011 12:54, 12 cze 2011

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Piękny ogród u Grzesia. Wszystko przemyślane. Na wątku Grzesia prosiłem o szersze plany rabatek różanych. A tutaj wszystko jest pokazane. Dziękuję i proszę o jeszcze.

Zbyszku popatrz także w wątek Grzesia ogrodu.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/469-moja-dzialeczkagrzesiu?page=17
Coton Manor Garden - Anglia 12:50, 12 cze 2011

Do góry
Świetny pomysł na wgłębnik w skarpie.
Bad Dürkheim i Gerolsheim - Niemcy 12:49, 12 cze 2011

Do góry
Kiedys nocowaliśmy w hotelu pod granicą. Wieczorkiem poszliśmy w miasto i także podpatrzyłam różne niebanalne pomysły ogrodowe. Niemcy trzymają ład w przedogródkach i nie tylko. Cenię ich za to
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies