żurawki poczyściłam z po przypalanych liści , część wykopałam, rozluźniłam podłoże i ponownie posadziłam , mam nadzieję, że teraz będą sobie po prostu rosły
Variegatusy ładne. Mam prośbę, Madziu możesz im pyknąć fotkę z bliska i tak jakoś w cieniu żeby słońce nie świeciło. Chciałam się przyjrzeć czy podobne do Morning. Wiem że w necie dużo zdjęć, ale które prawdziwe...
Justi proszę kilka ujęć Variegatusa
... Variegatus jest dużo bardziej widoczny niż Morning
A ja mam pytanko, co to za małe roślinki przed żórawkami i trawami ?
Dla Was Kochane ... trochę zżółkła ...ale wypuszcza świeże listki... czy teraz ją jeszcze czymś zasilić... na jesień koniecznie potas , to wiem, ale czy saletrą wapniową jeszcze mogę ją podlać ...ktoś wie?
Variegatusy ładne. Mam prośbę, Madziu możesz im pyknąć fotkę z bliska i tak jakoś w cieniu żeby słońce nie świeciło. Chciałam się przyjrzeć czy podobne do Morning. Wiem że w necie dużo zdjęć, ale które prawdziwe...
Justi proszę kilka ujęć Variegatusa
... Variegatus jest dużo bardziej widoczny niż Morning
Powojniki recta mundschurica - zaczynają kwitnąć - to ich 1 rok u mnie więc jeszcze delikatnie....
wszystkie powyższe uwagi dotyczą tez powojnika Jiska:
pierwszy kwiatek Polish spiryt - a , ale pąków na mnóstwo jeszcze w tym roku liczę na burzę kwiatów:
i szczyt sezonu dla Gipsy Gueen :
A teraz trochę aktualności z ogrodu:
rozchodnik okazały, dopiero szykuje się do kwitnienia - bardzo go lubię i mam u siebie 6 szt. różnych gatunków ten jest największy, ale tez jako największy go kupiłam, pozostałe u mnie "dojrzewają"
Przetacznik i szałwia już nie kwitną, teraz czekam na "drugą odsłonę" przetaczników i zakwitnięcie rozchodników:
Dziś, cały dzień spedziliśmy w Poddębiu, gdzie odbieraliśmy Maję z kolonii . Czasem gdy nad morzem jest piekna pogoda myślę sobie że nie trzeba jechac do Grecji bo u nas jest tak pięknie... tylko żeby ta pogoda była. Dziś było pięknie :
Moja rodzinka (bez syna, który nie był chętny jechać 200 km po siostrę..)