Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Po prostu ogród... 08:42, 22 cze 2012

Do góry
Długo się zastanawiałam czemu ta jedna kulka bukszpanowa taka wygryziona z dołu i nie chce się wyrównać.

A teraz już wiem czemu, Kropka upodobała sobie to miejsce, chłodzi się w cieniu do południa.
Jak jestem w pracy to tego nie widzę, dopiero wczoraj będąc do południa w domu, odkryłam powód nierówności kulki bukszpanowej.

Przycinanie - cięcie tui 08:38, 22 cze 2012

Do góry

Danusiu a jak myślisz ja tez juz mogę lub powinnam ciąc swoje uje, tym bardziej że na dole takie są zwiędłe bidulki..?

Nasz przydomowy ogródek 08:21, 22 cze 2012

Do góry
A teraz wiadomość dla zainteresowanych . Wczoraj w czasie plewienia żwirku pod bonsai coś odkryłem . Myślałem że to trawa jest. Patrzę lepiej - a to młodziutka żurawka Purple Palace ( wysiała się a więc rozmnażanie z nasionek tej odmiany jest możliwe ) .

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:20, 22 cze 2012

Do góry
Aniu - też się ucieszyłam Ale dzisiaj pani akurat przetaczników nie wzięła... ale przywiezie jutro, razem z szałwią omszoną specjalnie dla mnie
Aniu asc - takie cuś, bylinka:

Krysiu - walczę O, pokażesz swojego pomidorka? Moje wyglądają dziwnie na razie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 08:10, 22 cze 2012

Do góry
GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ogród z perspektywą na przyszłość 08:03, 22 cze 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Monika zrobiłam specjalnie dla Ciebie zdjęcie tego dużego klona japońskiego, o którym pisałam. I zobacz jaki zestaw. Jak dla mnie to nieźle to wygląda.

Rzeczywiście piękny. Ciekawe ile ma lat. Pięknie ma rozłożone gałęzie.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 08:03, 22 cze 2012

Do góry
Gratulacje i miłego dnia
Ogródek Hanusi po zimie 08:02, 22 cze 2012

Do góry
Moi goście ....dziś,a twoi pewnie tak.
Jeszcze dziś szybko szarlotkę do pieca wstawię.Obiad.....zięć osobiście rodzicom wykonuje i serwuje.
Mam wolne do kolacji.
Dla wszystkich zaglądających zostawiam szum traw i proszę o cierpliwość ....będę odzywać się w miarę wolnych chwil.

Mój jesienny ogród 07:59, 22 cze 2012

Do góry
Oj jak fajnie że odwiedza mnie Stara Gwardia, ja do Was też zaglądam, tylko u Marty niestety nie byłem ostatnio ale nadrobię.
Aniu, dzięki za pumilki( żółte dostałem) przeniosę je dzisiaj na suchą rabatę. Do rana był spokój, Ciekawe jak mu Ciebie z wodą, przy śniadanku luknę.
Marto, proces ten trwa przynajmniej od 13 lat, kilkanaście lat do tyłu wszystko było obsiane, krowy się pasły za ogrodzeniem a teraz nawet ciągnika ciężko spotkać nie mówiąc o koniu czy łaciatej.
Haniu, widziałem twoje piękne piwonie i goździki zawsze piszesz że u Ciebie zimno a wszystko szybciej kwitnie 2 tyg niż u mnie. Jak zakwitną moje liliowce mutanty to sobie zrobię z nimi fotkę że byście miały porównanie

skrzydlaki ginnala

palmowy już czerwienieje. Na koniec moje hosty.

Pozdrawiam, czekam dziś na paczkę to na pewno będą jakieś trawiaste nowości.
Moje ukochane miejsce na ziemi 07:54, 22 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

trochę z innej bajki......
na specjalne życzenie Krysi..........
fotel przemalowałam lakierobejcą pędzelkiem, trochę to trwało, bo malowałam dwie warstwy....

Pięknie Ci wychodzi to malowanie! Jestem pod wrażeniem - moje kolory

Agatko - pięknie wyszło !!! Krysia bardzo dziękuje i już wydała stosowne rozporządzenia. Pozdrawiamy.
Rododendronowy ogród. 07:47, 22 cze 2012

Do góry
Na dzień dobry zostawiam Wam widok mojego kozaka i mój ulubiony widok z okna jadalni i lecę na zakupy bo jutro Dzień Ojca i wiadomo kto przyjedzie.

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 07:46, 22 cze 2012

Do góry

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 07:42, 22 cze 2012

Do góry
A dziś na pomarańczowo
Kiedyś nie ubiłam tych kwiatów, nie tolerowałam zapachu lilii, a dziś się nimi zachwycam

Pogaduchy skowronków 07:33, 22 cze 2012

Do góry
U mnie jagodą nazywano borówkę czarną czyli czernicę,a borówką-borówkę czerwoną czyli brusznicę.
i już było jasne.
Chodziło się na czernice,albo na brusznice ,albo na maliny i poziomki.

Do czernic u mnie jeszcze daleko...za 2 tygodnie może.Nigdy prędzej jak w lipcu nie widziałam.
A pierogi z czernicą uwielbiam.
Jeszcze mam amerykankę zamrożoną,chyba dla gości pierogów nalepię jutro.
Miłego dnia!

Ogródek Hanusi po zimie 07:21, 22 cze 2012

Do góry
Witajcie, poranne słońce za chmurami się chowa,w nocy ciut pokropiło,w wątku wpisów przybyło.
Zapraszam na kawę.
I widok z zapachem zostawię.Taka róża rośnie obok mego wieżowca.

I lipy zaczynają kwitnienie

W cieniu - zacieniona 02:35, 22 cze 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Pozaglądałam sobie do środeczka...

Cieszę się,że kwiatom ...))))))))Piękne zdjęcia Bogusiu.Były może imieniny?Miłości i zdrówka nawet jak nie teraz.A z nudów to ja Ci zjem tą szarlotkę.Za lodami pistacjowymi nie przepadam zjedz sama Chyba,że to miętowe to się raczej nie podzielę ))Pozdrowionka
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 02:30, 22 cze 2012

Do góry
Krys napisał(a)
Irenko gratulacje ,kolejna setka i 600

Krys mamy takie same ostróżki mam nadzieję,że nie będziesz miała mi za złe ,że się podepnę pod to zdjęcie piękne?Nie mam na razie dostępu do swoich
Miła tak trzymaj niech się pocimy doganiając Cię
Ogrodnik mimo woli 02:07, 22 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)
Spoko koko...... dziewczyny...... jakoś to bedzie..właśnie testowałam wodę w oczku..i zrobiłam fik.i mokra do pasa....
Robota nie zając nie ucieknie.... powoli ogarnę..a jak nie ogarne też będzie.....tylko zrobiło mi się wstyd..bo ja nie mam czym się chwalić......kompletny misz-masz, ale towarzysko to chętnie się poudzielam..a do tego nikt nie musi pracować.....
Po folią basenową o grubości 1mm rozłożyliśmy zwykłą czarną grubą folię.... Do głebokości działania kretów daliśmy wełnę mineralną..... wyczytaliśmy, że jej nie lubią.... NIestety musiałam wyjechać i foto nie ma...

Z braku basenu już nie będę musiała zazdrościć ptaszkom

Rusałko,miałam wejść i napisać,że ta dziura to rzeźba niezły ryt w glinie nie zalewaj ,a tu Pędziwiatr już stoi we wodzie ))))))))))
Ogrodnik mimo woli 02:03, 22 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)
Dzieki zaglądajacym..... nie obrażcie sie, że każdemu nie odpisze... ale z powodu oczka....cierpią inne zakatki....też chcą się upublicznić na forum......

A z chrzcielnicą to się uśmiałam....... dobre..i inen hasął też. .. bo tak sobie pomyślałąm, że Ogrodowicznie mają nie tylko piękne ogrody, wielkie serca, ale i dużo dowcipu, humoru i inteligencji Brawo najsympatyczniejsze forum na świecie

A teraz moje ślicznoty co je chciałam w tym roku wyrzucić..... róże nn...... ile jeszcze maja pąków.... i w zależności od stopnia rozkwitu mienia się różnymi odcieniami....
Zbysiu..nie tylko szlachcianki są piękne

Piękne
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 00:57, 22 cze 2012

Do góry
Wyścig z czasem przed wyjazdem

kompoty i soczki truskawkowe zrobione, idę wieszać pranie i ....... dobranoc.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies