Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Konstancja30 14:18, 22 lip 2012

Anna ... chłopaka pozdrów w tych okolicznościach przyrody to jak nie stanąć na nogi ... trzeba bo to raj ... jakby ...

bukszpanami podsadzonymi trzmielinką to mnie zabiłaś ... tzn zabiłabyś mnie gdyby nie te lilie wcześniej ... jak irenka lekko odpuści to zaraz TY wysuwasz się z artylerią i jak człowiek ma nie polec w tych okolicznościach ... no jak pytam ... i jeszce mikołajki że o lucyferkach nie wspomnę (żeby mi nie wiem jak nie pasowały to ja je muszę mieć !!! podobnie jak 90% inszych inszości co tam masz ale tamte to tylko w 50% a jego w 200% ... ha to matematycznie pojechałam ))) ... pochwalę się bo zaganiana przeoczysz jeszcze ten wezuwiusz algebraicznego geniuszu )) ) ...

ja się już nie mogę doczekać ... pompa naprawiona ...
Mala_Mi 15:15, 22 lip 2012

agniecha973 napisał(a)

A te widoki.... przypominają , że niedługo ich pora..a to oznacza jesień..... niektóe wrzosy już mają pąki z widocznym kolorem....

No właśnie, u mnie to samo. Czy nie za szybko? Pszczółka pisała też o ulach przepełnionych miodem... Martwi mnie to. Ale może błędne wnioski wyciągam.

Obserwując ogród mam wrażenie, że lato się kończy.... rózanecznik Elite łapie też kolory jesienne....

Ale dziś, zamiast niedizelnego obiadu polowałam na motylki...... i upolowałąm bzyczka z motylkiem... przez chwilę były razem.. bo bzyczki gonią motylki... aparat ostrość złąpał na jeżówkę.... niestety są za szybkie..

Korzystałam dziś z aparatu z dość mocnym obiektywem... i fotki są takie jak zrobiłam, bez wycinania kadrów.. nie umiem z niego korzystać, wiec to moje wprawki...

Mala_Mi 15:17, 22 lip 2012

Konstancja30 napisał(a)
Anna ... chłopaka pozdrów w tych okolicznościach przyrody to jak nie stanąć na nogi ... trzeba bo to raj ... jakby ...

bukszpanami podsadzonymi trzmielinką to mnie zabiłaś ... tzn zabiłabyś mnie gdyby nie te lilie wcześniej ... jak irenka lekko odpuści to zaraz TY wysuwasz się z artylerią i jak człowiek ma nie polec w tych okolicznościach ... no jak pytam ... i jeszce mikołajki że o lucyferkach nie wspomnę (żeby mi nie wiem jak nie pasowały to ja je muszę mieć !!! podobnie jak 90% inszych inszości co tam masz ale tamte to tylko w 50% a jego w 200% ... ha to matematycznie pojechałam ))) ... pochwalę się bo zaganiana przeoczysz jeszcze ten wezuwiusz algebraicznego geniuszu )) ) ...

ja się już nie mogę doczekać ... pompa naprawiona ...

Podziwam geniusz matematyczny I zawiłosci jeżyka polskiego też ogarnęłam... domyślając sie co autor miał na mysli....

Wiec mikołajki jeszcze raz tylko z boku... taki jeden mikołajek... taka kępa... powiązana w pęczek... chmura niebieskości widoczna z daleka..

I zbliżenie na róż...Twoje kolory...
Martek 15:18, 22 lip 2012

Przyjdę tu wieczorkiem Pozdrawiam
Mala_Mi 15:23, 22 lip 2012

Przy niedzieli..zamiast obiadu... wykopałam aksamitki, wyrzuciłam część szałwi... i wreszcie lepiej.... dalej mi się nie podaoba..ale jest dużo lepiej.... zęby tylko się zaciskają ale już bez zgrzytania...... Muszę poczekać aż róże urosną..będzie lepiej..a póki one malutkie.... uczę się cierpliwości.. Róz nawet nie widac....
a M podciął wiśniei czereśnie... i ta zieleń nowego trawnika.. z boku bardzo już zielono.... i na drugim foto widać jak zdeptałąm przy tych operacjach trawę..... jutro trza wykosić.... niech sie zaczyna gęścic....

Danuś..... dużo lepiej.. trza nam było od razu przy sadzeniu bukszpanów wyrzucić aksamitki.....

Mala_Mi 15:31, 22 lip 2012

Martek napisał(a)
Przyjdę tu wieczorkiem Pozdrawiam

To na wieczorek..jeszcze kilka ....
Moja wysoka hortensja Pinky Winky.... tak posadzona, że jej nie widać..za jeżówek... i krzaków... muszę ja przesadzić.... ale to chyba juz wiosną... Ma prawie tyle co ja .. i nie widać.. tak sobie nasadziłam......

I moje nowe maluszki.....

Mala_Mi 15:31, 22 lip 2012

5 wróbelków nad rzeką......
Mala_Mi 15:36, 22 lip 2012

I takie rózne migawki...

Cynie i aksamitki......... miały być białe i niskie....... a są jak cynie...

Werbena w ilosci 1 szt. ..tak zachwalana na ogrodowisku wiec zakupiłąm zimą jedną i kwitnie....

Nowe żurawkowo

I testowo wydarta tojeść ze skalniaka i przeniesiona nad oczko..... przesadzana w upał, byle jak..w zasadzie darta jak chwast ze zbitej ziemi... i jak widać... tej nic nie przeszkadza..dawałam jej 1% szansy na przeżycie.... żal nie było bo i tak całą muszę wyeksmitować ze skalniaka, bo za ekspansywna....
Mala_Mi 15:40, 22 lip 2012

I takiego motylka upolowałam..

I budleja.. polowałam na motylki... budleja byle jaka w tym roku, po przesadzaniu w zeszłym..dziw że nie padła...

I rozwarki... białę kwitna później.... a myślałąm, że wymarzły...

Bez kwiatów (oprócz host)..ale mi się podoba... bo są miejsca w ogrodzie które mi sie podobają NIestety dużo miejsc niezbyt mi sie do kupy podoba...
Mala_Mi 15:41, 22 lip 2012

Zacvzęłą mMIśkiem... i kończe miśkeim.... bukszpanowy chłopak..ciacha te swoje bukszpany w fantazyjne kształty...... a tak wogle to znów jest kiespki....