Zakwitły nowe róże Reine de Violettes i fioletowa bardziej wpada w czerwień Raphaello, tą dostałam w prezencie przepięknie pachnie mocniej niż Reine Monica Double Delight Ingrid Bergman Papageno i otwiera się Graham Thomas
pomęczę was lawendą, wyszło słońce i od razu odżyła
A męcz nas tak, męcz!!! Cudowny widok!
dzięki Aguś oby jak najdłużej kwitły; może w tym roku zasuszę trochę kwiatostanów i powieszę w kuchni
nadrabiam tygodniowe zaległości łany lawendy powalają na kolana w projekcie jej nie mam, ale sobie posadzę a co ... ta która mam w donicach jeszcze nie kwitnie chociaż ma dużo pąków . Ide czytać dalej, buźka
Ania sadź lawendę, on jest i piękna i pachnąca, wieczorem jak jestem na ogrodzie, to tylko ją czuję, a przecież tyle roślin kwitnie
róża nie okrywowa, poszukam, a twoje róże śliczne, oglądałąm
pokażę co jeszcze muszę przerobić
tam gdzie są białe kule kiedyś będą serby, ekran z cisa i ściana wodna
tutaj też trzeba zrobić przeróbkę, dosadzić trawy, cyprysy, ekran wysłaniający plac zabaw
i miejsce które najbardziej mnie wkurza
Haniu, to tak ładnie wygląda na wykadrowanych zdjęciach.
W realu zachwaszczenie ponad dopuszczalną normę.
Ale widocznie grzybom, to nie przeszkadza.
Odnalazłam je wczoraj po raz pierwszy ukryte pośród róż.
no tak ja bym na pewno była zadowolona . piękne sadzony . z tego to szybko będziesz mieć kolosy a nie tak jak ja . kupowałam na Słowacji w zahradnictwo hosta i przysłali same liliputy . dopiero po 3 latach coś podrosły
Alin ko, straszyli, ale na razie pogoda normalna
nazwę róży odszukam jutro, mam gdzieś w zapiskach, ale to nie okrywowa
sadzonki ładne, a u mnie wyjątkowo hosty bujają, naprawdę, więc jak te urosną, to będę dzielic na mniejsze i chętnie się podzielę po 3 latach to powinny być wielkie, takie kępy o średnicy 30-40;...grzmi!!!
a tu moja gigantka!
z tyłu za pompą zrobiłam przechowalnik dla bukszpanów ktore mi zostały, nie sadziłam ich od frontu bo byly takie sobie, poopiekuje się nimi i zobaczymy co z czasem z nich wyrośnie