Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje poletko

Moje poletko

Moniika 23:19, 04 sie 2012

nebel napisał(a)
Tak Celinko, bardzo mi sie podoba ten zestaw, lubię lawendę, a i liatra jest dobrym uzupełnieniem bo trochę wyższa. Ale w takim razie jaki kolor rozchodnika wybrać, żeby nie było za fioletowo czyli zbyt monotonnie? Albo może coś jeszcze innego, bo rozchodnik ma liscie w takim samym kolorze jak lawenda. Białą liatrę? kiedy ta Twoja bardziej mi się podoba. Co byś mi radziła?

Ewus! Kolor liści rozchodnika są inne zupełnie od liści lawendy nie są razem monotonne kolor błękit- fiolet lawendy dobrze polaczyc z białym ...
nebel 23:21, 04 sie 2012

Monika352 napisał(a)
Mam, ale muszę specjalnie zmieniać komputer żeby wstawiać zdjecia bo na Ogrodowisko nie da sie wstawić zdjecia z I-pada, z którego właściwie od jakiegoś czasu non stop korzystam.. Ani z telefonu I- phone, muszę pożyczać komputer od syna , przerzucić na kartę pamięci i dopiero wtedy wstawiać... Dlatego nie zawsze mam na to siły.. Szczególnie ze moj syneczek nie jest chętny do pozbywanie sie komputera wieczorem
Ale jak będę miała okazje to wstawie - tez jest ładna ta moja kompozycja chociaż przetacznik już nie kwitnie przycielam go... Ale trawy ozdobne ślicznie wyglądają mam tam tez posadzone trzy bylinoweowojniki nie rozrastajace sie za bardzo.

No własnie Moniko, zdjęcia najlepiej przemawiają, a najbardziej takie zrobione z pewnej perspektywy, a nie sam kwiat
Celina 12:01, 05 sie 2012

Monika352 napisał(a)

Tak Celinko, bardzo mi sie podoba ten zestaw, lubię lawendę, a i liatra jest dobrym uzupełnieniem bo trochę wyższa. Ale w takim razie jaki kolor rozchodnika wybrać, żeby nie było za fioletowo czyli zbyt monotonnie? Albo może coś jeszcze innego, bo rozchodnik ma liscie w takim samym kolorze jak lawenda. Białą liatrę? kiedy ta Twoja bardziej mi się podoba. Co byś mi radziła?

Ewus! Kolor liści rozchodnika są inne zupełnie od liści lawendy nie są razem monotonne kolor błękit- fiolet lawendy dobrze polaczyc z białym ...

Poza tym różnicuje rabatę kształt ich liści jest inny !! I może tak sie zdarzyć ,ze lawenda przekwitnie a rozchodnik dopiero zacznie kwitnienie. Jeśli faktycznie boisz sie monotoni to liatra biała jest oki. ale posadź ją trochę z tyłu ,bo jak przekwitnie to jest mało dekoracyja. z przodu daj coś co ma liście dklugo i przebarwiaja sie na jesieni.
nebel 12:45, 05 sie 2012

Celina napisał(a)

Poza tym różnicuje rabatę kształt ich liści jest inny !! I może tak sie zdarzyć ,ze lawenda przekwitnie a rozchodnik dopiero zacznie kwitnienie. Jeśli faktycznie boisz sie monotoni to liatra biała jest oki. ale posadź ją trochę z tyłu ,bo jak przekwitnie to jest mało dekoracyja. z przodu daj coś co ma liście dklugo i przebarwiaja sie na jesieni.

Dzieki Celinko, tak bym chciała zrobić, ale potrzebuję właśnie takich informacji o roślinach. Kwiatów, bylin i itp. do tej pory w ogóle nie było w moim ogrodzie, więc każda podpowiedż czy zdjęcia o różnych porach roku roślin bardzo mi pomagają. Ale najważniesze są nazwy roślin, wtedy mozna dalej szukać, czytać. Dlatego bardzo Ci dziękuję za pomoc, bo od czegoś muszę zacząć, a i tak przecież trzeba to wszystko dostosować jeszcze do specyficznych warunków jakie u mnie panują.
Miłej niedzieli.ewa
Celina 20:46, 05 sie 2012

Właśnie wróciłam z ogrodu Ani ASC.
Fantastyczne spotkanie i cudowne relacje ! i zdjęcia pokazujące obłędny ogród Ani !
Ilość Gości imponująca!
majkel0326 20:55, 05 sie 2012

Celinko,wpadłam się przywitać wieczorkiem i sprawdzić jak Tobie niedziela minęła.Rozchodnik też mam i sobie chwalę.Nawet rozsadziłam sobie w kilka miejsc
Moniika 21:00, 05 sie 2012

Celina napisał(a)
Fantastyczne spotkanie i cudowne relacje ! i zdjęcia pokazujące obłędny ogród Ani !
Ilość Gości imponująca!

Ależ miałaś fajnie.... szczerze zazdroszczę Ile osób było? Masz zdjęcia? Pozdrawiam M
Celina 21:08, 05 sie 2012

Po rannym deszczu, popołudnie słoneczne i upalnie
deszczowe fotki róż.zanudzam nimi ale je uwielbiam

Celina 21:10, 05 sie 2012

Monika352 napisał(a)

Ilość Gości imponująca!

Ależ miałaś fajnie.... szczerze zazdroszczę Ile osób było? Masz zdjęcia? Pozdrawiam M

Moniczko ja wróciłam wirtualnie ,bo niestety w realu mnie tam nie było! i odżałować nie mogę!!!
adka 21:17, 05 sie 2012

Witaj Celinko
Niestety nie mam wątku jeszcze, może w przyszłym roku.Natomiast mogę ambitnie przyznać,że zamieniłam całkowicie telewizję na Ogrodowisko.Pochodzę z okolic Włocławka.Serdecznie pozdrawiam i nadal podczytuję Twój watek.