Aniu spacer nad Wisła to super sprawa szczególnie dla mnie bo nie mam żadnej rzeki ani jeziora w pobliżu ale szkoda ze nie byłaś u Ani choc doskonale to rozumiem bo to kawał drogi .Pozdrawiam serdecznie.
jestem pod wrażeniem tych hortensji... nie z powodu ich urody ale że przetrwały Przesadzałam je jak już miały pąki więc wziełam poprawkę na to że nie przezyją, a one wzieły i się przyjeły
Danusiu a ja właśnie byłam u Ciebie i pisałam to samo ale zadzwonił telefon i zrezygnowałam z pisania bo musiałam pogadac. Mnie tez wiele radości sprawiła rozmowa z Tobą ( i wspólne moczenie nóg
;).Miło się rozmawiało i mam nadzieję że jeszcze będzie podobna okazja by się spotkac..
szałwia po ścięciu przekwitłych kwiatów ponownie zakwitła
macierzanka w gazonach zaczeła się rozrastać
i nówki posadzone RH i śliwa, muszę chyba jeszcze dokupić dwa RH
Witaj
Zaczęłam podczytywać Twój watek i tu mnie wcięło!!
Pięknie!! moje kolory!!
Nie moge sie napatrzeć na bodziszki!! A co to takie po lewej stronie niebieskie kłosy?
Przetacznik ?szałwia?
Między bodziszkiem a piwonią- hosty?
jeszcze raz powiem -piekna kompozycja! gratuluję.bedę czytać dalszy ciąg!.Pozdrawiam
Oj jakie cuda u Ciebie!!!! Podziwiam i serdecznie pozdrawiam m
Dziękuje za pozdrowienia Moniko.Jakie tam cuda ,ot przy skromnych nakładach finansowych powoli realizowane marzenie o miejscu do wypoczynku.Ale dziękuje jedynie mogę sobie przypisać podziw do wytrwałości ,pracy w nim już 20 lat.
popatrzyłam i wtrącę się ) najpierw bym wyciągnęła zza drzewa i drabiny bukszpana bardziej do przodu, może nawet w to miejsce gdzie obecnie masz irysy bo nie będzie go widać jak rabata zarośnie. Może tam od tyłu dasz irysy? ale żeby się wychylały ) ja bardzo lubię irysy i mam ich już sporo i napewno będą u mnie )
Jak róże to koniecznie musi być lawenda (jak dla mnie oczywiście)
a do tego A. mollis )
Szałwia pięknie i dość wysoko rosnie, ale np. w tej chwili ścięłam ją i wygląda nieciekawie ) sugeruję nie sadzić na pierwszym planie ale warto ją mieć