Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 08:44, 19 cze 2012

Do góry
Diana napisał(a)
dzisiaj byłam z wizytą u znajomych, którzy nabyli niedawno działeczkę
mają olbrzymie szczęście .........
Stoi tam śliczny domek któremu nic nie brakuje kuchnia, łazienka, sypialnia na piętrze, bieżąca woda, prąd wszystko b.ładnie wykończone........... tak, tak a to wszystko umiejscowione parę metrów od jeziora

ładne mebelki na drewnianym tarasie No i te duże drzewa......super.
Mają sporo trawy przed domkiem, z tyłu warzywka ,oczywiście kompostownik i tak wiele chęci !!!!!!!!!!
Jeszcze urzekła mnie brama wjazdowa taka stylowa
W tej chwili jest przed "renowacją"........ciekawa jestem efektu końcowego

pozdrawiam i czekam na efekty waszej pracy
Jak widać na zdjęciach pogoda była ładna............zdążyłam dojechać do domu,wjeżdżam do garażu i jak lunęło...........a do tego jeszcze porywisty wiatr..........

Faktycznie to duze szczescie!!!!sama sie ciesze ze udalo nam sie to kupic)))
Teraz trzeba brac sie do roboty.w pierwszej kolejności brama,a pozniej nasadzenia...
napewno dam zanc jak brama bedzie skonczona...
Faktycznie deszcz uchwycilas rewelacyjniete krople deszczu przepiekne...
Na okrągło:) 08:35, 19 cze 2012

Do góry
AniaK napisał(a)
Kuleczki okrąglutkie
A może przy tej rurze wokół Vanilki hortensje ogrodowe takie małe,nawet jak nie zakwitną to mają zgrabne kuliste krzaczki z ładnymi błyszczącymi liśćmi.Ale w tak zacisznym miejscu mają szansę kwitnąć co roku.

Oj, mam do myślenia

Myśl,myśl.Dodam,że niektóre pięknie się przebarwiają na jesień,np. jak ta między trawami

Liście długo się utrzymują, czasem muszę je obrywać zanim owinę włókniną na zimę.

Aniu, to ładnie nawet by było!
Na okrągło:) 08:34, 19 cze 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Gosiu......wiem specjalistka nie jestem, i zbyt pięknie tego nie narysowałam, ale tak szybciutko chciałam....moim zdaniem powinnas coś zimozielonego tam posadzić..bo tak troszke łyso będzie zimą

Oczywiście twój ukochany bluszcz poprostu pnie sie po tym murku.....spokojnie

Taka pobudka to ja rozumiem - kawa na monitorze

Jesteś wizjonerką Diano!!! Że też nikt wcześniej na to nie wpadł Myślę sobie, że można jeszcze zastosować Yarn bombing

http://joyerickson.wordpress.com/2011/09/04/the-new-graffiti/

Buziaki!
Bajkowy ogród Weroniki 07:58, 19 cze 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)

Ślicznie!... i widać nawet tą piekną piwonię
Ogrodomania Oli 07:58, 19 cze 2012

Do góry
ola napisał(a)
[

Olu, jaki piękny świeżutki tynk na domku! I widzę, że ogrodzenie też robicie. Dzieje się u Ciebie! Mam pytanie o drzewko parasol z załączonej fotki: co to za cudo?
Ogród w Alei Lipowej... 07:55, 19 cze 2012

Do góry
justi napisał(a)

Widzę mój ulubiony kształt rabat Pięknie! W tym roku ukorzenione mam 2 gałązki Annabellki z odkładów zeszłorocznych. Wszystkie patyki, które włożyłam do wody i ziemi po wiosennym cięciu padły. Nie wiem dlaczego. Z odkłądów mam też 2 pęcherznice i 1 jaśmin. Były dwa, ale pomyliłam kiedyś małą sadzonkę z chwastem i żęgnaj
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 07:52, 19 cze 2012

Do góry
Napewno zrobisz z tą 13 cuda

Ja swoje wyrzucam sukcesywnie i już niewiele mi ich zostało...może około 25-30. Do mojej syberii się nie nadają. Oryginalną ogrodowiczanką nie będę, ale wszytkim zakręconym bukszpanowo kibicuję
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 07:33, 19 cze 2012

Do góry
Oczywiscie dla wszystkich zawiedzionych jest i lawenda
tutaj akurat w studni...tz zbudowanej prowizorycznej studni na potrzeby strej orginalnej ponad 100-letnie pompy, jaka znalezlismy na posesji.. ale o tym kolejnym razem

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 07:24, 19 cze 2012

Do góry
Tak jak pewnie sami sie domyslicie ...Uwielbiam Oleandry i Perovskie... mam je wszedzie mysle,ze pokochalysmy sie glebokai odwzajemniona miloscia, miloscia od pierwszego wiejrzenia...

2-gi sezon u mnie...dobrze nam razem

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 07:20, 19 cze 2012

Do góry
a teraz troszke slonca i juz moje pierwsze nasadzenia aby wprowadzic troszke zycia w moj przyszly ogrod...

Oleander w towarzystwie perovski ( kupilam 10 krzewow ) przed bramka..

kolejne...

uwielbiam te kwiatusie, kwitna tylko 1 dzien ale za to kazdego nastepnego ranka pojawiaja sie nowe...uwielbiam

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 07:14, 19 cze 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Kasia, ale super zakatek Slicznie, bardzo mi sie podoba Fajnie, ze wkomponowalas trawy

No, ale ostrozki to Ty Kochana masz pierwsza klasa. Coraz bardziej ich pragne

dziękuję bardzo za wizytę i miłe słowa, wiem, że daleko mu do doskonałości, ale można już na coś rzucić okiem siedząc na ławce ) szczególnie jak podrosną miskanty i rozkwitną hortensje Limelight a jak kiedyś jeszcze będzie może tutaj żwirowe kółko no i oczywiście śliwa wiśniowa Nigra.... Trawy - miskanty posadzone zgodnie z projektem, a te male dałam narazie tutaj bo: 1) rozjaśniają troszkę tą zieleń 2) nie miałam co z nimi zrobić ))

Ostróżki są cudne w ubiegłym roku zapoznałam się z nimi, no a w tym chyba mnie polubiły )) bo rosną jak szalone, szczególnie te białe
Mój kawałek raju 07:11, 19 cze 2012

Do góry
Ufff! Zmieściłam się !
Aniu! Wielu cudowności w ogrodzie i zdrowia na co dzień,i szybkiego podwojenia wyniku!

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 07:10, 19 cze 2012

Do góry
Czesc V

Oprocz wspomnianej wisterii wchodzac po raz pierwszy za brame ujrzalam "zielona" sciane, ktora zrobila na mnie ogromne wrazenie...nie byl to zwykly zywoplot a mieniace sie i blyszczace liscie pomieszane z wybujala 2-ga wisteria ukryta na drugim koncu ogrodu...
jakiez bylo moje szczescie gdy okazalo sie,ze moja "zielona" sciana to krzewy, ktore nie zrzucaja tych wyjatkowych lisci na zime i jednosczesnie fantastycznie wygladaja porosniete stara wisteria, ktora po calej dlugosci opsypuje sie w maju kwiatami, ktorych fiolet idealnie kontrastuje z piekna zielenia...

Strat bylo niewyobrazalnie wiele ( rozana rabata ) ale wiedzialam,ze nie zaczynam od zera, ze cos jest, cos wykazalo sie niezwykla sila i wiara zycia wiec teraz po woli kolej na mnie i poczatek juz jest...
Zawsze marzylam aby po sobie "cos" zostawic, wiem,ze mieszkalo tutaj malzenstwo , ktore zmarlo w wieku 96 lat, tak, tak, 96 lat i do konca bardzo dbali o ogrod...
Postanowilam,ze zrobie wszytko aby uratowac co sie da z ich pracy, ich milosci do tej ziemi , aby to miejsce nigdy o nich nie zapmnialo... i dlatego walczylam o kazdy kwiatek, ktory samoistnie zakwital, bylinka, ktora w gaszczu chwastow wypuszczala choc 1 listek....
Duze tego nie ma ale odratowalam i rozsadzilam piekna kepe wysokich, rozowych anemonow...(zdjecia pokaze jak zakwitna pod koniec lipca), tysiace szafirkow, jakie wykopywalismy z traw, piekne irysy, ktore po rozsadzeniu niestety nie zakwitly tej wiosny ( mysle,ze przesadzilam je w zlym momencie) .
Za domem z drugiej strony, rowniez mamy teren, nie duzy ale jednak i co...na wiosne wielkie drzewo zaczelo puszczac liscie, liscie jak wachlarze... i oczywiscie co moglam zrobic..hm? oczywiscie popedzilam po sasiada a on z usmiechem kazal mi czekac do sierpnia a wtedy sama sie przekonam...
A wiec czekalam, czekalam i sie doczekalam...nigdy w zyciu nie jadlam nic smaczniejszego niz te " figi" ktore uwielbiamy nad zycie...

Ogród w Holandii 06:54, 19 cze 2012

Do góry
Setnie się bawię wizytując Twój watek,
Zatkanie dziury na początek,
tylko jeszcze trawka i będzie cacy!
Ale nic nie przychodzi bez kasy i pracy!
Życzenia zostawiam i z działki kwiatek
Niech w każdej dziurze kwitnie dostatek!

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 06:54, 19 cze 2012

Do góry
Gratulacje piękna ta angielska sesja
p.s. a ile przywrotników )

Mój kawałek raju 06:47, 19 cze 2012

Do góry
Aniu, najserdeczniejsze gratulacje I zyczenia wielu cudownych dni
U Oci ... 06:45, 19 cze 2012

Do góry
ocia79 napisał(a)
Konstrukcja

Super!!! Ale mnie zmobilizowalaś aby do stolarza polecieć i zamówić do siebie na taras kuchenny!!!
Mój kawałek raju 06:45, 19 cze 2012

Do góry
Ania, gratulacje
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 06:44, 19 cze 2012

Do góry
Czesc IV

W momencie gdy maz "czyscil" ogrod ja musiala zatwierdzic wyciecie kazdego chwasta i krzaka, bo moze moglby nie zauwazyc jakis skarbow jakie mogly kryc zastane " zarosla"...
Na poczatku zauwazylam niby krzew niby drzewko ale jakies dziwaczne w dodatku kujace...czyli nie bardzo zyczliwe...ale co tam, najpierw trzeba sprawdzic co to jest???????
Jak sie zapewne domyslacie znowu popedzilam po naszego znawce, ktory gdy mnie widzial chyba 5 raz w ciagu 2 dni mialam wrazenie ze pozamyka na spusty wszystki okiennice i wystawi kartke,ze wyjechal na dlugi urlop..., oczywiscie nic takiego nie zrobib bo to cudny czlowiek, ktory od 2 lat jest u nas niemal codziennie i przynosi mi na kiolacje swojskie jajeczka od wyjatkowo szczesliwych kokoszek, ktorym poswieca wiekszosc wolnego czasu...
Kolejna wizyta, kolejna analiza i okazalo sie,ze znowu mialam prawo nie wiedziec co przetrwalo w naszym ogrodzie....okazalo sie ze przed domoem mamy...granat hahahhaha tak kochani, granat w calej okazalosci !!!!!!

Na jesien mial drzewo oblepione wielkimi owocami ktore na poczatku byly jasno zolte a biegiem czasu dojrzewajac zmienily sie w piekne ciemno czerwone kule, ktore wygladaly nieziemsko...
Zielono mi! 06:43, 19 cze 2012

Do góry
Moje najnowsze nabytki starociowe. Oliwka doczekała donicy, o jakiej myslałam.

Z pięknymi motywami drzewka oliwnego.

Poza tym korytko.

I panna biała, jako komplet do panny ciemnej.

Ceny śmieszne.
Aranżacja panien czeka, na razie stoją, a ja myślę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies