Piękne te wianki Moja ulubiona tradycyjna kolorystyka Ja dziś na Broniszach kupiłam ozdoby do mojego wianka, w takich samych kolorach..
Właśnie wykańczam mój wianek, mam nadzieję że też Was zaskoczę Wczoraj do 2 w nocy szyłam główny element mojego wianka..
Do zobaczenia później.
pozdrowienia dla Waszystkich zawiankowanych ogrodowiczan
Czas na okrywanie, czas, róbcie to okrywajcie, sypcie kopczyki, U mnie suchusieńko i bez śniegu, a rankiem na Bronisze skoczyłyśmy z Hanią i kolejny wianek Haniowy uwiłyśmy
Zaraz pokażę jakie Hania miała łapki po tym świerku
Teraz małe przygotowania, trochę domek ogarnąć, żeby sobie wstydu nie narobić No i po bułki jechać
Dziewczyny dziękuję za pochwały .Taki wianek wykonany własnoręcznie to ogromna radocha .
Joluś gwiazdki kupiłam w OBI , są z drewna , ale miękkiego .Łatwo zrobiłam w nich od spodu otwór cienkim gwoździkiem , tak na 1cm głeboko , włożyłam szpilkę łepkiem do środka i wbiłam w podkład .
Danusia tak zachęca do robienia wianków , że nie ma opcji aby nie spróbować .
Pierwszy z wianków , to podkład słomiany owinięty jutową taśmą , całość łącznie z ozdobami poprzypinałam szpilkami krawieckimi .Jak się opatrzy wystarczy powyciągać szpilki i ozdobić w dowolny sposób.
Drugi wianek , to podkład słomiany owinięty wełną, do tago dodam kwiaty filcowe , a na razie powbijałam perełki na szpilce.
A ten czeka na swoją kolej , będą dodatki w kolorze lila .Kolor ten pojawi się na choince i paru drobiazgach we wnętrzu.
Ewus zagladam za kazdym razem z wielka radoscia i przyjemnoscia!!!!!
zdjecia sliczne pokazalas, zazdroszcze wycieczki a wianuszek...cudenko....razem zrobimy jeszcze ladniejszy!!!!!
u mnie dzisiaj zimno brrrr ale co tam, sciskam bardzooooo cieplutko i radosnegio weekendu zycze!!!!!!
Beatko u nas w nocy prószył śnieg będzie pięknie na św. Mikołaja .
Ja podpatruję różne pomysły i myślę..., myślę.....zbieram jakieś materiały , ale nie trafiłam jeszcze na super dodatki, więc mój wianek bedzie trochę później
Całuję Cię mocno
Ja też zazdroszczę Ci bliskości Kapiasów, fajnie jest miec taki olbrzymi punkt sprzedaży ale i obserwacji blisko. Widzę ze Ula i Ciebie namówiła na robienie wianków. Na świeta musi w domu byc ozdobnie i uroczyście. Miłej pracy.
Wczoraj spotkała mnie miła niespodzianka, moja praca sprzed 28 lat ( plakat ) jeszcze służy jako pomoc naukowa w jednej z klasopracowni. Byłam wzruszona i zaczęłam się zastanawiać, gdzie moje zacięcie artystyczne sie podziało ? Muszę więc chociaż wianek zrobić własnymi rączkami
I jestem na bieżąco, obejrzałam zmiany, coraz ładniej, oczywiście rosliny ogrodowiskowe i zawijaski z bukszpanu
zachwyciłam się dekoracjami do przedszkola, no świetne są, wesołe i zadziorne
maluchy zdązyły w międzyczasie sporo podrosnąc, niebawem masz pomoc w ogrodzie
pozdrawiam i ciekawa jestem, jaki wianek uplecisz po jutrzejszej premierze u Danusi