Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:36, 13 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko ja też lubiłam wspinaczki ale teraz siedzenie za ciężkie mnie biała lawenda zmarzła pozdrawiam

Tak przypuszczałam, że wspinaczki i twoja domena
lawenda przetrwała, ale nie wszystkie, w innym miejscu też mi wymarzła

i brunery Jack Frost chyba; posadziłam wokół tulipanowca i białych lilii, taka chyba skarpeta
w sumie posadziłam tam 12 szt., jak się rozrosną powinno być chyba dobrze

A mi brunera wymarzła. W przyszłym tygodniu jadę po nową.
Pozdrawiam Irenko, nie nadązam za Twym wątkiem
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 14:35, 13 cze 2012

Do góry
No dobrze, pora na ogród

Powojnik Błekitny Anioł zbiera się do kwitnienia

Ogródek Hanusi po zimie 14:31, 13 cze 2012

Do góry
Piwonie kłaniają się Państwu i dziękują za pochwały!

I jeszcze takie ....w środku białe,a zewnętrzne płatki lekki róż.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:17, 13 cze 2012

Do góry
i kolejna róża kwitnie
Diamentowy ogród 14:08, 13 cze 2012

Do góry
Przesadziłam trzy rh białe na tyły kącika japońskiego, dosadziłam kosodrzewinki (które M na zapędy przycinać w miniaturki) i 3 konwalniki na miejsce, przy którym będzie ciurkadełko
W planie Miskanty z tyły po prawej stronie obok rh i azalie japońskie w przodu po prawej stronie....
Marzy mi się jeszcze taki niby strumyk przez środek z karmnika ościstego...

Diamentowy ogród 14:05, 13 cze 2012

Do góry
Nastepnie rabata zachodnia od strony tarasu z orzechami włoskimi w roli glównej.
Było:

Jest:

Było:

Jest:

Mój M jakiś czas temu biegał z roundupem...
Muszę dowieźć eko-lignitu I trawa do poprawki
Ale nawet nie wiecie jaka byłam zmęczona i dumna z siebie Trochę darniny wyciętej przydało się na łatanie dziur w trawniku za domem
Diamentowy ogród 13:59, 13 cze 2012

Do góry
Postanowiłam w końcu - koniec narzekania na chroniczny brak odpowiednich pieniążków na nasadzenia - biorę się do roboty! Wiem, że przygnębiające jest to jak kupię trochę roślin a one "giną" w tych moich areałach... ale to przecież nie przeszkadza w robieniu porządku na tym co już mam
Zrobię tak jak radzicie - po kawałku, nie chaotycznie - najpierw jedna rabatka, potem druga itd.
Zarys moge robić, prawda?
Mój ogród rozrysowywany na kolejnych kartkach ciągle zmienia swe oblicze, ale czas na działanie Kupiłam nóż do kancików i ruszyłam w tan

Na pierwszy rzut poszła rabata południowa od wyjścia na taras z gabinetu (prawa strona kuchni).
Było:

Jest:

Niestety nie wyszło tak pięknie z kancikami jak bym chciała, okazało się, że większość zielonego tam, to jednak nie trawa a chwaściory... musze dosztukować bądź dosiać w zakola

Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 13:58, 13 cze 2012

Do góry
nika napisał(a)
A to mój dzisiejszy zakup... jak zwykle nie mogłam się powstrzymać

Jak tak dalej pójdzie, to będę musiała sobie sama założyć embargo na zakup roślin

ale brzydactwo żeby nie zauroczyć tylko
Mój kawałek raju 13:48, 13 cze 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

O, co ja wdzę, dmuszka widzę! przy żółtym liliowcu, nie wyrzucaj go, zatrzymaj go na nasionka, Trzy razy teraz siałem i nic. Chcę się zapisać na nasiona b. ostróżki. Biały powojnik piękny, kwiaty chyba ma duże, co? Na koniec, mam pytanie czym jedziesz do ASC. U mnie całą noc leje zaraz idę zobaczyć czy nie narozrabiało. A jeszcze mi się przypomniało. Jak już Marta wspomina o winie to masz u siebie dobre winogronka? Ja żadnych ciągot do nałogów nie posiadam, więc jakąś produkcję spokojnie mogą zacząć. Posłuchałem trochę wczoraj szczególnie Священная Война robi wrażenie. Miłego dzionka z deszczem, Ci życzę.

Robert dmuszki wywaliłam jesienią, bo podobnież nie zimują a ten przy O'ro wykiełkował też byłam zaskoczona w tamtym roku miałam chyba 4 kępyoki zapiszę b. ostróżka tak powojnik ma duże kwiaty, co do winogron, ciemne winogrono bardzo zimą ucierpiało odbiło z jednej odnogi , reszta uschnięta, kret podkopał korzenie a mróz dokończył,a w tamtym roku tak wyglądało, okno na tarasie było całe w gronach, już go nie ma , także będzie może trochę winogron, ale tylko dla siebie

to na winogrona do mnie, u mnie aż nadto!
Mój kawałek raju 13:46, 13 cze 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)

]

....ale ma bomba ułożone płatki

faktycznie!!

owocnej pracy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:39, 13 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)

tu z kolei są 3 gatunki i razem z trawami ładnie sie rozrastają

Ale śliczne okazy!

Ta jasno czerwona-różowa jak sie nazywa??? Masz gdzieś zapisane??? fajna jest.... gdzie zamawiałaś??

Mam wydrukowane zamówienie, ale w domu, tylko jak rozpoznać po nazwie; chyba sprawdzisz ten sklep i nazwy;
znalazłam w mailu; oto strona i brałam 3 rodzaje, to pooglądaj

http://www.roslinywodne.com/lilie-wodne-cat-13.aspx

1.Hercules
2.Mahogany
3.Autumn Leaves

1 i 3 brałam po 10, a 2 5 szt.; zerknij
To będzie zaczarowany ogród 13:29, 13 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Uff... skończyłam obsadzanie mojej rabaty kwaitowej, teraz tylko czekać aż sie rozrośnie i zakwitnie w pełni

piękna rabata
czy tam tylko jednoroczne? i czy one w cieniu dadzą radę, np. słońce do 12, a potem cień i może info jakie rośliny tam rosną

Rabata jest w słońcu praktycznie cały dzień, dopiero po 17 jest w cieniu.
Co na niej rośnie... chyba łatwiej powiedzieć czego tam nie ma
nie pamietam wszystkich roślin ale sa na pewno : ostrózki, ostrózki jednoroczne ( ale nie wiem gdzie wyrosły ) łubin, naparstnice , szałwie, lilie, mieczyki, róże, anabellka, i cała masa jednorocznych kwiatuszków których nzaw nie pamietam , sianych z nasionek. Caloś uzupełnia niezliczona ilość surfini, czekam teraz aż zakryja beton, Może teraz tego nie widac ale tak naprawde kwitnie tam dopiero polowa roślin, czekam na lipiec
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:25, 13 cze 2012

Do góry
i białą ostróżka, co miała być fioletowa

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:12, 13 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

tu z kolei są 3 gatunki i razem z trawami ładnie sie rozrastają

Ale śliczne okazy!

Ta jasno czerwona-różowa jak sie nazywa??? Masz gdzieś zapisane??? fajna jest.... gdzie zamawiałaś??
Mój kawałek raju 13:05, 13 cze 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
]

....ale ma bomba ułożone płatki
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 13:05, 13 cze 2012

Do góry
A to mój dzisiejszy zakup... jak zwykle nie mogłam się powstrzymać

Jak tak dalej pójdzie, to będę musiała sobie sama założyć embargo na zakup roślin
Mój kawałek raju 13:04, 13 cze 2012

Do góry
Aniu...jakie zadbane!!!!
Mój kawałek raju 13:02, 13 cze 2012

Do góry
U mnie piękne słońce ani kropelki deszczu nadal, prace w ogrodzie zaplanowane na popołudnie teraz za gorąco
Mój jesienny ogród 12:57, 13 cze 2012

Do góry
Nie dziwię się 2 m wody to po prostu masakra, muszę kiedyś porozmawiać o tym z Tobą. Ja mam do rzeki tylko 1 km, niby blisko, ale powódź mi nie grozi, jestem za wysoko. Zalewa mnie woda gruntowa gdyż stoję na ile, jest tak twardy jak beton i wody nie przepuszcza. Moja sytuacja się pogorszyła gdyż podnieśli drogę i wszystko spływało do mnie, musiałem usypać wał wzdłuż ogrodzenia. Jak kopałem kanał to ziemie wysypywałem pod ogrodzenie i teraz mam spokój. Jednak jak doleje to później przesiąka pod fundamentem ale przynajmniej powoli. Pokażę jak kładłem rury. To zdjęcia z jesieni, bo latem położyłem i na drugi dzień poszła burza i rury powyrywała mi woda. Na rurach zrobiłem rabatę i powiększyła się o 30 cm

Rura idzie w poprzek wjazdu do kamienia i wzdłuż tych małych do końca, na wjazd też wysypałem ziemię z doła pod trawiastą rabatę. Podniosło się około 5 cm.
Bodziszki - Geranium 12:55, 13 cze 2012

Do góry
Bodziszek żałobny [mam go od Joku].
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies