Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

agata_chrosc... 21:29, 19 sie 2012

No to dodałaś do tej inspiracji poważną wartość A ja sobie tez pogooglam i może na coś wpadnę
JulkAd 21:51, 19 sie 2012

Toż i ja do Ciebie Izo trafiłam, korzystając z okazji, że moje młodsze dziecię nie wciska mi się przed klawiaturę. Przyznaję (jak wszędzie gdzie byłam) nie wszystko dałam radę pprzeczytać, ale Twoje pismo obrazkowe jest mi znane. Podziwiam tym bardziej, zapał w tak trudnym terenie, a zachwycona jestem Twoją artystyczna duszę zarówno w ogrodzie jak i w piśmie

Dzisiaj się już wpisać koniecznie muszę, żeby zaglądać do Ciebie częściej

Zaciekawiło mnie jedno w Twoim ogrodzie (może pisałaś, a nie doczytałam) jednoroczne kwitnące do gruntu sadziłaś?
Konstancja30 22:24, 19 sie 2012

JulkAd napisał(a)
Toż i ja do Ciebie Izo trafiłam, korzystając z okazji, że moje młodsze dziecię nie wciska mi się przed klawiaturę. Przyznaję (jak wszędzie gdzie byłam) nie wszystko dałam radę pprzeczytać, ale Twoje pismo obrazkowe jest mi znane. Podziwiam tym bardziej, zapał w tak trudnym terenie, a zachwycona jestem Twoją artystyczna duszę zarówno w ogrodzie jak i w piśmie

Dzisiaj się już wpisać koniecznie muszę, żeby zaglądać do Ciebie częściej

Zaciekawiło mnie jedno w Twoim ogrodzie (może pisałaś, a nie doczytałam) jednoroczne kwitnące do gruntu sadziłaś?

jednoroczne trafiły do gruntu ... to tez przypadek ... trafiłam w OBI na ich wyprzedaż i potem nie wiedziałam co zrobić z nadmiarem a rabaty czekają na zmianę ziemi przede wszystkim do przyszłego roku a tym samym i na roślinki wieloletnie ... to one wypełniły luki ... i radzą sobie świetnie ...

witaj ... zapraszam częściej ... jesteś pierwsza rozeznana w piśmie obrazkowym )) ... mnie tu tolerują za pismo ... obrazki wybaczają ...
betysia 23:44, 19 sie 2012

Izus...wracam pourlopowo i sciskam mocno!!!!!!
...podczytalam, obejzalam dokladnie wszystkie zdjecia i....jestem oszolomiona...
uwielbiam Twoja delikatnosc, wyczucie smaku...tz koloru , laczenie roslin i pomysly....
nieziemsko tam u Ciebie....
nie umiem wybrac co zachwycilo mnie bardziej...zdjecia i ujecia kwiatow czy....murek z lawendami....rozami....
oj Ty czarodziejko dusz....
z wielka tesknota i niecierpliwoscia czekalam na odwiedziny u Ciebie.... bo wiedzialam,ze bede pelna cudnych wrazen...tak jak teraz....

p.s.
Pana Kogutka zakosztowalam ....relacje zdam niebawem...!!!!!

Sciskam straszliwie mocno ....
do zobaczenia...Izo...Konstancjo....
Evchen 23:56, 19 sie 2012

No Izo. ... cegła - róża - lawenda już jest ... ale ja nie o tym.. najpierw muszę .. no muszę powiedzieć, że się zakochałam.. w Twojej psince... Wącha kfiatki, ma cudne mądre oczy.. no i jest doskonałym uzupełnieniem kadru

Taras 9 x 4.. no ... kofana.. taki metraż mają niektóre kawalerki... co prawda są bez konarów i rojników... róża i lawenda tez raczej nieobecne.. a cegła - z rzadka, częściej wielka płyta

Cokolwiek nie zrobisz, jest nastrojowo.. konar, rojniki, cegła i róże.. podusie do moszczenia się na kanapie.. kanny giganty i bluszcze.. kwiaty z odzysku ... no potrafisz zaczarować przestrzeń jak nikt
Siostro
Madzenka 06:31, 20 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)

wpadła i jaka łaskawa dziś ... ... Agatko trudno moją małpką ująć całość ... poza tym 1/3 mojego tarasu jeszcze nie istnieje bo stoi w jej miejscu garaż do wyburzenia ... istniejąca część czeka z nawierzchnią z betonowych płyt ... docelowo będzie drewno bo to patelnia południowa

... chyba najobszerniej to widać na ujęciu z balkonu ... w płytki jest wkomponowany pień z obrastającymi go rojnikami ? ... bo to rojniki chyba ))

sektor lawendowo różany wzdłuż tarasu

]

Iza a między tarasem a rabatą pod plotem docelowo zostanie żwirek czy będzie trawnik?
W tym roku planujecie wyburzenie garażu czy w przyszlym? Zaintrygowałaś mnie planami zmian
Milka 18:02, 20 sie 2012

Iza, jutro doczytam, dużo tego
Konstancja30 20:45, 20 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

Iza a między tarasem a rabatą pod plotem docelowo zostanie żwirek czy będzie trawnik?
W tym roku planujecie wyburzenie garażu czy w przyszlym? Zaintrygowałaś mnie planami zmian [/quote

ścieżka będzie częścią trawniczka ... rabata na wprost w kształcie stosownym do tarasu ... nawet jeżeli linia okaże się niemożliwa to obłe kształty dość regularne ... aktualny jest wymuszony przez garaż i studnię, która jest za nim ... no i konieczny ciąg komunikacyjny ... rabata z drugiej strony totalnie niemal zacieniona ma ładny kształt ... tam ma też być miejsce na ognisko ...

garaż to twierdza ... bunkier wręcz ... nie wiem co poeta miał na myśli czyniąc zbrojenie stropu z szyn kolejowych i zalewając to betonem do budowy mostów ... za to ja mam problem ... nie zburzymy takiej twierdzy sami a każda ekipa to poważna inwestycja ... chciałabym na wiosnę ... a to co powyżej to w zasadzie nie zmiany tylko moja wizja od początku ... po prostu trochę dłużej niż bym chciał zajmuje mi dojście do ideału ...
Konstancja30 21:00, 20 sie 2012

irena_milek napisał(a)
Iza, jutro doczytam, dużo tego

i kto to mówi ...

Irenko tak na prawdę rzecz ogranicza się do wtopienia kilku różyczek w lawendę ... na dwóch poziomach ... lokalizacja - pod tarasem ... wygląda "jakotako" a ja cała w skowronkach zobrazowałam to po wielokroć ... )) ... Agatka zaczęła drążyć i znów ja cała w skowronkach podzieliłam się wizją do której dążę ... co zaintrygowało Madżenkę ... ale to zrozumiałe ... Madżenka człek konkretny wizję chciałaby doprecyzować ... ... w takim to momencie Julka wdepnąwszy od obrazka zaczęła co jak wiemy na tym wątku akurat dziwne ... Jula już wie, że tu siem czyta a obrazki wybacza ... Ewa przytomnie urzeczona piesą ... a Betysia po urlopie w różowych okularach i z serduchem na wierzchu odmeldowała powrót ... a wszystkie wpisy wbiły mnie w dumę i pierś wypiełam a jakże ... zmotywowana na dalsze ogrodowe działania ...

to tyle w telegraficznym skrócie
Diana 21:07, 20 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)

Wspaniały pomysł !!!!!!!!
Ten konar wygląda naprawdę zjawiskowo........to tak jakby był tam od zawsze i właściciele oszczędzili go tworząc nową przestrzeń ...........
naprawdę super pomysł
gratuluję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies