Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:35, 17 cze 2012

Do góry
A teraz dla Justyny inspiracje na rabty przy domu. Czyli bukszpan w różnych kombinacjach
Z lawendą

Lawendow-żurawkowo

Z Liliowcami stella d'oro i żurawką

Z różą okrywową fairy

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:31, 17 cze 2012

Do góry
zaczęło się od małej kompromitacji ... poza walorami roślinnymi w Ogrodzie na Rozstajach należy koniecznie spróbować soków ... sama natura w wersji pokrzywa ... pietruszka ... owocowe ... same nazwy i świadomość z czego to nie specjalnie mnie przekonały ... i tu miałam dysonas ... każdy kto zatapiał usta w zielonej cieczy miał idiotycznie błogi wyraz twarzy ... hmm ... z niepokojem i z góry upatrując miejsce w które wyciepam sok stanęłam w kolejce z Marysią ... patrzę i mam coraz bardziej zaciśnięty przełyk bo ciecz w kubeczku więcej niż podejrzana ... jakaś beżowa spieniona breja ... no stwierdziłam, że nikt mi nie będzie tu wciskał pięknych szat a cesarz nagi i mówię do Marysi, która mnie zapewniała, że soczki przepyszne:

- Marysiu ... no nie powiesz mi, że ta podejrzana beżowa breja jest w stanie smakować ... to nie wygląda ... stosownie się wykrzywiłam ...
na co Marysia
- yhm ... dlatego ja kawy nie piję ...
........................................................... ...
i kawa i soczki były przepyszne ... ciacho było potem po drodze sztuk kilka ... i w domku bo strefa była

Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:31, 17 cze 2012

Do góry
Ocia robi się
Wczorajsza wizyta GabiK z M i Laurką

Laurka chyba zadowolona

I próba nocnika w macierzance

Ładniejsze fotki zrobił Jarek. Musimy poczekać aż wrócą z urlopu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:14, 17 cze 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

witam z kawusią ... w Młodzawach było pięknie i hostowo ... na dobry dzień

Też mam na dole przy fotelu kawusię
cieszę się, że miałaś udany wypad a kupiłaś coś?
jakby co, odbieram cię z dworca

oj ... te lilie wodne bo tak się to chyba nazywa ... je można było kupić ale ja nie mam oczka wodnego ... o rany Ania robi !!!... no to koniecznie muszę do Młodzaw pojechać i w sierpniu jej zawieść ... tylko czy to drogę na sucho wytrzyma ... ???

poza nimi były hosty ... takie jak na fotkach u mnie ... tzn nie wszystkie te niebieskie i dużo rojników które brałam już w zeszłym roku ... nic nie kupowałam bo nie wzięłam kasy ale mam zamiar wrócić po hosty ... apropo host to być może przyjaciółka mi przywiezie worek cebulek ... tylko ona jest jeszcze bardziej zielona niż ja i nie mam pewności czy to będą cebulki host ... czekam aż mi przyśle zdjęcia tego co z tych cebulek u nich wyrosło ... istnieje domniemanie że to będą makro hosty

jak to dobrze czasami nie brać kasy, bo chciejstwa są czekam, co tam dostaniesz
a ja wczoraj wykupiłam 14 żurawek, tylko tyle mieli i jak ja zrobię to co planowałam z taka mizerną ilością
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:12, 17 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Constance Spry wdziera się z ulicy do ogrodu bo koniecznie chce się przejrzeć w lustrze

Cudnie jej w tym lustrze!

A jaka ciekawska, nie wystarczają jej widoki z ulicy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:11, 17 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

oj ... te lilie wodne bo tak się to chyba nazywa ... je można było kupić ale ja nie mam oczka wodnego ... o rany Ania robi !!!... no to koniecznie muszę do Młodzaw pojechać i w sierpniu jej zawieść ... tylko czy to drogę na sucho wytrzyma ... ???

poza nimi były hosty ... takie jak na fotkach u mnie ... tzn nie wszystkie te niebieskie i dużo rojników które brałam już w zeszłym roku ... nic nie kupowałam bo nie wzięłam kasy ale mam zamiar wrócić po hosty ... apropo host to być może przyjaciółka mi przywiezie worek cebulek ... tylko ona jest jeszcze bardziej zielona niż ja i nie mam pewności czy to będą cebulki host ... czekam aż mi przyśle zdjęcia tego co z tych cebulek u nich wyrosło ... istnieje domniemanie że to będą makro hosty
Ogród Magdalenka 11:09, 17 cze 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Na poprawę humoru po meczu ... za zgodą Ani_Studio mogę pokazać mój ogródek tak, że sama nie mogę się napatrzeć Aniu ... bardzo dziękuję ...

cudownie, nie dziwie sie ze, nie mozesz sie napatrzec, ja rowniez!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:00, 17 cze 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:59, 17 cze 2012

Do góry
Ogród z perspektywą na przyszłość 10:54, 17 cze 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Proszę o podpowiedz. co sądzicie. Powinnam je na tejrabacie mieć uporządkowane czy rozrzucone?

TAK: ??

Zdecydowanie TAK! Super to wygląda.

tak, b. ładnie

Moniko, też jestem za tą opcją ślicznie
część żurawek rośnie u mnie na słońcu i nic im nie jest, a część w półcieniu; dzis sadzę nowe
pozdrawiam
Ogród Magdalenka 10:48, 17 cze 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Witaj Madziu !

Jeszcze nie miałam okazji podziękować za super spotkanie a ujęcie z doniczkami jest moim numerem jeden

Miniaturowy ogródek 10:41, 17 cze 2012

Do góry
Dziś jest święto krasnoludka
bo Laurka jest malutka
na paluszkach liczy sama
i uśmiecha sie od rana.
Mama z tatą są szczęśliwi
czemu nikt z nas się nie dziwi,
a więc niech im rosnie zdrowo
i świat widzi kolorowo.

Wszystkiego najlepszego dla Laurki w Dniu Imienin.

Ogród u stóp klasztoru 10:37, 17 cze 2012

Do góry
Teraz zerknąłem na pocztę i zobaczyłem, że urodziny miałaś. Mam nadzieję, że jeszcze świętujesz? Wszystkiego najlepszego

Ogród Leny. 10:31, 17 cze 2012

Do góry
Konstancjo dziękuję a stronkę prześledzę z chęcią
Monia cieszę się że mnie odwiedziłaś

Dalsze zdjęcia...

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:30, 17 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Constance Spry wdziera się z ulicy do ogrodu bo koniecznie chce się przejrzeć w lustrze

Cudnie jej w tym lustrze!
Początki w Kruklandii 10:29, 17 cze 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Hej Juzia,

Popatrz na moja klosowke

Niska

I jej najblizsza sasiadka, juz kwitnaca. Kupowane obie w tym samym miejscu i czasie

Takze sie nie stresuj swoja

No i na wszelki wypadek, gdybym nie zdazyla, gratki na okolicznosc 2x 100

Już się nie stresuję

Dzięki za kwiatuchy!!!
Wichrowe wzgórze 10:05, 17 cze 2012

Do góry
Wichrowe wzgórze 10:04, 17 cze 2012

Do góry
Claire Austin - kupiłam jej więcej, chyba 10szt., żeby dekorowały wielki, okrągły klomb przy zajeździe przed domem. Już mi się podoba, choć to dopiero pąki. Miała być biała i pewnie taka będzie, ale w pąkach ma śliczny, śmietankowy kolorek. Szkoda, że pączusie wymęczone przez deszcze, ale jest ich sporo na krzaczkach, więc myślę, że będzie na co popatrzeć. Miejsce tam mają dobre, bo jest troszkę cienia w ciągu dnia, więc może kwiaty nie będą takie krótkotrwałe jak u innych austinek. Już widzę, porównując do Munstead Wood, że pąki rozwijają się znacznie wolniej.

Wichrowe wzgórze 10:03, 17 cze 2012

Do góry
Munstead Wood - ,śliczna barwa kwiatu.
Mój aparat nie potrafi go odzwierciedlić, ale jest naprawdę niezwykły, ciemnofioletowo-burgundowy.

Ogród Leny. 09:39, 17 cze 2012

Do góry

Bardzo lubię "grę cieni i poświaty"

Tutaj widać hortensje na pniu - będzie obficie kwitła

Guzikowiec zaczyna wykształcać "kuleczki"

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies