Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Leny. 12:57, 19 cze 2012

Do góry
Poniosło mnie....

Chciałam tylko przymierzyć i jak wpadło to teraz siedzi i wyjść nie chce...muszę z mężem wydostać donicę lub samo drzewko gdzieś wsadzić a tam wkomponować bluszcza i coś wysokiego....
Co Wy na to?

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:43, 19 cze 2012

Do góry
Dzięki Aguś

Jeszcze spojrzenie na rabatę w całości

I pączki limelight...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:41, 19 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

pomęczę was lawendą, wyszło słońce i od razu odżyła

A męcz nas tak, męcz!!! Cudowny widok!

dzięki Aguś oby jak najdłużej kwitły; może w tym roku zasuszę trochę kwiatostanów i powieszę w kuchni
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:36, 19 cze 2012

Do góry
Ana napisał(a)

Ale super to wyszło! I jaki ekran cisowy! Fajne ujęcie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:26, 19 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
pomęczę was lawendą, wyszło słońce i od razu odżyła

A męcz nas tak, męcz!!! Cudowny widok!
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:25, 19 cze 2012

Do góry
Na pierwszym planie hosta golden tiara - podzielona na 3 kępy

Dereniowi splotłam trzy długie gałęzie i podparłam kijkiem, będzie drzewko tu na pierwszym planie hosta - chyba - stiletto Nie było oznaczenia, ale na tą mi pasuje, bo jest drobna i ma dlugie wąskie liście'

Ogród z perspektywą na przyszłość 12:18, 19 cze 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

Jak się nie mylę, to pierwszy ogród powinien spodobać się Marzence i Agnieszce

Podoba się, podoba!!!!!!!!!! Czy oni w tej Holandii muszą mieć wszystko takie idealne!?????
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:14, 19 cze 2012

Do góry
Rabata z samego rana - wczoraj udało mi się obsadzić całą do ekranu cisowego, zostało to co za ekranem, zbrakło trochę kory no i nie ma kamyka jeszcze na brzegach, więc dzieło nieskańczone

Tawuły przycięte, miskanty rosną (jednego wymieniłam, bo umarł)...

w tle dereń bialy "spaethii", którego będę prowadzić w formie drzewka, hortensja Unique i cisowy ekran

tu widać, że zbrakło kory Pod piwonią celowo nie sypałam, bo kupiłam...z grzybem Póki co dziś podleję ja doglebowo i dolistnie topsinem i zobaczymy co dalej, wściekla jestem, że mi taką sprzedali i mam nauczkę, żeby każdej roślinie sprawdzać korzenie!

I rzut z góry - dereń i ekran podsadzone różnymi hostami (Nika, ta piękna od Ciebie w prawym górnym rogu - na honorowym miejscu!), potem Miskant Variegatus, kolejne hosty, hortensja unique, piwonia biała Festiva Maxima, wszystko podsadzone hostami (nie wszystkie odmiany opisane niestety)

Puste pole z wysepką kwiatową 12:06, 19 cze 2012

Do góry

I jeszcze mnie takie nieszczęście dopadło. Dopiero wczoraj to zauważyłam. Usycha większa część ślicznego ligustra. Zawsze był jak zielona kula. W tym roku dziwnie ogołocony był w środku, a teraz całe gałęzie zasychają. A dwie po bokach żyją, nawet zawiązały kwiaty. Podejrzewam nornice, bo on był na trasie tego mojego wiosennego kataklizmu nornicowo-kreciego............. No i znowu klęska... I to jaka DUŻA!!!

to nie nornice Elu, u mnie stało się to samo, a tam gdzie rośnie mój ligustr nie ma nornic; zauważyłam, że to zasychanie stało sie po deszczu, tym ulewnym, jakby roslina została poparzona i moje wyglądają gorzej jak twoje; nie mam foty, bo bym ci wkleiłą!
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:59, 19 cze 2012

Do góry
Sobota, ja na zakupach w Smętowicach, a mąż zaczął czyścić i dosypywać korę...wcześniej w piątek posprzątałam kamień, przeniosłam go na rabatę z kulkami thujowymi, ułożyłam ekobord na opasce wzdłuż sciany i nasypałam kamyk

Początek zakupów...przetacznik (posadzony juz za patio), miskant Roter pfeil

I druga tura, cisy, hortensja, dereń, hosty i trawy

Ogród Leny. 11:57, 19 cze 2012

Do góry
Nika to zapraszam do siebie
Wczoraj Małż szanowny skończył malowanie bramy i przy okazji podsunęłam mu to cuś

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 11:57, 19 cze 2012

Do góry
Na oknie kuchenny posadziłam w końcu kwiatki już dość miałam moich niezbyt ładnych podłużnych donic, więc zrobiłam takie urozmaicenie

Przy okazji obsadziłam donicę, która wylądowała na ogrodzeniu.........

Ogród z perspektywą na przyszłość 11:53, 19 cze 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Przeglądając zdjęcia znalazłam jedno z widokiem na ogród w zeszłym roku!!!!!

z takich makówek piękne wianki wychodzą
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:51, 19 cze 2012

Do góry
Na rozgrzewkę fotki rabaty z początku miesiąca

Było brzydko

O strony bramy, tona kamienia drobnego i grubszego, osamotnione trawki Kupiony cyprysik gotowy do cięcia

Od strony ogrodu i tarasu

brak kory, brak nasadzeń, brak pomysłu

Puste pole z wysepką kwiatową 11:39, 19 cze 2012

Do góry
No, dobra, Rzeczniku... Dam hederę. A jak gęsto posadzić sadzonki?

Celinko - chętnie zobaczę, ale ja u Ciebie oglądam fotki, masz cudowne i powojniki, i róże. A ten mój rozpaczliwy post do AniDS, to tylko załączone fotki, bo szczegóły wyjaśniłam jej na PW. Bo proszę o radę w sprawie róż - jeśli się pozbędę tej Symphatii, to chciałabym po obu stronach pergoli jakieś 2 inne, ale delikatniejsze niż Symphatia. A może po jednej stronie błękitnego Anioła, a po drugiej różyczkę? No sama nie wiem. Ale muszę szybko coś zdecydować, bo szału dostaje na ten widok.

Bożenko - ja mam 8 gatunków tawułek japońskich, ale najbardziej kocham Golden Princess, Little Princess i Bullata

I jeszcze mnie takie nieszczęście dopadło. Dopiero wczoraj to zauważyłam. Usycha większa część ślicznego ligustra. Zawsze był jak zielona kula. W tym roku dziwnie ogołocony był w środku, a teraz całe gałęzie zasychają. A dwie po bokach żyją, nawet zawiązały kwiaty. Podejrzewam nornice, bo on był na trasie tego mojego wiosennego kataklizmu nornicowo-kreciego............. No i znowu klęska... I to jaka DUŻA!!!

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:25, 19 cze 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Ale będzie brzoskwiń

zazdraszczam brzoskwiń moja zachorowała, miała kwiatki i nagle opadły wszystkie liści i kwiatyteraz znowu cała w liściach, ale owoców brak
Mój 4 arowy azyl... 11:25, 19 cze 2012

Do góry
Basiu, on nie jest czysto czerwony, będzie taki taki:

A hibiscusom nie mam gdzie miejsc zmienić, kiedyś je wszystkie ciachnę, znowu poszczepię, a kupię inne
Ogród z perspektywą na przyszłość 11:22, 19 cze 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

Kocham takie drewniane bramy, elewacje z cegły...ech...
Początki w Kruklandii 11:20, 19 cze 2012

Do góry
Moje kfietki

I koniec!
Dużo tego....hehehehe
Ogród Sylwii od początku :) 11:16, 19 cze 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Mam takie

i dobrze mi się nimi ciacha co do boscha to zapomniałam i niewymieniłam sobie końcówki .... M mnie uświadomił , że w komplecie mam również takie długaśne szpalerowe hmmm ale nie mogłam znaleźć ....Nożycami szpalerowymi tnie mi się najlepiej .....

U Ciebie to nawet przyrosty rosną jak od linijki Jak Ci się sprawdziły nożyce elektryczne do krzewów? Bo ja zakupiłam podobne i szybko sobie uświadomiłam, że jednak tradycyjne nożyce ręczne sprawdzają się o niebo lepiej i są chyba bardziej precyzyjne. Ale i tak nie żałuję zakupu, bo już tak mam, że jak coś zobaczę, to muszę kupić i sprawdzić-.- Przynajmniej do trawy można wykorzystać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies