Nie wiem jakie to rośliny,ale mają ciekawe listki.
Bogusiu, identyczną roślinę dostałam w tym roku. Darczyni poinformowała mnie, że ma cytrynowego koloru kwiatki. Jak będziesz wiedziała nazwę rośliny, daj cynk.
Pięne piwonie i ten kącik do odpoczynku też bardzo piękny. irysom o hostom też urody nie brakuje. Zyczę dalszych sukcesów i czasem wypoczynku w tym urokliwym kąciku.
Witaj Bogdziu, miło mi, że w takim natłoku wątków mnie odwiedziłaś dziękuję za miłe słowa jeszcze trochę wiosennych prac nam zostało, ale mam nadzieję, że latem będzie tylko koszenie trawnika, podlewanie i pielenie. Nie planuję już większych zakupów w tym roku, bo zrobiło się ciut ciasno chciałabym jeszcze trochę uporządkować nasadzenia, ale nie wiem czy mi się uda przynajmniej sobie obfocę co gdzie rośnie i oznaczę, a przesadzę w przyszłym roku
Serdecznie pozdrawiam
... ale muszę powiedzieć, że bardzo intryguje mnie Twój taras, a konkretnie to cały domu od tej strony.. poprosiłabym o zdjęcie całego domku od strony tarasu, ale przecież się nie ośmielę, bo niewypada, ajajaj.
Mila, na razie, zanim nie sfotografuję całości, mogę choć trochę zaspokoić Twoją prośbę czymś takim...
Suszarka w rogu oczywiście nie jest stałym elementem wystroju
Na razie jeszcze nie mam kocepcji co pójdzie w środkowej cześci barierki no i docelowo taras też chciałabym jakoś urządzić - mam ochotę na jakieś pnącze....
Irenko! Dzięki wielkie! Już nie mogę się doczekać
Moja przesyłka do Ciebie niewielka, 3 niewielkie jeżówki i hosta (żółtoobrzeżona - nie widziałam takiej u Ciebie), nadałam w kopercie bąbelkowej poleconym priorytetem. Ponieważ byo po15tej, to jeśli nie jutro to w czwartek na 100% u Ciebie
Prawie skończyłam nową rabatę. Dosadziłam hakone, wyrównałam ziemię, rzadziej poprzesadzałam roschodniki. Posypałam korą. Lepiej Jak się rozrosną będzie super
Dzisiaj była aukcja "przesadzanie". Sąsiadka przygarnęła moje tujki Danica (rosły wzdłuż podjazdu, 11 szt). Teraz mam tam fasolkę szparagową. Póki nie dojrzeje mam czas do namysłu - co tam posadzić Sadzenie w sierpniu najwcześniej, bo w czasie urlopu nie będzie komu podlewać (urlop w lipcu). Bukszpany?
Jutro zrobię nową fotkę. Miesiąc temu było tak:
Tujki - kulki zniknęły. Tulipany zamierają. Jest zielono bo sporo fasolki tam posiałam Jest trochę macierzanki z ubiegłego roku (Hania mi doradziła - fajnie niziutko się płoży). Obwódka mi się marzy - bukszpany?
red baron się rozszalał , niestety muszę go przesadzić bo zajmuje miejsce przeznaczone dla hortensji
na prawo od 'barona' nowa rabata (jeszcze nie skończona bo czekam na nawadnianie)
i kolejna w trakcie 'roboty'
zamiast wrzośćców w tym roku wsadziłam żółte begonie, ale nie wiem czy to dobry pomysł był...