Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pszczelarnia 22:31, 29 maj 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Poranny widok z mojego okna w Flore Fields House (w hrabstwie Northamptonshire).

Przestrzeni tu nie brakuje.
Pszczelarnia 22:25, 29 maj 2012

Do góry
Poranny widok z mojego okna w Flore Fields House (w hrabstwie Northamptonshire).
Pszczelarnia 22:19, 29 maj 2012

Do góry
Tajemniczy Ogród - parkan.
O....! 22:15, 29 maj 2012

Do góry
marzena napisał(a)
dzięki Aniu, Celino, Bogdziu ( też się cieszę na to spotkanie ), Myszorku, Elfiku, Aniu asc i Danusiu

ta nowa rabata to mój pomysł aby zrobić kółko a' la rabata francuska ... w moim dużym ogrodzie jest możliwe zastosowanie różnorodności, nie muszę trzymać się jednolitego stylu...

na razie tak to wygląda... kółko ma średnicę 5,5 m, posadziłam 440 bukszpaników ukorzenionych przez siebie( po cieciu bukszpanów w ubiegłym roku) w podwójnych szeregach w takim oto układzie ...
...całość otoczona ekobordem, trzeba było wyznaczać te ścieżki i kółeczko wewnętrzne...było sporo pracy... w centrum na postumencie, który już mam ( podoba mi sie ) umieszczę donicę/wazę ze zwisajacymi roslinami ... a ścieżki mam zamiar żwirem wysypać
a w tych czterech kwaterach chcę posadzić róże okrywowe... ale chyba teraz za późno i zrobie to jesienią... jak radzicie ?
ale sie opisałam o tym...

Piękna! Zachwycam sie
Moje miejsce na ziemi ;) 22:13, 29 maj 2012

Do góry
Moje piwonie ...

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:09, 29 maj 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Pięne piwonie i ten kącik do odpoczynku też bardzo piękny. irysom o hostom też urody nie brakuje. Zyczę dalszych sukcesów i czasem wypoczynku w tym urokliwym kąciku.

Witaj Bogdziu, miło mi, że w takim natłoku wątków mnie odwiedziłaś dziękuję za miłe słowa jeszcze trochę wiosennych prac nam zostało, ale mam nadzieję, że latem będzie tylko koszenie trawnika, podlewanie i pielenie. Nie planuję już większych zakupów w tym roku, bo zrobiło się ciut ciasno chciałabym jeszcze trochę uporządkować nasadzenia, ale nie wiem czy mi się uda przynajmniej sobie obfocę co gdzie rośnie i oznaczę, a przesadzę w przyszłym roku
Serdecznie pozdrawiam

Dzięki za pozdrowienia . Również serdecznie pozdrawiam.
W cieniu - zacieniona 22:06, 29 maj 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Nie wiem jakie to rośliny,ale mają ciekawe listki.

Bogusiu, identyczną roślinę dostałam w tym roku. Darczyni poinformowała mnie, że ma cytrynowego koloru kwiatki. Jak będziesz wiedziała nazwę rośliny, daj cynk.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:04, 29 maj 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Pięne piwonie i ten kącik do odpoczynku też bardzo piękny. irysom o hostom też urody nie brakuje. Zyczę dalszych sukcesów i czasem wypoczynku w tym urokliwym kąciku.

Witaj Bogdziu, miło mi, że w takim natłoku wątków mnie odwiedziłaś dziękuję za miłe słowa jeszcze trochę wiosennych prac nam zostało, ale mam nadzieję, że latem będzie tylko koszenie trawnika, podlewanie i pielenie. Nie planuję już większych zakupów w tym roku, bo zrobiło się ciut ciasno chciałabym jeszcze trochę uporządkować nasadzenia, ale nie wiem czy mi się uda przynajmniej sobie obfocę co gdzie rośnie i oznaczę, a przesadzę w przyszłym roku
Serdecznie pozdrawiam
Ogrodnik mimo woli 22:02, 29 maj 2012

Do góry
shrekol napisał(a)

Aniu, przepiękny widok !!!!!!!!!!!!!!!!!
Żurawka - Heuchera 21:55, 29 maj 2012

Do góry
Dla miłośników żurawek, inspiracja z Lwowa może ktoś wykona u siebie

Początki 21:45, 29 maj 2012

Do góry
Mille napisał(a)
... ale muszę powiedzieć, że bardzo intryguje mnie Twój taras, a konkretnie to cały domu od tej strony.. poprosiłabym o zdjęcie całego domku od strony tarasu, ale przecież się nie ośmielę, bo niewypada, ajajaj.

Mila, na razie, zanim nie sfotografuję całości, mogę choć trochę zaspokoić Twoją prośbę czymś takim...

Suszarka w rogu oczywiście nie jest stałym elementem wystroju
Na razie jeszcze nie mam kocepcji co pójdzie w środkowej cześci barierki no i docelowo taras też chciałabym jakoś urządzić - mam ochotę na jakieś pnącze....
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 21:43, 29 maj 2012

Do góry
Ana napisał(a)
a tu spojrzenie na różanki - i ławeczkę pomiędzy - szerszym kadrem - specjalnie dla Any_art

Dzięki jakoś trudno mi było ogarnąć gdzie one rosną
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:39, 29 maj 2012

Do góry
Irenko! Dzięki wielkie! Już nie mogę się doczekać
Moja przesyłka do Ciebie niewielka, 3 niewielkie jeżówki i hosta (żółtoobrzeżona - nie widziałam takiej u Ciebie), nadałam w kopercie bąbelkowej poleconym priorytetem. Ponieważ byo po15tej, to jeśli nie jutro to w czwartek na 100% u Ciebie

Prawie skończyłam nową rabatę. Dosadziłam hakone, wyrównałam ziemię, rzadziej poprzesadzałam roschodniki. Posypałam korą. Lepiej Jak się rozrosną będzie super

Dzisiaj była aukcja "przesadzanie". Sąsiadka przygarnęła moje tujki Danica (rosły wzdłuż podjazdu, 11 szt). Teraz mam tam fasolkę szparagową. Póki nie dojrzeje mam czas do namysłu - co tam posadzić Sadzenie w sierpniu najwcześniej, bo w czasie urlopu nie będzie komu podlewać (urlop w lipcu). Bukszpany?

Jutro zrobię nową fotkę. Miesiąc temu było tak:

Tujki - kulki zniknęły. Tulipany zamierają. Jest zielono bo sporo fasolki tam posiałam Jest trochę macierzanki z ubiegłego roku (Hania mi doradziła - fajnie niziutko się płoży). Obwódka mi się marzy - bukszpany?
Korekta rabaty przed wejściem do domu 21:32, 29 maj 2012

Do góry
Np. cos takiego

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:31, 29 maj 2012

Do góry
Na przechowalniku mam róże, które były pod oknem. Mają bardzo dużo pączków. Muszę koniecznie je przesadzić z donic na docelowe miejsce

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:28, 29 maj 2012

Do góry
i truskawy

żurawki zaczynają kwitnąć

Rododendronowy ogród. 21:26, 29 maj 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Przepięknie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:25, 29 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Dzisiaj obsadziłam donice, ale nie jestem zadowolona pisałam że nie mam pomysłu co wsadzić...
przy wejściu

na wykuszu

Eeeee - no cudnie jest
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:24, 29 maj 2012

Do góry
red baron się rozszalał , niestety muszę go przesadzić bo zajmuje miejsce przeznaczone dla hortensji

na prawo od 'barona' nowa rabata (jeszcze nie skończona bo czekam na nawadnianie)

i kolejna w trakcie 'roboty'

zamiast wrzośćców w tym roku wsadziłam żółte begonie, ale nie wiem czy to dobry pomysł był...
Mój mały raj na ziemi :) 21:20, 29 maj 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
jeszcze tylko przez chwilę pocieszą me oczy, już przekwitają....

Cuuuudne zdjęcia - ale na żywo piękniejsze te rh
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies