Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój 4 arowy azyl... 21:28, 25 maj 2012

Do góry
Pracowity dzień dziś miałam, ponad 8 h na działce. I tyleż czasu trwało podlewanie! Starczy na jakieś dwa dni, a potem znów...

Moje irysy

Na tego pierwszego czekalam dwa lata! Tak długo się aklimatyzowały
Ogród zapachów u Jasi 21:16, 25 maj 2012

Do góry
akanta napisał(a)
..mmm..piekne tło ceglanego muru,róże,hosty,pnącza,dzwonki,piwonie -piękne kompozycje .

Bardzo dziękuję za uznanie, ale po tej zimowych mrozach, wiosennym upale i przymrozkach i suszy , która teraz panuje ogród nie wygląda dobrze. Nawet ucierpiało dzikie wino.
Na wiosnę żółty kolor był dla mnie wesołym kolorem - na pocieszenie

Pozdrawiam Jasia
Nasz przydomowy ogródek 21:04, 25 maj 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Zbyszku, na Twojej Hakuro, tak w środku widać listek z jakby zbrązowieniami na krańcach listeczków. Ja też mam na swojej coś podobnego, wygląda jak takie "przypalenia". Robisz coś z tym?
Ogródkowy chaos u monitki 20:57, 25 maj 2012

Do góry
Kasiu masz rację z tą gliną, nie jest taka zła Ja dodaję do niej trochę lepszej ziemi i mieszam pół na pół. No i rzeczywiście żeby coś wykopać to dzień przed muszę namoczyć.

Nika to krzewuszka variegata, też myślalam że nic już z niej nie będzie ale odbiła od dołu i teraz pięknie kwitnie Mam jeszcze jedną ale niestety nie wiem co to za odmiana.

Maju mam jeszcze jedne goźdzki kwitną troszkę później, w tym roku mają mnóstwo pąków, ale będzie wiodok

Haniu!!! jesteś wielka! poszperałam trochę i okazało się że to rzeczywiście mydlnica tyllko że bazyliowata. Nawet nie wiesz jak się cieszę. Od jakiegoś czasu szukałam informacji o tym kwiatku i nic nie mogłam znaleźć Jak tylko da się ją jakoś podzelić to chętnie ci wyślę
Ogród zapachów u Jasi 20:57, 25 maj 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Poziomko, jak się nazywa odmiana hosty o zielono-cytrynowym kolorze (z przedogródka). Kępy modraka szkoda, bardzo szkoda. Ale wróci i to jest radosna wiadomość. Ja mam piwonię krzewiastą i chyba za głęboko i na przewiewie posadzona, bo nie kwitnie. Można ją przesadzić (u mnie rośnie 3 lata) po 15. sierpnia?

Nie znam odmiany hosty, kupiłam ją bardzo dawni temu, potem zaczęłam ją dzielić bo podoba mi się jej kolor .
Ewo piwonie krzewiaste sadzi się głębiej niż bylinowe więc chyba jej za głęboko nie posadziłaś. Może ją zbytnio przekarmiasz nawożeniem, wtedy może nie kwitnąć ( za dużo azotu)?
Obawiałabym się ją przesadzać, kilka razy próbowałam przesadzić nowe przyrosty Piwoni Delavaya, rezultat był zawsze negatywny

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 20:56, 25 maj 2012

Do góry
ell napisał(a)

Cudne zdjęcia. Wyglądają jakby z kremu były.
Ogród zapachów u Jasi 20:45, 25 maj 2012

Do góry
Poziomka napisał(a)
Bogdziu piwonia w tym roku kwitła bardzo bogato.
Teraz już płatki opadły i trzeba czekać cały rok na nowe kwiaty, ale warto.
Kwitnie piwonia Delavaya, bardzo słabo i kwiaty ma gorzej wybarwione niż zwykle. Wcześniej się to nigdy nie zdarzało.
Dużo starych pędów wymarzło, dopiero je wczoraj wycinałam, gdy już miałam pewność że nie odbiją.

Pozdrawiam Jasia

Jak już nawet byliny odczuły tą zimę to jednak była ona okropna.Piwonia cudna. Może za rok będzie jeszcze lepiej ale fajnie miec taki rarytasik w swojej kolekcji.Pozdrawiam serdecznie.
Ogród zapachów u Jasi 20:32, 25 maj 2012

Do góry
EwaG napisał(a)

Niestety nie w moim ogrodzie

Poziomko a ten widok to skąd pochodzi. Piękne są te rodgersje.

Widoki są angielskie ,to ogród i aboretum The Place For Plants. Znajduje się tam Narodowa Kolekcja trzmielin, w pamięci zapadły mi jednak bardziej japońskie klony, kaliny i rododendrony.

Rabaty do wymiany :) 20:31, 25 maj 2012

Do góry
Cyknełam fotki mojej wierzbie

drugiej krzewuszce

i modrzewiowi, który jest niesamowicie ciężkim obiektem do sfotografowania ...ma strasznie giętki pieniek i wywija nim na wszystkie strony...

Ogród do poprawki :) 20:19, 25 maj 2012

Do góry
Zapomniałam się pochwalić ale wreszcie upolowałam swojego buka

Rabaty całej jeszcze nie pokazuję bo nie skończona ale roślinki juz prawie wszystkie rosną, pisze prawie bo nie mam jeszcze owsa wieczniezielonego ale zakupiłam na allegro.

Sadząc trzcinniki odkryłam swoja pomyłkę zakupową................. nie wiem jakim trafem znalazły się u mnie Overdam zamiast Avalanche........ dopiero wyjmując z doniczki przeczytałam metkę dokładnie......

Myślicie, że powinnam wymienić??????????............. overdam też ma podobne liście ale rośnie niższy
Mój skromny ogródeczek ... 20:14, 25 maj 2012

Do góry
pierwszy pączek małej jeszcze hosty

pierwsza lilia juz lada moment zakwitnie

stokroteczki

i końcówka już kwiatów azali

Nasz mały, zielony świat. 20:14, 25 maj 2012

Do góry
Agatko, tak zrobiłam, bratki już w ziemi a w skrzynkach pelargonie, jutro je uwiecznię.

Na dziś kolejne zdjecie sikorek, wyskakują coraz częściej, dzisiaj 7 kursów góra-dół robiłam, raz nawet wyskoczyły w duecie, pewnie raźniej im było.
Poznajemy ptaki 20:12, 25 maj 2012

Do góry
Sikorkowej historii ciąg dalszy, dziś jedyne 7 razy wkładałam pisklaki do gniazda, w tym raz wyskoczyły w duecie
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 20:11, 25 maj 2012

Do góry
mira napisał(a)

coś dla łasuchów

ratuuuuuuuuuuunku tak mi ślinka cieknie - na szczęscie są na rynku

błagam nie pokazuj tego zdjęcia w zimie - wtedy tak się chce takich pyszności

też mi ślinka poleciała - dzieciaki zjadły
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 20:09, 25 maj 2012

Do góry

i na koniec zagadka

ciekawe czy zgadniecie
Ogród zapachów u Jasi 20:08, 25 maj 2012

Do góry
Marta napisał(a)
Śliczne piwonie Pozdrawiam

Witaj Marto, też zachwycają mnie piwonie, mają w sobie to coś.
Wszystkie bylinowe piwonie przetrwały zimę, niektóre kępy zmiejszyły się o 2/3 ale żyją.
Zakwitła pierwsza piwonia w przedogródku.

Pozdrawiam Jasia

Ogród Magdalenka 20:08, 25 maj 2012

Do góry
noemi napisał(a)
A to jest hakone , która przezimowała ładnie, obudziła się tylko teraz nie rośnie ...

a tu w donicy z tego samego rzutu i już jest taka ... nie wiem o co chodzi ...

słabo coś rośną trawki ... ale nie zmarzły

Noemi u mnie jest to samo! Mam dwie hakone i jedna ok a druga dużo słabsza. Ostatnio tą słabą podciągnęłam do góry, bo miałam wrażenie, że jest poszadzona w dołku i może przez to ma gorzej. I mam wrażenie, że ruszyła. Ale czy to prawda czy tylko wrażenie to się przekonam za jakiś czas.
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 20:07, 25 maj 2012

Do góry

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 20:05, 25 maj 2012

Do góry
różyczki, różyczki, rózyczki, .....

Mój skromny ogródeczek ... 20:03, 25 maj 2012

Do góry
hehe dziewczyny macie racje póki małe to piękne potem już trochu tracą swój urok
poplewiłam sobie troszke ale mam problem z żurawina bo sie rozrosla i wchodza pedy na trawe.. hoduje moze ktos z Was żurawinke ?
zabawa z aparatem bardzo mnie wciagla dzis kolejne zdjecia
rozkwitly nareszcie irysy

żurawka

goździk dopiero zaczyna

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies