Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:25, 13 cze 2012

Do góry
i białą ostróżka, co miała być fioletowa

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:12, 13 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

tu z kolei są 3 gatunki i razem z trawami ładnie sie rozrastają

Ale śliczne okazy!

Ta jasno czerwona-różowa jak sie nazywa??? Masz gdzieś zapisane??? fajna jest.... gdzie zamawiałaś??
Mój kawałek raju 13:05, 13 cze 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
]

....ale ma bomba ułożone płatki
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 13:05, 13 cze 2012

Do góry
A to mój dzisiejszy zakup... jak zwykle nie mogłam się powstrzymać

Jak tak dalej pójdzie, to będę musiała sobie sama założyć embargo na zakup roślin
Mój kawałek raju 13:04, 13 cze 2012

Do góry
Aniu...jakie zadbane!!!!
Mój kawałek raju 13:02, 13 cze 2012

Do góry
U mnie piękne słońce ani kropelki deszczu nadal, prace w ogrodzie zaplanowane na popołudnie teraz za gorąco
Mój jesienny ogród 12:57, 13 cze 2012

Do góry
Nie dziwię się 2 m wody to po prostu masakra, muszę kiedyś porozmawiać o tym z Tobą. Ja mam do rzeki tylko 1 km, niby blisko, ale powódź mi nie grozi, jestem za wysoko. Zalewa mnie woda gruntowa gdyż stoję na ile, jest tak twardy jak beton i wody nie przepuszcza. Moja sytuacja się pogorszyła gdyż podnieśli drogę i wszystko spływało do mnie, musiałem usypać wał wzdłuż ogrodzenia. Jak kopałem kanał to ziemie wysypywałem pod ogrodzenie i teraz mam spokój. Jednak jak doleje to później przesiąka pod fundamentem ale przynajmniej powoli. Pokażę jak kładłem rury. To zdjęcia z jesieni, bo latem położyłem i na drugi dzień poszła burza i rury powyrywała mi woda. Na rurach zrobiłem rabatę i powiększyła się o 30 cm

Rura idzie w poprzek wjazdu do kamienia i wzdłuż tych małych do końca, na wjazd też wysypałem ziemię z doła pod trawiastą rabatę. Podniosło się około 5 cm.
Bodziszki - Geranium 12:55, 13 cze 2012

Do góry
Bodziszek żałobny [mam go od Joku].
Orlik pospolity (Aquilegia vulgaris ) 12:51, 13 cze 2012

Do góry
Przetacznik kłosowy (Veronica spicata) 12:45, 13 cze 2012

Do góry
Mój kawałek raju 12:45, 13 cze 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
O, co ja wdzę, dmuszka widzę! przy żółtym liliowcu, nie wyrzucaj go, zatrzymaj go na nasionka, Trzy razy teraz siałem i nic. Chcę się zapisać na nasiona b. ostróżki. Biały powojnik piękny, kwiaty chyba ma duże, co? Na koniec, mam pytanie czym jedziesz do ASC. U mnie całą noc leje zaraz idę zobaczyć czy nie narozrabiało. A jeszcze mi się przypomniało. Jak już Marta wspomina o winie to masz u siebie dobre winogronka? Ja żadnych ciągot do nałogów nie posiadam, więc jakąś produkcję spokojnie mogą zacząć. Posłuchałem trochę wczoraj szczególnie Священная Война robi wrażenie. Miłego dzionka z deszczem, Ci życzę.

Robert dmuszki wywaliłam jesienią, bo podobnież nie zimują a ten przy O'ro wykiełkował też byłam zaskoczona w tamtym roku miałam chyba 4 kępyoki zapiszę b. ostróżka tak powojnik ma duże kwiaty, co do winogron, ciemne winogrono bardzo zimą ucierpiało odbiło z jednej odnogi , reszta uschnięta, kret podkopał korzenie a mróz dokończył,a w tamtym roku tak wyglądało, okno na tarasie było całe w gronach, już go nie ma , także będzie może trochę winogron, ale tylko dla siebie
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 12:44, 13 cze 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Też się nie spotkałam z takim zjawiskiem, żeby ostróżka zmieniała kolor. Może przy sadzonce czy siewce była druga właśnie w innym kolorze?

U mnie to samo co u Kasi
rok temu sadziłam dwie fioletowe ostróżki, a wtym roku jedna jest fioletowa, a druga chyba zakwitnie na biało, bo pąki białe; ta fioletowa, było widać, że będzie fioletowa, coś sie same po swojemu wybarwiają
piękne sukcesy z hortensjami Kasiu, u mnie na żadnej nie ma pąków!

Witaj Irenko
ostróżka zmienną jest? )

A co do hortensji, to już sama nie wiem jak to jest , bo u Ciebie wszystko pięknie już kwitnie, nawet lawenda ! a u mnie dopiero lawenda się zieleni i wypuszcza pojedyncze łodyżki kwiatowe do góry...
Liliowce chyba nie zakwitną, bo nic a nic nie widać, co mnie martwi bardzo...
To te hortensje chyba na pocieszenie chociaż coś podjada im liście, mimo pryskania

w tym roku wszystko dziwne! lawenda kwitnie, ale jeszcze widzę, że brak jej słońca, bo powoli te kwiaty się rozwijają; a ostróżka jest biała, jednak zmienną jest! na Anabelce znalazłam 1 pąk kwiatowy, czyli u mnie z nowu z hortensjami gorzej
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 12:43, 13 cze 2012

Do góry
Mój jaśminowiec pokazał kwiaty I pachnie przy tym obłędnie

Niestety oblazły go mszyce i jakieś mrówy Dzisiaj zrobię miksturę z płynem do naczyń i octem... a jak nie pomoże... to trzeba będzie sięgnąć po chemię
W cieniu - zacieniona 12:37, 13 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Całe szczęście, chociaż jakoś nas ta pogoda i słońce w tym roku nie rozpieszcza; w ubiegłym było bardzo podobnie, więc myślę, że sierpień będzie najpiękniejszym i najcieplejszym miesiącem
Oby Twoje prognozy były trafione... ...inaczej to przez całe lato będę w skarpetkach spała na zacienionej -noce są chłodne.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:33, 13 cze 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)

po prostu bosko ... tak ...................ogrodowiskowo

o tak!!!! to mnie sie podobie

idealnie nic już tu nie trzeba
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:32, 13 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
To tak samo jak ja wyszło gorzej, to ewidentnie można stwierdzić
Ogródek Hanusi po zimie 12:20, 13 cze 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Gabrysiu, tę rabatę chcę zrobić w wiadomy sposób, ale na razie rośliny są porozrzucane po innych zakątkach, i do jesieni już tak zostanie,z małym wejściem na kwitnienie niektórych.
Rabata piwoniowa

Łaaaał - jak cudnie to wygląda!
To będzie zaczarowany ogród 12:20, 13 cze 2012

Do góry
greglis napisał(a)
Uff... skończyłam obsadzanie mojej rabaty kwaitowej, teraz tylko czekać aż sie rozrośnie i zakwitnie w pełni

piękna rabata
czy tam tylko jednoroczne? i czy one w cieniu dadzą radę, np. słońce do 12, a potem cień i może info jakie rośliny tam rosną
Początki w Kruklandii 12:17, 13 cze 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Ładnie zapakowane!

Trochę wymiętolone (przez kuriera), ale całe i wilgotne...hehe
Kłosówka miękka Jackdaw's Cream

Od lewej : Miskant Morning Light, Rozplenica japońska (nie wiem jaka), Imperata c. Red Baron

ładne
Tu na razie jest ściernisko... 12:03, 13 cze 2012

Do góry
O, z Roztocza

Witam i kibicuję, przed Tobą pewnie długa droga, ale nie przerażaj się - w ogrodach właśnie to jest najfajniejsze, że kiedy je pokochasz to niekończąca się praca (w ogrodzie ZAWSZE jest coś do zrobienia) staje się hobby i co roku z radością coś tam zmieniasz, upiększasz, dosadzasz, przesadzasz.... Na razie najważniejsze uporządkować teren i pomyśleć o jakimś "szkielecie" ogrodu... Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies