Pastellę mam i polecam szczerze! uwielbiam jej kolor, coś między brzoskwinią a różem delikatnym, w pełnrm rozkwicie kremowo-biała. Ja ją uwielbiam I nie rośnie duża. zima była tylko zakopczykowana i ladnie przetrwała - lekko zmarzły wierzchołki, ale po obcięciu odbiła szybko wiosną
Pierwsze kwiaty były bardziej różowe, o takie
teraz kwitnie ponownie i kwiaty są kremowo-białe z bladorózowym środkiem (fotek brak, muszę nadrobić)
Dzisiejszy dzień od rana mnie zaskakuje - otóż jako że już prawie połowa sierpnia,zabrałam się za cięcie glicynii która wydawało się przekwitła...jakie było moje zaskoczenie kiedy wzięłam pod sekator gałązkę z tyłu ...a na niej 4 pąki rozwijających się kwiatów!Patrzę więc dalej ,a cała tylnia strona krzaka, usłana kwiatami - naliczyłam kilkanaście paków
Dalsze miłe zaskoczenie nastąpiło w szkółce - w pierwszej kupiłam ładnego bukszpana drobnolistnego
Za 12 zł
A w następnej 3 sztuki pod kątem stożka po 14zł:
Zabiedzone są ale duże
Teraz się zastanawiam gdzie je wsadzić - kusi mnie do donic przed dom , z zimowaniem nie miałabym problemu więc chyba to rozwiązanie wybiorę
Bardzo refleksyjnie było w tym momencie.Miro fajnie,że to zauważyłaś dziękuję
Wiele osób jeszcze by się w tym "kręgu"zmieściło,ale każdy chciał chociaż chwilkę porozmawiać z drugą osobą
Magnolio - rozważam wymianę tych host na coś kwitnącego. Bodziszki tu chyba będą za niskie i za bardzo naturalistyczne. Potrzebuje czegoś, co będzie wystawać z bukszpanów.
I czy w ogóle tu się coś zmieści? Tam jest około metra miejsca.
Wzdłuż wszystkich tuj są jeżówki. Myślałam o takiej mini bylinowej rabacie.
Czy ktoś może mi podpowiedzieć co to za super trawka na zdjęciu Ani?
Wygląda jak rospielnica japońska .
...mam dwie rozplenice i moim zdaniem chyba to coś innego....widuję podobną u sąsiadki i obserwuję... i nigdy nie kwitnie....jeśli to to samo.....
musimy chyba poczekać na naszą panią expert ....