Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:45, 08 lip 2012

Do góry
No wszystkiego nie dałam rady, bo Ty do tej mafii wzajemnie piszących należysz! Zanim człowiek przebrnie przez wszystkie komentarze dotyczące kolejnej doniczki to już spać trzeba iść! Ale podpatrzyłam warzywnik - będę tez robić w przyszłym roku, szalejące byliny i jestem pod wrażeniem własnoręcznie wyhodowanej lawendy.
No i zdaje się, że przegapiłam imieniny! A zatem spóźnione, ale za to lawendowe życzenia - niech rośnie wszystko zdrowo!

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 13:36, 08 lip 2012

Do góry
Zakwitła pierwsza róża, niestety chyba jedyna

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:35, 08 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
O jaka solidna robota milo popatrzeć, pozdrawiam Konstans

Monteverde ... tak ... trzeba przyznać, że się Adaś zawziął i wyszło bardzo ładnie ... (poza kolorem na deskach podestu bo kolor na stopniach i listwie wykańczającej jest obłędny) ... teraz usiłujemy zaplanować rabaty ... oj nie mogę się doczekać ...

Kochana Monte ... opanuje sytuację rabatowo - obiadkową i napiszę bo zbieram się i zbieram ... tak mi się przedłuża bo po przejściu pewnej tylko części Twojego wątku o tylu rzeczach chciałabym napisać ... a czas przecieka między palcami ...

pozdrawiam
Ogród Dominiki 13:34, 08 lip 2012

Do góry
Domi napisał(a)

Wykończyłaś mnie tymi zdjęciami... ufffff piękne.. Najbardziej "oprócz całości" hhaha podobają mi się kulki pod serbem
Ogród Dominiki 13:22, 08 lip 2012

Do góry
Domi napisał(a)

Zakończyłam cięcie roślin posadzonych na rabatach po lewej stronie i na wprost tarasu (na zdjęciu). Została prawa strona..., więc ją pokażę po "uczesaniu" roślinek.

Cześć Domi, jak zawsze takie widoki zaparły mi dech! C-U-D-O-W-N-I-E !!!! Po prostu nie
rozumiem jak można mieć tak pięknie w ogrodzie?! Rany... Zazdraszczam pozytywnie hehe
Kubusiowo 13:16, 08 lip 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Róże z samotni

Excelsa z patyka

a jak się nazywa ta róża z samotni?
Jeżówka - Echinacea 13:14, 08 lip 2012

Do góry
Echinacea purpurea Alba
Funkie - Hosta 13:10, 08 lip 2012

Do góry
Hosta Halcyon
Żurawka - Heuchera 13:07, 08 lip 2012

Do góry
Heuchera Georgia Peach i Heuchera Electric Lime

Żurawka - Heuchera 13:01, 08 lip 2012

Do góry
Heuchera Southern Comfort
Tawułka - Astilbe 12:59, 08 lip 2012

Do góry
Tawułka Astilbe
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 12:54, 08 lip 2012

Do góry
Hortensja ogrodowa 'Bailmer' Endless Summer

W ogóle nie chce się przebarwić chociaż podlewam ją prawie śmiertelnymi dawkami nawozu
a ona dalej różowa i chyba taka pozostanie. Za to jedyna kwitnie bo wszystkie pozostałe zmarzły.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:51, 08 lip 2012

Do góry

Witaj Izo
a może przy schodkach z bukszpanu zrobić takie stopnie ... link z wątku Justyny

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1017-wersja-mini-mini?page=5

i o jakiej hortensji myślałaś na tył ? ... bo bukietowe , drzewiaste to rosną duże... u mnie drugi rok i jest już bardzo szeroka ... chyba ,że są jakieś mniejsze odmiany ... zimą z zaschniętymi kwiatami wyglądają obłędnie ...

p.s. zakupy super
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:40, 08 lip 2012

Do góry
Jakby projekt wszedł w życie to rabata na wprost tarasu, którą byłoby widać z salonu przez okno balkonowe wyglądałaby tak

Tłem byłyby świerki serbskie, w lewym rogu będzie domek gospodarczy. Przed serbami te drzewa to brzozy pożyteczne (ma ją Anula), pod nimi kosodrzewiny - przy domku berberys - już duży podsadzony runianką - po drugiej stronie dojścia też runianka, - do tego buk Purpurea - ten co ma Danusia. Przed kosodrzewinami hosty, 3 kolory wrzośców (zapomniałem w nich narysować 5 kulek bukszpanowych), jałowce jakuszimańskie - nad jałowcami byłby buk Purple Fountain - obok meandrujące karmniki ościste - tam gdzie jest namalowana kostka jest placyk żwirowy z huśtawką - zaraz go narysuję. Rabata ta jest szersza, bo trawnika wyszło mi za mało. No i wielkim plusem jest to, że wszystkie rośliny byłyby wyeksponowane - zwłaszcza wrzosowisko, bo jest dość duże nachylenie terenu - ponad 30 stopni. No i wszystko wysypane korą - wrzośce drobną - albo torfem.
Ogrodnik mimo woli 11:29, 08 lip 2012

Do góry
Z braku czasu.... tylko 2 słowa...
Aldonko - udanego urlopowania..czekam na Twój powrót..
Aniu MOnte - mi ten deszcz aż sie prosi by popadał....... byle nie jeutro bo mam chłopaków do pomocy przy kałuży
Basiu - niestety u mnie głebinówki nie za bardzo....bo woda bardzo głeboko, wiec rujnuję się na rachunki za wodę..na szczęscie mam oddzielny licznik na ogród.. i za ścieki już nie płacę.... dlatego co jakoś wytrzymuje to nie podlewam... jak już zaczynawiędnać t owtedy. Wyjątek jest dla rh..one maja automatyczne nawadnianie i 2 razy dziennie dostają dawkę picia....
Martek..... Mahomet łązi do góry prawie codziennie... i nawet czasami sie wpisuje Ale jak skromnie pokazujesz ogród to co mam ci pisac..... o pogodzie????? Dawaj fotki......

Dla zaglądajacych..... trochę kolorów lata..

Mój jesienny ogród 11:13, 08 lip 2012

Do góry
Basiu, u mnie w dzień też są komary a dla towarzystwa mają jeszcze ślepaki, które rąbią niemiłosiernie dobrze że łatwo je zatłuc. Poszedłem o 20 ułożyć kamienie to przyleciałem ze łzami w oczach. Dobrze że mam taką maść po której przechodzi swędzenie bo chyba skórę bym sobie zdarł. Tyle się tego na lęgło że wieczorem nie można wyjść na dwór.
Aniu, moje liliowce rosną w tym miejscu 15 lat. Muszę poczytać kiedy je najlepiej przesadzać, bo przydało by się trochę porządku zrobić. Las host wyjeżdża z tego miejsca i będą rosły wzdłuż traw i drogi wjazdowej. 3 róże też wywalam z tego miejsca bo i tak ich nie widać, muszę je bardziej wyeksponować, tym bardziej że chcą u mnie rosnąć.
Później pokaże ile zrobiłem przy trawach i zapomniałem Aniu zrobić dyni to też pokażę.

To mój cypryśnik błotny, jak byłem na spotkaniu u Bogdzi to było gorąco jak przyjechałem późno, byłem zmęczony i zapomniałem go podlać i przysechł, dobrze że odbił. miał za mało korzeni jak mi kolega dawał to go za bardzo podciął. Ciesze się bardzo że odbił.

Pozdrawiam miłego dzionka, bez burz, życzę.
Katalpa - Catalpa 11:08, 08 lip 2012

Do góry

Uploaded with ImageShack.us

[IMG=http://img802.imageshack.us/img802/5766/1341683281244.jpg][/IMG]

Mój 4 arowy azyl... 10:57, 08 lip 2012

Do góry

Mój 4 arowy azyl... 10:56, 08 lip 2012

Do góry
Szykują zapasy

Mój 4 arowy azyl... 10:54, 08 lip 2012

Do góry
Miała być BIAŁA!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies